• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

PancakeSwap (CAKE) Nedir, Nasıl Alınır?

PancakeSwap (CAKE) Nedir, Nasıl Alınır?

PancakeSwap (CAKE) Nedir, Nasıl Alınır?

PancakeSwap, herkesin BEP-20 jetonlarını verimli ve güvenli bir şekilde takas etmesine olanak tanıyan Binance Akıllı Zincir destekli bir DEX ve AMM’dir. Platform, likidite havuzlarıyla birlikte merkezi olmayan bir ticaret deneyimi sağlaması açısından Uniswap ile karşılaştırılabilir. PancakeSwap, Binance Akıllı Zincirindeki en büyük Dapp’tir ve birçok kişi tarafından sonsuz potansiyele sahip bir proje olarak görülür. Bu nedenle, platform çok popüler ve şu anda 4,720,303,152 $ kilitli likiditeye sahip.

PancakeSwap Tarihi

PancakeSwap 20 Eylül 2020’de piyasaya sürüldü. Özellikle, platform adını, son zamanlardaki DEX trendi nedeniyle en sevilen yiyeceklerden sonra adlandırma platformundan aldı. Şu anda verim çiftçiliği ve BSC’de bahis için en büyük ve en yoğun kullanılan AMM’dir. Bu büyüme kısmen, Binance Accelerator Fund tarafından kabul edilmesi ve tanıtımına bağlanabilir.

PancakeSwap Faydaları

PancakeSwap, Ethereum ekosisteminin sınırlarını aştığı için tüm bu endişeleri ortadan kaldırır. Binance Akıllı Zincir, tüm bu eylemleri kolaylaştırmak ve kullanıcılara daha uygun maliyetli bir alternatif sağlamak için geliştirildi. Bu strateji, platformun DEX’ler arasında artan rekabet arasında öne çıkmasına yardımcı oldu.

Seçim

PancakeSwap kullanıcıları tarafından kazanılan bir diğer önemli avantaj, yeni jetonlara erişimdir. Akıllıca, PancakeSwap, kullanıcıların para yatırma özelliklerini kullanarak USDT, BTC, BUSD ve ETH’yi ETH zincirinden BSC zincirine aktarmalarına olanak tanır. Piyasadaki en iyi projelerin tümüne erişim kazanırsınız. Ayrıca BEP-20 özel jetonlarının mükemmel bir seçimini ve diğer nadir ve bulunması zor projeleri de bulabilirsiniz.

Ara Bağlantı

PancakeSwap kullanıcıları için temel endişelerden biri, iki blok zinciri arasında belirli bir düzeyde bağlantı sağlamaktı. PancakeSwap’ın geliştiricileri, kullanıcı tabanlarının çoğunluğunun Ethereum ekosisteminden olacağını anladı ve bu süreci önemli ölçüde kolaylaştırmak istediler. Bu stratejinin bir parçası olarak platform, Trust Wallet, TokenPocket, WalletConnect, MathWallet ve MetaMask gibi popüler cüzdanları entegre etmek için oluşturuldu. Özellikle, cüzdanları ERC-20 jetonlarının yanı sıra BEP-20 jetonlarını desteklemek için inşa edildiğinden MetaMask eğrinin önündeydi.

Kullanımı Kolay

PancakeSwap’ın arayüzü, diğer popüler DEX’lerin arayüzüne benzer. Kullanımı çok basittir ve temel ticaret işlevlerinde gezinmek için önceden herhangi bir deneyime ihtiyacınız yoktur. Platform, herkesin karını en üst düzeye çıkarmasına izin verecek şekilde tasarlanmıştır. Dijital varlıklarınızı likidite havuzlarına ödünç verebilir ve karşılığında daha fazla kar elde etmek için stake edilebilecek likidite jetonları alırsınız.

PancakeSwap İşlemleri Daha Ucuz

PancakeSwap’ın belki de en büyük çekilişi, düşük ücret yapısıdır. Şebeke, yükseltilmiş teknik yetenekleri nedeniyle gaz fiyatlarına güvenmiyor. Bu yaklaşım, PancakeSwap üzerinde Uniswap ve SushiSwap gibi Ethereum tabanlı AMM’lerin maliyetinin çok altında işlem yapabileceğiniz anlamına gelir. Etkileyici bir şekilde, ortalama işlem PancakeSwap kullanıldığında yalnızca 0,08 ABD doları civarındadır.

PancakeSwap Daha Hızlı

BSC ayrıca kullanıcılar için daha duyarlı bir ticaret deneyimi sağlar. PancakeSwap kullanıcısının işlemleri çoğu senaryoda beş saniyenin altında tamamlanır. Daha hızlı işlem süreleri, yatırımcıların daha fazla arbitraj ticareti fırsatı sundukları için daha fazla kazanmalarını sağlar. Ayrıca, tüccarların trendlerin önünde kalmasına ve kaymayı azaltmasına olanak tanır.

Özel

Özel bir ticaret deneyimi arayanlar için PancakeSwap akıllıca bir seçenektir. Platform herhangi bir KYC/AML kaydı gerektirmez. Desteklenen cüzdanınızı bağlamanız yeterlidir ve ticarete başlamaya hazırsınız. Gizlilik odaklı bireyler için bu strateji, bilgisayar korsanlarından veya kazançlarınızı izlemek isteyen diğer kişilerden ek bir koruma katmanı olarak kabul edilir.

Güvenli

PancakeSwap’in çok güvenli olduğu kanıtlanmıştır. Birincisi, gözaltında olmayan bir DEX, yani platform varlıklarınızı asla doğrudan büyük sıcak cüzdanlarda tutmaz. DEX’ler bu nedenle merkezi borsalardan çok daha güvenlidir. Ek olarak, platform, güvenli imajını tanıtmaya yardımcı olmak için bazı adımlar attı. Örneğin, PancakeSwap, tanınmış siber güvenlik firması CertiK tarafından yürütülen bir üçüncü taraf denetimine sahipti.

Denetim, platformun kurumsal düzeyde güvenliğini doğruladı. Ayrıca PancakeSwap’e daha fazla özellik ekleme şansı verdi. Geliştiriciler özellikle CertiK’in Security Oracle, CertiK Shield, DeepSEA ve Virtual Machine özelliklerini eklediler. Platform hala nispeten yeni olsa da, hiçbir zaman başarılı bir şekilde saldırıya uğramadı.

Binance 20 komisyon indirimi

PancakeSwap (CAKE) Nasıl Satın Alınır?

PancakeSwap (CAKE) şu anda aşağıdaki borsalarda satın alınabilir.

  • Binance
  • KuCoin
  • WazirX

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250