• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Flow (FLOW) Nedir, Nasıl Alınır?

Flow (FLOW) Nedir, Nasıl Alınır?

Flow (FLOW) Nedir, Nasıl Alınır?

Flow, yeni nesil oyun uygulamalarını ve dijital varlıkları desteklemek için tasarlanmış merkezi olmayan bir ekosistemdir. Protokol, en iyi eğlence markaları, stüdyolar ve girişim destekli girişimlerden oluşan sınırsız bir ekosistem olarak çalışır. Özellikle Flow, NFT pazarının artan taleplerini karşılamak için tasarlandı.

Flow Tarihi

Flow’un tarihi, Dapper Labs’ın oluşturulmasıyla yıllar önce başlar. Dapper Labs, 2018’de pazara girdi. Geliştirme stüdyosu, pazara NFT ve merkezi olmayan oyun seçenekleri sunmaya odaklanıyor. Özellikle, laboratuvar Ağustos 2020’de Andre Iguodala ve Spencer Dinwiddie dahil olmak üzere birçok tanınmış NAB oyuncusunun katılımını içeren 12 milyon dolarlık bir yatırım turunu tamamladı.

Dapper Labs, 2017 yılında popüler NFT oyunu Cryptokitties’i piyasaya sürerek NFT devrimini başlattı. Cryptokitties, kullanıcıların belirli özelliklere sahip kedileri içeren NFT’leri toplamasına olanak tanır. Kullanıcılar Cryptokitties’lerini üretebilir ve nadir ve yeni koleksiyonlar oluşturabilir. Oyunun başarısı iki ucu keskin bir kılıçtı çünkü Ethereum ağında yüksek ücretlerle sonuçlanan çok fazla tıkanıklık yarattı.

Dapper Labs ekibi, tıkanıklıkla ilgili başka bir sorunla yüzleşmek yerine, sıfırdan başlamanın en iyisi olduğuna karar verdi ve en çok ihtiyaç duydukları özelliklere odaklanan tescilli bir blok zinciri oluşturdu. Bu manevra, firmanın NBA Top Shots’ı geliştirmek ve desteklemek için NBS ile büyük bir anlaşma yapmasıyla aynı çizgideydi. Anlaşmanın imzalanmasından sonraki bir yıl içinde Flow faaliyete geçti.

Flow Faydaları

Flow, onu NFT oyun Dapp’lerini barındırmak için ideal hale getiren bir dizi avantaj ve özellik sağlar. Protokol, geliştiricilere ağın özelliklerinden yararlanarak yeni kullanıcı deneyimleri oluşturma yetkisi verir. Özellikle, Flow akılda birleştirilebilirlik ile inşa edilmiştir. Birleştirilebilirlik, mevcut bir kullanıcı tabanı, veri, güvenlik ve çalışan kod gibi paylaşılan kaynakların üzerine inşa eden geliştiricilere atıfta bulunur.

Bu geliştirici dostu yaklaşım, kullanıcıların birbirlerinin çalışmalarını geliştirmelerine ve gelişmiş çok katmanlı Dapp’ler oluşturmalarına olanak tanır. Ayrıca platform, yükseltilebilir akıllı sözleşmelerle birlikte ACID (atomik, tutarlı, yalıtılmış ve dayanıklı) teknolojisini de sunar. Bu nedenle, geliştiriciler akıllı sözleşmeler başlatabilir ve denemelerden sonra protokolü iyileştirebilir.

Ölçeklenebilir

Ölçeklenebilirlik, Flow geliştiricileri için temel bir endişe kaynağıydı. Protokol, dikey ölçeklenebilirliği etkinleştirmek için çok düğümlü bir mimari sunar. Bu yaklaşım, geliştiricilerin kaynaklarından en iyi şekilde yararlanmalarını sağlar ve piyasaya esnek ölçeklendirme seçenekleri sunar.

Sürdürülebilirlik

Flow’un sağladığı bir diğer önemli fayda, uzun vadeli sürdürülebilirliktir. Bitcoin veya Ethereum’dan farklı olarak ağ, madencilerin hesaplama açısından ağır denklemler kullanarak rekabet etmesini gerektirmez. Madencileri ortadan kaldırmak, ağa önceki nesil ağlardan çok daha küçük bir karbon ayak izi sağlar.

Flow Nasıl Çalışır?

Flow, kullanıcılara daha fazla fırsat sağlamak için gelişmiş bir blok zinciri, geliştirici araçları ve kolaylaştırılmış bir NFT oluşturma sürecini birleştirir. Flow, Cadence adlı yeni bir programlama dili sunar. Cadence, merkezi olmayan varlıklar ve akıllı sözleşme programlanabilirliği için özel olarak tasarlanmıştır.

Cadence, okunabilirliği ve netliği vurgulayan kaynak odaklı bir programlama dili olarak çalışır. Sistem, kaynak varlıklarının akıllı sözleşmeler yoluyla nasıl yönetildiğine ilişkin kuralları uygulaması bakımından benzersizdir. Bu çok rollü tasarım, parçalamaya güvenmeden ağın performansını iyileştirir. Bu strateji, uygulamalar, oyunlar ve dijital varlık aktarımları için yanıt verme hızını artırır.

Binance 20 komisyon indirimi

Flow (FLOW) Nasıl Satın Alınır?

Flow (FLOW) şu anda aşağıdaki borsalarda satın alınabilir.

  • Uphold
  • Binance
  • KuCoin
  • WazirX

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250