• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

The Graph (GRT) Nedir, Nasıl Alınır?

The Graph (GRT) Nedir, Nasıl Alınır?

The Graph (GRT) Nedir, Nasıl Alınır?

The Graph (GRT), blok zincirler ve uygulamalar arasında kesintisiz veri alışverişini kolaylaştırmayı amaçlar. Platform, piyasada bulunan ilk merkezi olmayan indeksleme ve sorgulama yazılımları arasındadır. Bu nedenle, artan bir benimseme görmeye devam ediyor. Etkileyici bir şekilde, ağ 2020’deki lansmanından bu yana bir milyardan fazla sorguya ulaştı.

The Graph, geliştiricilere kullanımı kolay, uygun maliyetli ve güvenli bir API sunar. Bu ağ, merkezi olmayan uygulamaların akıllı sözleşmeler kullanarak Ethereum blok zincirine veri eklemesine izin verir. Graph’ın API’leri, piyasadaki en popüler DeFi platformlarından bazıları tarafından kullanılmaktadır. Özellikle AAVE, Aragon, Balancer, DAOstack, Uniswap ve Synthetix, veri yanıt hızını artırmak için bu teknolojiden yararlanır.

The Graph Tarihi

Yaniv Tal, The Graph’in kurucu ortağı ve CEO’sudur. Ağın ana ağı, üç yıllık Beta testinin ardından Aralık 2020’de yayına girdi. Graph, piyasaya sürülmesinden kısa bir süre sonra, gelişmekte olan DeFi platformlarından çok sayıda üst düzey entegrasyon sağladı.

The Graph (GRT) Hangi Sorunları Çözüyor?

2020’den önce, Ethereum blok zincirinden verilere verimli bir şekilde erişmeye dayanan bir Dapp oluşturmaya teknik olarak yatkın olmanız gerekiyordu. O zamanlar geliştiriciler, veri toplamak ve bunları farklı kaynaklardan dönüştürmek için kendi stratejilerini bulmak zorundaydılar. Bu teknik engelin farkında olan Graph, yeniliği teşvik etmeye ve bir zamanlar karmaşık olan bu süreci basitleştirmeye yardımcı olacak güçlü bir araç seti geliştirdi. Öncelikli kaygıları, bu görevi güvenliği bozmadan gerçekleştirmekti.

DeFi (merkezi olmayan finans) sektörünün yakın zamanda genişlemesi, Ethereum’un pazar konumunu bir kez daha genişletti. Ethereum, 2020’den bu yana başlatılan yüzlerce platformla açık ara en popüler DeFi blok zinciridir. Bu nedenle Graph, bu gelişmeyi hızlandırmak için mükemmel bir şekilde konumlandırılmıştır.

The Graph (GRT) Nasıl Çalışır?

Graph, blockchain verilerini sorgulamayı geliştirmek için blockchain teknolojisi ve gelişmiş indeksleme protokollerinin bir kombinasyonunu kullanır. Spesifik olarak, her API’deki verilerin eksiksiz bir tanımını sağlamak için GraphQL teknolojisine güvenir. Herkes, platformdaki subgraphs taramak için Graph Explorer portalını kullanabilir.

Subgraphs

Subgraphs, Graph ekosisteminin temel protokolüdür. Bu ağda geliştiriciler farklı API’ler oluşturabilir ve yayınlayabilir. Bu protokoller daha sonra subgraphs adı verilen açık API’ler halinde gruplandırılır. Kullanıcılar, GraphQL API aracılığıyla bu verilere erişim kazanır. Özellikle, şu anda ağda konuşlandırılmış 2.300’den fazla subgraphs var.

Subgraphs Manifestosu

Her Alt Yazının bir Subgraphs Manifestosu vardır. Bu bir alt grafiğin açıklamasıdır. Akıllı sözleşmeler, blok zinciri olayları ve hatta olay verilerini haritalama prosedürü gibi bilgileri bulacaksınız.

Grafik Düğümü

Grafik Düğümleri, ağın bir diğer kritik bileşenidir. Bu düğümler, alt grafikteki soruları yanıtlayan herhangi bir bilgiyi bulur. Bu görevi gerçekleştirmek için düğüm, tüm blok zinciri veritabanını tarar ve kullanıcılar tarafından yapılan sorgularla ilgili tüm verileri bir araya toplar.

Binance 20 komisyon indirimi

The Graph Nasıl Satın Alınır?

The Graph (GRT) aşağıdaki borsalarda mevcuttur:

  • Bitstamp
  • Uphold
  • Binance
  • KuCoin
  • WazirX

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250