• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Stacks (STX) Nedir, Nasıl Alınır?

Stacks (STX) Nedir, Nasıl Alınır?

Stacks (STX) Nedir, Nasıl Alınır?

Daha önce Blockstack olarak bilinen Stack, ilk olarak 2017 yılında piyasaya sürüldü. Kullanıcılar, ağ içindeki kişisel verilerinin tamamına sahip ve kontrol ediyor. Ağın verileri kullanan uygulamaları, kullanıcının tarayıcısında yerel olarak çalıştırılır. Blockstack’te bulunan her şeye erişmek için gereken tek şey uyumlu bir tarayıcıdır. Blockstack, SEC’den onay aldıktan sonra 2019’da bir ICO’da yerel token Stacks’ı (STX) tanıttı. STX tokeni, Ocak 2021’de Blockstack Stack Blockchain 2.0’ı piyasaya sürdükten sonra yatırım için uygun hale geldi.

Yığınlar; açık kaynaklı bir blok zinciri ağı, merkezi olmayan uygulamalar ve akıllı sözleşmeler için Bitcoin’in sermayesinden ve güvenliğinden yararlanır. Tüm bu akıllı sözleşmeler, güçlü güvenlik ve istikrar özellikleriyle birlikte Bitcoin’e getirildi.

Stacks’ın akıllı sözleşmeleri ve merkezi olmayan uygulamaları Bitcoin’e (BTC) getirmeyi sağlayan 1. katman blok zinciri çözümü açık ve modülerdir. Geliştiriciler, genellikle normal bir uygulamada mümkün olmayan özellikler üretebilmek için birbirlerinin uygulamalarının üzerine inşa edebilirler. Stacks, Bitcoin’i bir temel katman olarak kullandığından, ağda olan her şeye, operasyondaki tartışmasız en güvenli blok zincirine karar verilir; yani Bitcoin.

Stacks Nasıl Çalışır?

Bitcoin’i bu kadar güçlü yapan fırsatları kullanan ve orijinal Bitcoin blok zincirini çatallamaya veya değiştirmeye gerek kalmadan daha uygun hale getirmek için ek işlevler içeren yığınlar. Amerika Birleşik Devletleri’nde bir satış için SEC yeterliliği alan ilk kripto para birimi olan Stacks, Algorand (ALGO) blok zinciri tarafından da kullanılan ve hem güvenli hem de program oluşturması kolay olacak şekilde tasarlanan Clarity adlı yeni bir akıllı sözleşme programlama dilini tanıttı.

Stacks Temel Özellikleri

Bitcoin üzerine kurulu: Yığın belirteci, Bitcoin’i sıfırdan başlamak yerine yeni işlevlerle genişletir. Yığınlar, Bitcoin’i tüm işlemlerin düzenlendiği güvenli ve sağlam bir temel katman olarak kullanır. Bitcoin burada yardımcı olurken, Stacks karmaşık uygulamalar ve akıllı sözleşmeler ekler. Stacks üzerine kurulu uygulamalar Bitcoin durumuyla etkileşime girebilir, böylece para birimi olarak Bitcoin kullanan bir uygulamanız olabilir.

Clarity Akıllı Sözleşmeler: Merkezi olmayan uygulamaların arkasındaki mantık, blok zincirinde çalışan bir kod olan akıllı bir sözleşmedir. Merkezi olmayan uygulamaların ardındaki mantığa kimse sahip olmadığı için, bir şeyler ters giderse kullanıcılar için bir başvuru yolu yoktur. Bu nedenle Clarity, hataları, yaygın açıkları önlemek ve kullanıcıyı proaktif olarak korumak için tasarlanmıştır.

Transfer Kanıtı: Transfer Kanıtı, fikir birliği mekanizmasıdır; Bitcoin ve Stacks arasında çalışan Stacks tarafından tanıtıldı. Ek enerji tüketimi olmadan hem yüksek düzeyde ademi merkeziyetçilik hem de ölçeklenebilirlik sağlamak için Bitcoin’in İş Kanıtı fikir birliği mekanizmasını geri dönüştürür. Proof of Transfer’in diğer yarısı, Stacks Token sahiplerinin Bitcoin kazanmasını sağlayan Stacks olarak adlandırılır.

Binance 20 komisyon indirimi

Stacks (STX) Nereden Alınır?

İşte bir kredi kartı veya banka kartı veya Bitcoin (BTC) ile Stacks (STX) kripto para birimi satın alabileceğiniz en iyi 5 borsa.

  • Binance
  • KuCoin
  • Coinbase
  • MEXC
  • BitMart

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250