• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Decentraland (MANA) Nedir, Nasıl Alınır?

Decentraland (MANA) Nedir, Nasıl Alınır?

Decentraland (MANA) Nedir, Nasıl Alınır?

Kasım 2021’de, daha önce Facebook olarak bilinen şirket, Meta Platforms Inc. (NASDAQ) olarak yeniden markalaştı. Bu hareket, şirketin sanal bir dünya olan Metaverse’e desteğini göstermek içindi ve eylem, diğer metaverse projelerini çevreleyen ilgiyi büyük ölçüde artırdı. Bu projelerden biri de Decentraland (MANA) projesidir. Decentraland, blok zincirine dayanan bir metaverse oyunudur. Hem meta veri deposunun hem de blok zincirinin yeniliği nedeniyle, birçoğunun Decentraland ile ilgili soruları var.

Decentraland (MANA) Genel Bakış

Decentraland, Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilmiş bir açık dünya metaverse’dir. Kullanıcılar Decentraland’ın web sitesini ziyaret ederek sanal dünyayı keşfedebilir ve yatırımcılar Decentraland’da arsa satın alabilir ve uygun gördükleri şekilde para kazanabilirler. Şimdiye kadar Decentraland’da müzeler, oyunlar, ticari ofis alanları ve konutlar inşa edildi.

Proje, oyundaki arazi ve eşyaların sahipliğini doğrulamak için ERC-721 standardını kullanıyor. Bu standart, takas edilemeyen jetonlar (NFT’ler) için kullanılır. Kullanıcılar bu oyun içi öğeleri gerçek parayla alıp satabilir. Decentraland, bu özellik aracılığıyla karlı ve para kazandıran bir sanal dünya yaratmayı umuyor.

Decentraland, eğlenceden işletmeye kadar çeşitli kullanımlara sahiptir. Oyuncular oyunu eğlenebilmek ve oyun içi dünyanın görüntülerinin ve seslerinin tadını çıkarmak için oynanır. İşletmeler araziye yatırım yapabilir ve kar elde edebilir.

MANA, Decentraland’ın yerel para birimidir ve birden çok kullanımı vardır. Bir yönetişim belirteci olarak kullanılır, yani projenin gelecekte nereye gideceğini oylamak için kullanılabilmektedir. Bu özellik, merkezi olmayan özerk organizasyon (DAO) aracılığı ile mümkündür. DAO’lar, token sahiplerine bir projenin yönünde söz hakkı vermektedir. MANA’nın başka bir kullanımı oyun içi satın alımlar içindir. Oyunda satılık ürünler MANA ile satın alınabilir, bu da jetona başka bir kullanım sağlar ve oyuncuları jetonu satın almaya teşvik eder.

Decentraland (MANA) Tarihi

Decentraland ilk olarak Ağustos 2017’de piyasaya sürüldü. Decentraland, Ariel Meilich ve Esteban Ordano tarafından ortaklaşa kuruldu, ancak ikisi rollerinden ayrıldı. Ordano çok daha güçlü bir teknoloji geçmişine sahipken Meilich, yeni başlayanlar ve girişimcilik konusunda geniş deneyime sahip. İkisi, güçlü bir proje oluşturmak ve Binance ve Samsung’dan ortaklıklar çekmek için benzersiz beceri setlerini birleştirdi.

Decentraland, lansmanından bu yana sesli sohbet, grafik yükseltmeleri ve bina arayüzüne iyileştirmeler gibi temel özellikler ekledi. Tüm bu güncellemeler oyunun kullanılabilirliğini artırdı ve yeni kullanıcıları kendine çekti.

Binance 20 komisyon indirimi

Decentraland (MANA) Nereden Alınır?

MANA, Meta’nın isim değişikliğinden bu yana giderek daha popüler hale geldi. Birçok popüler borsa, jetonu listelemek için yarıştı ve şu anda çeşitli borsalarda mevcut. En iyileri arasında eToro, Binance, Webull, Voyager ve Gemini bulunmaktadır. Bu platformlar güvenlikleri, kullanım kolaylıkları ve düşük ücretleri ile tanınırlar. Hesap açmak kolaydır ve ticarete başlamak sadece birkaç dakika sürer.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250