• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

VeChain (VET) Nedir, Nasıl Alınır?

VeChain (VET) Nedir, Nasıl Alınır?

VeChain (VET) Nedir, Nasıl Alınır?

VeChain, işletmeler için yazılım çözümleri sunan akıllı bir sözleşme blok zinciridir. En çok sevk edilen malları izleyen kurumsal tedarik zinciri ürünü ile tanınır. Bu, VeChain’e yiyecek ve içecek, moda ve otomotiv sektörleri dahil olmak üzere çeşitli endüstrilerde gerçek dünya kullanımları sağlar. Birkaç büyük işletmeyle hızlı bir şekilde ortaklıklar kurdu ve yerel kripto tokeni VET, piyasa değerine göre en büyük 40 arasında yer alıyor. Bu VeChain kılavuzunda, bu blok zincirin nasıl çalıştığını gözden geçireceğiz.

VeChain Benzersiz Yapan Nedir?

Birçok blok zinciri, programlayabileceğiniz hemen hemen her şeyi yapan çok amaçlı platformlar olsa da, VeChain çok daha uzmanlaşmıştır. Temel fikir, fiziksel bir ürünü izlemek için hem benzersiz bir kimlik hem de bir sensör sağlamasıdır. Daha sonra ürün tedarik zincirinden geçerken bilgileri kaydeder. İşte bu teknolojinin işletmeler tarafından nasıl kullanılabileceğine dair birkaç örnek:

  • Lüks bir moda tasarımcısı, alıcıların çantaların gerçek mi yoksa sahte mi olduğunu doğrulayabilmesi için el çantalarına VeChain çipleri takabilir.
  • Bir bakkal, VeChain ile gıda ürünlerini takip edebilir. Belirli bir ürünle ilgili bir hastalık salgını varsa, mağaza hangi ürünleri geri çağırması gerektiğini belirlemek için izleme verilerini kullanabilir.
  • Otomobil üreticileri, belirli otomobillerle ilgili verileri VeChain’de depolayabilir. Gelecekteki alıcılar daha sonra araba ile ilgili bilgileri arayabilecek ve kilometre gibi hiçbir şeyin tahrif edilmediğini onaylayabilecekler.
  • Tedarik zinciri çözümlerine ek olarak VeChain, DeFi ve Web3 projelerini desteklemek için 2022’de fiat destekli bir stabilcoin (VeUSD) desteği eklemek de dahil olmak üzere ekosistem yeteneklerini çeşitlendirmeye ve modernize etmeye devam etti.

VeChain, iki yerel jetona sahip olması bakımından da benzersizdir. Çoğu blok zincirinde bir tane bulunur – örneğin, Ethereum, yerel kripto para birimi olarak ETH jetonlarını kullanır ve Cardano ADA jetonlarını kullanır. VeChain’deki birincil token, değeri depolamak ve aktarmak için kullanılan VET’dir. Ayrıca işlem ücretleri için kullanılan VeThor Token’a sahiptir. VeChain, işlem ücretleri için kullanılan tokenin sabit bir fiyata sahip olması için ikisini ayırdı.

VeChain Nasıl Satın Alınır?

VeChain satın almak için, onu sunan bir kripto borsasında bir hesap açın. Kullanılabilirlik isabetli olabilir veya kaçırılabilir, ancak burada VeChain ticaretini destekleyen birkaç popüler kripto borsası var:

  • Crypto.com
  • Binance

VeChain, en popüler kripto para birimleri kadar dikkat çekmiyor ve gerçek dünyadaki uygulamalarını düşündüğünüzde biraz değeri düşük. Her zamanki kripto yatırımlarına alternatif arayanlar VeChain’i düşünmelidir.

Binance 20 komisyon indirimi

VeChain İyi Bir Yatırım Mı?

VeChain’in bir yatırım olarak bazı önemli şeyleri var. Gerçek dünyada bir faydası var ve şu anda düzinelerce şirketle ortaklıklar aracılığıyla kullanılıyor. Bu, zayıf tanımlanmış hedeflere ve yalnızca teorik faydaya sahip blok zinciri projelerinden hoş bir ayrılmadır. VeChain’in arkasında, onu ileriye taşımak için mükemmel bir iş çıkaran güçlü bir grup var. Aynı derecede önemli olan, VeChain ve ekibi herhangi bir skandal yaşamadı veya karanlık işlere karışmadı.

Öte yandan, VeChain marka bilinirliği açısından eksiktir. En büyük kripto para birimlerinden bazıları herkesin bildiği gibi olsa da, VeChain o kadar iyi bilinmemekte veya hakkında yaygın olarak konuşulmamaktadır. VeChain’in potansiyelini görmek kolaydır ve daha iyi kripto para yatırımlarından biridir. Diğer kripto para birimleri gibi VeChain’in değerinin oldukça değişken olduğunu unutmayın, bu nedenle yatırım yapmaya karar verirseniz iniş ve çıkışlara hazır olun.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250