• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Filecoin (FIL) Nedir, Nasıl Alınır?

Filecoin (FIL) Nedir, Nasıl Alınır?

Filecoin (FIL) Nedir, Nasıl Alınır?

Dosya paylaşımı ve bulut depolama endüstrisi şu anda Amazon Web Servisleri ve Google Cloud gibi şirketler tarafından yönetiliyor. Bu tekel, tekliflerinde ölçeklenmelerine ve verimli olmalarına izin verirken, internet altyapısının bu şekilde merkezileştirilmesi, tek hata noktalarının güvenlik açıklarını artırır. Filecoin gibi projeler, Gezegenler Arası Dosya Sistemine (IPFS) dayalı merkezi olmayan bir depolama sistemi oluşturarak sektöre daha fazla çeşitlilik getirmeyi amaçlıyor. Yaratıcıları, sistemin “insanlığın en önemli bilgilerini depolamayı” hedeflediğini belirtiyor. Filecoin (FIL) fiyatı şu anda yaklaşık 1,17 milyar dolarlık toplam piyasa değeri için yaklaşık 220 milyon FIL dolaşım arzı ile madeni para başına 5,29 dolar seviyesinde bulunuyor.

Filecoin Nedir?

2017 yılında piyasaya sürülen Filecoin, dosyaların merkezi olmayan bulut depolaması için kullanılan eşler arası bir ağdır. Filecoin’in temel iddialarından biri, veriler üzerindeki kontrolü kullanıcıya geri vermesidir. Filecoin, depolama sağlayıcıları için düşük giriş engelini koruyarak, açık ve oldukça rekabetçi bir pazarda genel olarak doğrulanabilir depolama ve erişim çözümleri sunmayı amaçlamaktadır.

Filecoin Nasıl Çalışır?

Filecoin blok zinciri, yeni bir kanıt mekanizması olan Proof-of-Spacetime üzerinde çalışır. Bu protokolde bloklar, kullanıcılar için dosya depolayan madenciler tarafından oluşturulur. Amazon Web Services, Google Cloud ve Dropbox’a benzer bir Bulut dosya depolama sistemi oluşturmak için blok zinciri teknolojisini kullanır, ancak eşler arası bir ağ üzerinden tamamen merkezi değildir.

Başka bir deyişle, Filecoin protokolü, müşterilerin verileri depolamak ve almak için ödeme yaptığı, depolama madencilerinin depolama sunarak belirteçler kazandığı ve geri alma madencilerinin tek bir koordinatöre dayanmayan bağımsız depolama sağlayıcıları ağı aracılığıyla bir veri depolama ve alma hizmeti sağlar. Veri sunarak jeton kazanın.

Bunu, ağda depolanan bir dosyayı alarak ve onu birçok farklı parça halinde dünyanın her yerindeki bilgisayarlara dağıtarak yapar. Her bilgisayar bir depolama merkezi olarak çalışır ve alanı Filecoin’e kiralamak için ödül şeklinde “kira” alır. Bununla birlikte, bu yöntemin bir sorunu, bir dosyayı almak için Filecoin’in tüm bilgisayarlardan parçaları toplaması ve sonra tekrar bir araya getirmesi gerektiğidir – bu biraz zaman alabilir.

Filecoin Token Nedir?

FIL, Filecoin’in yerel kripto para birimidir. FIL satın alarak veya ticaret yaparak, yatırımcılar ağa yatırım yapabilir ve medya, dosya ve diğer verileri blok zinciri veritabanında (tümü FIL kullanılarak ödenir) depolamak için gereken ücretleri ödeyebilirler. FIL ayrıca, tüm ağı çalışır durumda tutan Filecoin madencilerine madencilik ödülleri ödemek için kullanılan kripto para birimidir.

Binance 20 komisyon indirimi

Filecoin Nereden Alınır?

Binance, yatırımcıların aralarından seçim yapmaları için hem spot hem de sözleşmeli ticaret sunar. Bununla birlikte, kripto alıcılarına yeni başlayanlar için spot ticaret önerilir.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250