• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Klaytn (KLAY) Nedir, Nasıl Alınır?

Klaytn (KLAY) Nedir, Nasıl Alınır?

Klaytn (KLAY) Nedir, Nasıl Alınır?

2019’da piyasaya sürülen Klaytn, hibrit bir tasarım oluşturmak için özel blok zincirlerin ve genel blok zincirlerin en iyi özelliklerini bir araya getirerek, birincisinin yüksek ölçeklenebilirliğini ve düşük gecikmesini, ikincisinin dağıtılmış yönetişim ve merkezi olmayan verileriyle istismar ettiğini iddia ediyor.

Start-up’lardan kurumsal şirketlere kadar tüm işletme boyutlarını hedeflediğini söyleyen Klaytn, kullanıcı dostu, erişilebilir ve çok yönlü bir blok zinciri geliştirmek istiyor. Şirket, bu, işletmelerin teknoloji hakkında derinlemesine bilgi gerektirmeden blok zinciri altyapısını kullanabileceği anlamına geldiğini savunuyor. Etkileyici ortaklıklar ve 3.5 milyar doları aşan sağlam bir piyasa değeri ile Klaytn heyecan verici bir kripto gibi görünüyor, ancak Klaytn nasıl çalışıyor? Ve kurucuları kimler?

Klaytn Kurucuları

Klaytn blok zincirine ait teknolojiden sorumlu şirket olan GroundX, Jaesun Han tarafından kuruldu. Ground X, Kore’nin en büyük internet mesajlaşma şirketi Kakao Corp’un blok zinciri yan kuruluşudur. Başlangıçta Kakao tarafından yönetilen Klaytn, şimdi Singapur merkezli Klaytn vakfı tarafından yönetiliyor ve yönetiliyor.

Han, Kore İleri Enstitüsü’nden bilgisayar bilimi ve elektrik mühendisliği alanında doktora derecesine sahiptir. Mezun olduktan sonra, Kore’de bir bulut bilişim girişimi olan NexR’yi kurmadan önce, dağıtılmış rekabet alanında KAIST için araştırmacı olarak çalıştı. 2011 yılında Han, bir bulut hizmeti destek şirketi olan KT cloudware’de baş teknoloji sorumlusu oldu. 2014 yılında Han, Güney Kore’de teknoloji odaklı bir yatırım şirketi olan FuturePlay Inc’in kurucu ortağı oldu. Mart 2018’de kurulan Ground X, Klaytn ile birlikte kripto ile ilgili diğer işleri geliştiriyor. Bunlar, bir dijital varlık cüzdanı olan Klip’i ve blok zinciri alanındaki geliştiriciler için bir Klaytn API hizmeti olan KAS’ı içerir.

Klaytn Token Ne İçin Kullanılır?

KLAY jeton, Klaytn ekosistemini güçlendirir ve güvence altına alır. Birkaç işlevi vardır. Bir değişim aracı olarak ve ikincil belirteçler için teminat olarak işlem ücretlerini ödemek için kullanılabilir. Sahipler, KLAY paralarını, saklamaya tabi olmayan, merkezi olmayan bir cüzdan olan Kaikas’ta veya akıllı telefonlarda kullanılmak üzere dijital varlık cüzdanı Klip’te tutabilirler. Şu anda tanımlanmamış bir maksimum KLAY jeton arzı ve mevcut dolaşımdaki 2,6 milyar KLAY jeton arzı var. 3.583 milyar dolarlık piyasa değeri ile KLAY madeni parası şu anda Coin Gecko platformunda 47. sırada yer alıyor. Madeni para 12 Ocak 2022 itibariyle geçen yıl %152 değer kazandı.

Proje, İstanbul Bizans Fay Toleransının değiştirilmiş bir versiyonu ile güvence altına alınmıştır. Bu, KLAY’in madenciliği yapılamayacağı veya stake edilemeyeceği anlamına gelir. Bu kısmen, platformun kurumsal ve hizmet merkezli kalmak istemesinden kaynaklanmaktadır. Proje, ekosisteme dahil olan tüm üyeleri daha adil ve eşit bir şekilde tazmin etmek için tasarlanmış bir katkı kanıtı (PoC) modelini tanıttı.

Büyük küresel organizasyonlar ve işletmelerden oluşan Klaytn yönetişim Konseyi, ağın işleyişini desteklemektedir. Bu işletmeler arasında Sinhan Bank, Kakao Space, Binance ve World Pay yer alıyor. Önemli ortaklar arasında bir oyun kripto girişimi olan Wemade Tree; Hintchain, bir gıda veri pazarı; ve humanscape, bir sağlık verisi pazarı. Proje kısa süre önce büyük bir Japon teknoloji şirketi olan GMO Group ile bir ortaklık duyurdu.

Binance 20 komisyon indirimi

Klaytn (KLAY) Nasıl Satın Alınır?

Klaytn (KLAY) aşağıdaki borsalarda satın alınabilir.

  • Binance
  • KuCoin
  • Huobi Global
  • WazirX

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250