• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Helium (HNT) Nedir, Nasıl Alınır?

Helium (HNT) Nedir, Nasıl Alınır?

Helium (HNT) Nedir, Nasıl Alınır?

Bazı blok zinciri projeleri ana akım medyada yer ve destek alırken, diğerleri çoğunlukla halk tarafından bilinmiyor. Az bilinen bir blok zinciri projesinin böyle bir örneği, hücresel verileri ve kablosuz interneti kullanma şeklimizi değiştirmeyi vaat eden Helium’dur. Genellikle “halkın ağı” olarak anılan Helium, blok zincir teknolojisini, kablosuz altyapıyı ve Nesnelerin İnterneti’ni (IoT) tek bir kapsamlı projede birleştirme potansiyeline sahiptir. Aynı zamanda, birçok kripto yatırımcısı Helium madenciliğinden pasif gelir elde etmeyi başardı. Helium blok zinciri, kablosuz kapsama dünyasını nasıl değiştirdiği ve onunla nasıl başlayabileceğiniz hakkında bilmeniz gerekenler burada.

Helium Tarihi

Helium, 1 Temmuz 2013’te piyasaya girdi. Şirket, San Francisco, California’da kayıtlıdır. O sırada şirket, IoT entegrasyonunu kolaylaştırmaya odaklandı. Bugün şirket, bu görevi yerine getiren güçlü bir blok zinciri ekosistemi işletiyor.

Helium Ağı Nedir?

Helium Ağı, uydulara veya hücresel kule altyapısına bağlı olmayan, merkezi olmayan bir kablosuz ağ oluşturmayı amaçlayan blok zinciri tabanlı bir kripto para birimidir. Helium, herkesin bir etkin nokta adı verilen özel, küçük yönlendiricili bir radyo cihazı kullanarak kablosuz bir IoT ağına sahip olmasını ve bu ağı işletmesini sağlar.

Hotspot’larla IoT kapsamı sağlayan kullanıcılar “madenciler” olarak bilinir. Madencilerin bilgi işlem gücü kullandığı Bitcoin gibi diğer blok zinciri sistemlerinden farklı olarak, Helium madencileri, Helium belirteçleri (HNT) karşılığında kapsama sağlamak için RF radyo sinyallerini kullanır. Helium madenciliğine ne kadar çok kişi katılırsa, kablosuz ağ o kadar güçlü olur.

Prensip olarak, bu, insanların merkezi altyapıya güvenmeden kablosuz erişime sahip olmasını sağlayacaktır. Geleneksel olarak, ağ altyapısı çok tekelleşmiş bir endüstridir. Kapsama sağlayan yeterli madenci ile bu, Helium ağını internet erişimi için ucuz bir seçenek haline getirecek, özellikle de WiFi’nin erişilemediği ve hücresel verilerin son derece pahalı olacağı düşük veri alanlarında.

Helium (HNT) Token Nedir?

HNT token, Helium ekosisteminde kullanılan yerel kripto para birimidir. Jetonlar, ne kadar veri işlediklerine ve bir kullanıcının konumuna yakın olan başka kaç etkin nokta olduğuna bağlı olarak, kapsama katkıda bulunan etkin noktalar için bir ödül olarak ödenir.

Şimdiye kadar yalnızca 223 milyon HNT jetonu çıkarılacak. Bu anlamda HNT, Bitcoin gibi diğer kripto para birimlerine benzer bir tokenomik yapıya sahiptir. HNT’nin yarılanma programına göre, bu 223 milyon tokenin tamamı 50 yıl içinde çıkarılacak.

Tüm HNT tokenlerinin yaklaşık %30’u, bilgileri internete aktaran ödüllendirici cihazlara tahsis edilmiştir. HNT token bir diğer %35’i PoC mücadelelerine katılmak için ödüllendirilir. Kalan %35, Helium’un yönetimine, kurucularına ve yatırımcılarına iade edilir.

Binance 20 komisyon indirimi

Helium (HNT) Nasıl Satın Alınır?

Helium (HNT) aşağıdaki borsalarda mevcuttur:

  • Uphold
  • Binance
  • KuCoin
  • WazirX

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250