• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Monero (XMR) Nedir, Nasıl Alınır?

Monero (XMR) Nedir, Nasıl Alınır?

Monero (XMR) Nedir, Nasıl Alınır?

Monero (XMR), bir iş kanıtı (PoW) blok zinciri üzerine inşa edilmiştir, gizlilik odaklı, açık kaynaklı bir kripto para birimidir. Monero blok zinciri, anonimliği teşvik etmek ve işlem ayrıntılarını gizlemek için çeşitli teknikler kullanmaktadır.

Bir Bytecoin çatalı olan Monero, ilk olarak 2014 yılında Bitmonero olarak vücut buldu. Müteşekkir_for_today takma adını kullanan bir Bitcointalk forum kullanıcısı tarafından piyasaya sürüldü. Thankful_for_today, muhtemelen yeni madeni parayı, Nicolas van Saberhagen tarafından Ekim 2013’te yayınlanan bir teknik incelemede açıklanan bir protokol olan CryptoNote’a dayalı olarak kodladı. Yazar, Bitcoin’in izlenebilirliğini “kritik bir kusur” olarak nitelendirerek elektronik nakit için gizliliğin ve anonimliğin önemini vurguladı. Daha sonra, yeni madalyonun gelecekteki yörüngesi üzerindeki anlaşmazlık, topluluk üyelerinin Monero’yu oluşturmak için onu çatallamasına yol açtı.

Monero, Ethereum ve Bitcoin’in hemen arkasında 3. en büyük geliştirici topluluğuna sahiptir. Kamuoyu tarafından tanınan iki geliştiriciden biri, halen proje üzerinde çalışan Güney Afrikalı bir geliştirici olan Riccardo Spagni’dir. Çekirdek geliştirme ekibinin çoğu anonim kalmayı tercih etti. Ekip, yıllar içinde, işlem ayrıntıları ve kullanıcı kimliği için gelişmiş bir dijital anonimlik düzeyini desteklemek için daha fazla gizlilik özelliği ekledi. Proje ve yerel XMR madeni parası, kripto meraklıları ve gizlilik savunucuları arasında hızla popülerlik kazandı. Monero şu anda piyasa değerine göre en büyük gizlilik odaklı kriptodur.

Monero Nasıl Çalışır?

Diğer gizlilik madeni paraları, kullanıcıların gizlilik özelliklerini seçmelerine izin verirken, Monero, protokole katı bir şekilde yerleştirilmiş gelişmiş gizlilik koruma özellikleri ile gizliliği başka bir seviyeye taşıyor.

Monero işlemlerinin arkasındaki temel mekanizma, bir grup veya anahtarları olan kullanıcılar tarafından gerçekleştirilebilen dijital imza olan halka imzası olarak adlandırılmaktadır. Ancak güvenlik açısından, imzayı üretmek için hangi kullanıcının anahtarlarının kullanıldığını belirlemek mümkün değildir. Bu yapı gizli adresler kullanır, böylece Monero’daki işlemler izlenemez veya gönderici veya alıcıya bağlanamaz. Birincil özellikler şunları içerir:

  • Halka imzalar, halka gizli işlemler ve gizli adresler aracılığıyla gizliliği tamamlayın.
  • Güvenlik
  • Ademi merkeziyetçilik

Diğer gizlilik madeni paralarından temel fark, uygulanmasından kaynaklanmaktadır. Monero, bir uygulama katmanı protokolü olan CryptoNote’u kullandığından, üçüncü taraf doğrulamasına izin verirken protokol düzeyinde işlemleri gizleyebilir.

XMR Nasıl Satın Alınır?

XMR USDT kalıcı sözleşmeleriyle işlem yapmak istiyorsanız, Binance en kullanıcı dostu platformlardan birine sahiptir.

Binance 20 komisyon indirimi

XMR İyi Bir Yatırım Mı?

2014 yılında piyasaya sürülmesinden bu yana Monero (XMR), engebeli kripto alanında nispeten iyi performans gösterdi. Teknik olarak, Monero mükemmel bir kripto para birimidir. İşlemleri meraklı gözlerden uzak tutmak için güvenilir ve gelişmiş gizlilik teknolojisine sahiptir.

Artan gizlilik talebi ile bu özellikler, artan sayıda kripto kullanıcısına Monero’yu sevdirme potansiyeline sahiptir. Aynı zamanda, bu gizlilik özellikleri, bazı borsaların Monero’yu listelemeyi reddetmesi ve bazı ülkelerin Monero’yu doğrudan yasaklaması ile düzenleyici dikkat çekiyor.

Öte yandan, Monero geliştiricileri sürekli olarak protokolü güncelliyor ve performansını iyileştiriyor. Temmuz 2022’de halka boyutunun artırılması, işlemleri daha da hızlı hale getirmek için Bulletproof algoritmasının yükseltilmesi ve cüzdan senkronizasyon sürelerini azaltmak için etiketlerin görüntülenmesi gibi önemli bir güncelleme yapılması planlanıyor. Bu değişiklikler ve iyileştirmeler, Monero’nun kullanılabilirliğini potansiyel olarak artıracak, düzenleyici rüzgarların üstesinden gelecek ve onu izlenmesi gereken önde gelen gizlilik paralarından biri olarak tutacaktır.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250