• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

IOTA (MIOTA) Nedir, Nasıl Alınır?

IOTA (MIOTA) Nedir, Nasıl Alınır?

IOTA (MIOTA) Nedir, Nasıl Alınır?

IOTA (MIOTA) farklı bir kripto para birimidir. Rakiplerinden farklı olarak IOTA, görevlerini yerine getirmek için blok zincir teknolojisini kullanmaz. Bunun yerine, platform çeşitli Nesnelerin İnterneti (IoT) uygulamalarına dayanır. Bu nedenle, bu platform pazarda benzersiz bir ölçeklenebilirliğe ve sonsuz kullanım örneklerine sahiptir.

Özellikle, projenin kurucu ortakları olan Sergey Ivancheglo, Serguei Popov, David Sønstebø ve Dominik Schiener, başlangıçta bu konuda bir kripto para birimine veya hatta merkezi olmayan bir ağa ev sahipliği yapmayı planlamamıştı. Bunun yerine, IOTA bir IoT donanım yongası üreticisi olarak başladı. Bu sistemler, Nesnelerin İnterneti (IoT) ekosistemindeki makineler ve cihazlar arasındaki işlemleri kaydedebilir ve yürütebilir.

Bir IoT ağının potansiyelini fark ettikten sonra, firma odağını bu teknolojinin merkezi olmayan ağ yönlerini genişletmeye değiştirdi. IOTA, geliştiricilerin kullanım senaryolarını ve IoT’nin ve arayüzlerinin farklı işlevlerini daha fazla keşfetmesine olanak tanır. Sonuç olarak, IOTA bu devrim niteliğindeki teknolojinin daha fazla benimsenmesinde çok önemli bir rol oynamaktadır.

IOTA’nın Tarihçesi

IOTA projesinin tarihi aslında Jinn projesiyle başlıyor. Jinn, pazara IoT genel amaçlı işlemci geliştiricisi olarak girdi. Eylül 2014’te Jinn, projeyi gelecekteki geliştirme için 250.000 USD’yi güvence altına alan bir kitlesel satış etkinliğine ev sahipliği yaptı. Bununla birlikte, o zamanlar, şirketin ICO’su açısından izlenecek çok az gözetim ve sıfır düzenleyici çerçeve vardı. Bu durum, Jinn’in etkinlik için bazı düzenleyici tepkiler almasına neden oldu.

Ekim 2015’te Jinn, IOTA olarak yeniden markalaşmak için akıllıca bir hamle yaptı. Platform, ağ için 500.000 ABD Doları tutarında net bir token satışıyla piyasaya resmen girdi. Bu geçiş, geliştiriciler, düzenleyicilerin gelecekteki sorunlarından kaçınmak için projenin yardımcı program belirteci yönlerini teşvik etmeye istekliydi.

IOTA Hangi Sorunları Çözüyor?

IOTA (MIOTA), IoT ve blockchain sektörlerinin karşılaştığı bazı göze çarpan sorunları düzeltmeye çalışıyor. Birincisi, geliştiricilere Dapps’in programlanması için blok zincir ağlarına bir alternatif sağlar. Bu çeşitlendirme, bilginin daha iyi dağılımını sağlar.

Mevcut durumunda, IoT verileri çok bölümlere ayrılmıştır. Veri paylaşımı yolunda çok az alışveriş vardır. Bununla birlikte, IOTA standartlar sunar ve tüm bu cihazların ağdaki diğer sensörleri verimli bir şekilde kullanması için güvenilir ve uygun fiyatlı bir yol sağlar. Bu strateji, bazı oldukça şaşırtıcı işlevlerin kapısını açar.

Örneğin, akıllı buzdolabınızın sütünüzün azaldığını algılayabildiğini hayal edin. Buzdolabı daha sonra akıllı arabanıza veya marketin sipariş platformuna bir galon daha talep edebilir. Oradan, akıllı arabanız mağazaya gidebilir ve siparişinizi alabilir veya mağaza, siparişinizle birlikte doğrudan kapınıza bir drone gönderebilir. Tüm bunlar ve daha fazlası, IoT ağlarının gelişmesiyle mümkün. Hepsinden iyisi, her şeyi doğrudan akıllı telefonunuzdan takip edebilirsiniz.

Binance 20 komisyon indirimi

IOTA Nasıl Satın Alınır?

IOTA (MIOTA) şu anda aşağıdaki borsalarda satın alınabilir.

  • Uphold
  • Binance
  • KuCoin
  • WazirX

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250