• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

EOS (EOS) Nedir, Nasıl Alınır?

EOS (EOS) Nedir, Nasıl Alınır?

EOS (EOS) Nedir, Nasıl Alınır?

EOS (EOS), daha büyük bir EOSIO blok zinciri platformunun parçası olan EOS blok zinciri için yerel kripto para birimidir. EOSIO, akıllı sözleşme işlevine sahiptir ve geliştiricilerin kendi merkezi olmayan uygulamalarını (dApp’ler) başlatmasını kolaylaştırır.

Çok sayıda kripto para birimi yutturmaca treni var, ancak EOS kendi sınıfında. Rekor kıran ilk madeni para teklifi (ICO), 2018’de 4 milyar dolardan fazla para topladı. O zamandan bu yana geçen yıllar pek iyi geçmedi; EOS Vakfı’nın CEO’su bile EOS’tan bir başarısızlık olarak bahsetti. Sorunlarına rağmen, EOS hala aktif bir projedir ve rekabete kıyasla üstün olduğu bazı alanlara sahiptir. EOS ve bir yatırım olarak nerede durduğu hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

EOS’u Benzersiz Yapan Nedir?

EOS’un en ilginç yanı, tüm EOSIO blok zinciri platformunun sorunsuz işlemler sunmasıdır. Ağ, işlem maliyetlerini EOS tokenlerinin şişirilmesi yoluyla karşılar. EOSIO, akıllı bir sözleşme blok zinciridir. Akıllı sözleşmeler, bir blok zinciri tarafından yürütülen programlardır ve geliştiricilerin tüm EOSIO ekosisteminde merkezi olmayan projeler oluşturmasını sağlar. Akıllı sözleşme işlevi bu günlerde tam olarak özel değil. İlk ve en ünlü örnek Ethereum (CRYPTO:ETH) olmak üzere birçok blok zinciri bunu yapabilir. Ancak, bedelsiz işlemlerine ek olarak, EOSIO’yu özel kılan birkaç özelliği daha vardır:

  • Hızlıdır, onu ölçeklenebilir bir blok zinciri ağı yapar. EOSIO, saniyede yaklaşık 4.000 işlem gerçekleştirebildi ve yeni bir işlem bloğu oluşturmak bir saniyeden az sürüyor.
  • Geliştiriciler için kullanımı kolay olması amacıyla bir bilgisayarın işletim sistemi gibi yapılandırılmıştır.
  • Akıllı sözleşme programlama dili için C++ kullanır. Bazı eleştirmenler bunun akıllı sözleşmeler için uygun bir seçim olduğuna inanmasa da, C++ geliştiricilerinin yeni bir şey öğrenmelerine gerek kalmadan EOS’u kullanmalarına olanak tanır.

Genel olarak, EOSIO, daha geliştirici dostu blok zinciri ağlarından biridir. Web sitesinde ayrıca, kullanıcılara EOSIO’nun özellikleri ile blok zincirlerinde akıllı sözleşme ve uygulama geliştirme hakkında bilgi veren eğitim ve sertifikasyon programları bulunmaktadır. Nisan 2022’de EOS Network Foundation, EOS ağında bir Ethereum Sanal Makinesinin (EVM) piyasaya sürüldüğünü duyurdu. “Güven EVM”, Ethereum uyumlu akıllı sözleşmeleri EOS üzerinde çalışacak ve belirteçlerin EOS ile Ethereum arasında taşınmasına izin verecek. Trust EVM’nin diğer birçok Ethereum Sanal Makinesinden daha hızlı olduğu ve saniyede 10.000’den fazla işlem sunduğu söyleniyor.

EOS Nasıl Satın Alınır?

EOS’un artılarının eksilerinden daha ağır bastığını düşünüyorsanız ve satın almak istiyorsanız, birkaç kripto borsasında bulabilirsiniz. İşte EOS ticaretini destekleyen daha popüler borsalardan birkaçı:

  • Crypto.com
  • Kraken
  • Binance
  • Coinbase
Binance indirim kodu

EOS İyi Bir Yatırım Mı?

EOS’u çevreleyen tüm sorunlar ve skandallar düşünüldüğünde, kripto yatırımı olarak oldukça riskli bir seçimdir. Diğer akıllı sözleşme blok zincirleri veya kripto para birimi hisse senetleri gibi alternatiflerle daha iyi durumdasınız.

EOS’un geleceği, bekle ve gör yaklaşımından başka bir şey yapamayacak kadar belirsiz. Ayrıca bahsetmeye değer, EOS’un yatırımcılar veya kripto topluluğu arasında en iyi itibara sahip olmadığıdır. Yatırımcılar, 2018’den bu yana ne kadar kötü performans gösterdiğinden dolayı temkinli. Yine de, cesur yeni teknik tekliflerini yerine getirebilir, topluluk güvenini yeniden inşa edebilir ve yeni geliştiriciler çekebilirse EOS’un çok iyi bir şey yapma şansı var. Ancak, bagajı göz önüne alındığında, tam potansiyeline ulaşması için her şeyin doğru gitmesi gerekir.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250