• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Maker (MKR) Nedir, Nasıl Alınır?

Maker (MKR) Nedir, Nasıl Alınır?

Maker (MKR) Nedir, Nasıl Alınır?

Maker MKR, bir ERC-20 jetonudur, yani Ethereum ağı üzerinde çalışır ve onun tarafından güvence altına alınır. Ethash çalışma kanıtı işlevi, Ethereum’u güvence altına alır. Danimarkalı bir girişimci olan Rune Christensen, MakerDAO’yu daha büyük Maker ekosistemindeki ilk varlık olarak 2015 yılında kurdu.

Maker (MKR) Nedir?

Maker (MKR), her ikisi de Ethereum blok zinciri üzerine kurulu olan ve kullanıcıların DAI stabilcoin’i yayınlamasına ve kontrol etmesine izin veren MakerDAO ve Maker Protokolünün yönetişim belirtecidir.

Maker, amacı ABD dolarına yumuşak sabitlenmiş istikrarlı bir değere sahip topluluk tarafından yönetilen merkezi olmayan bir kripto para birimi olan DAI’yi çalıştırmak olan bir projedir. İlk olarak 2015’te tasarlandı ve Aralık 2017’de tamamen piyasaya sürüldü.

MKR jetonları sahiplerine temettü sağlamazken, onlara Maker Protocol’ün geliştirilmesi üzerinde oy hakkı veriyorlar ve DAI’nin başarısına paralel olarak değerinin artması bekleniyor. Maker ekosistemi, Ethereum gibi akıllı sözleşme özellikli blok zincirlere dayalı merkezi olmayan finansal ürünler yaratmayı amaçlayan merkezi olmayan finans (DeFi) alanındaki ilk projelerden biridir.

Maker (MKR) Bazı Benzersiz Özellikleri Nelerdir?

En yaygın olarak kullanılan sabit paralardan biri DAI’dir (fiyatları USD veya başka bir geleneksel para birimine sabitlenmiş kripto para birimleri). Piyasadaki en büyük stablecoin olan USDT’den daha aktif adresleri var ve piyasa değeri 1 milyar doları aşan 46. en büyük kripto para birimi.

MKR’nin değer önerisi, sahiplerinin DAI’nin yönetimine doğrudan katılmalarına izin vermesidir. Her Maker token sahibi, Maker Protokolünde yapılan bir dizi değişiklik üzerinde oy kullanma hakkına sahiptir ve MKR hisselerinin büyüklüğü oy güçlerini belirler. Sahipler, protokolün aşağıdaki bileşenlerine oy verebilir:

  • Sisteme ek teminat varlık türleri ekleyerek, kullanıcıların daha fazla DAI basımı için yeni kripto para birimlerine katkıda bulunmalarına olanak tanır
  • Mevcut teminat varlık türlerinin risk faktörlerini değiştirmek,
  • DAI Tasarruf Oranını Değiştirin: DAI jeton sahipleri, jetonlarını belirli bir sözleşmede kilitleyerek tasarruf edebilir ve Tasarruf Oranı, sözleşmenin karlılığını etkiler.
  • Maker ekosistemine güvenilir blok zinciri dışı veriler sağlamak olan varlıklar olan oracle’ları seçin.
  • Platform iyileştirmeleri.

Piyasadaki en büyük stablecoinlerden birinin yönetimine katılma potansiyeli, MKR jetonlarına talep yaratarak değerlerini etkiler.

Binance 20 komisyon indirimi

Maker (MKR) Nereden Satın Alabilirsiniz?

Kripto para birimlerinde alım satım yapmaya ve yatırım yapmaya başlamak için önce saygın bir kripto borsasında bir hesap açmalısınız. Kripto para borsası, dijital para birimleriyle ticaret yapmanızı sağlayan bir platformdur. Hindistan’da Maker satın almak istediğinizi ve mümkün olan en kısa sürede en iyi fiyatı elde etmek istediğinizi varsayalım. Binance, böyle bir durumda MKR’ye yatırım yapmaya başlamanız gereken tek borsadır. MasterCard, NEFT veya UPI aracılığıyla banka kartınızla Maker’a bile yatırım yapabilirsiniz.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250