• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Harmony (ONE) Nedir, Nasıl Alınır?

Harmony (ONE) Nedir, Nasıl Alınır?

Harmony (ONE) Nedir, Nasıl Alınır?

Harmony, geliştiricilerin merkezi olmayan uygulamalar oluşturmak için yararlanabilecekleri bir blok zinciri platformudur. Harmony blok zinciri, benzersiz bir fikir birliği algoritması kullanarak çalışan yeni bir parçalama tabanlı blok zincirinin tanıtılmasıyla Ethereum’un karşılaştığı darboğazlarla ilgili sorunları çözdüğünü iddia ediyor. Sistem, ultra hızlı işlemler ve birlikte çalışabilirlik için kapıları açmak üzere tasarlanmıştır. Geliştiriciler, Harmony’nin blok platformunu kullanarak, zincirler arası token takaslarını hızlandırabilen sezgisel merkezi olmayan uygulamalar veya dApp’ler oluşturup ölçeklendirebilir.

Sharding, Harmony Protocol’ü güçlü bir blok zinciri platformu yapar; parçalama, merkezi olmayan platformun güvenliği korurken ölçeklenmesini sağlar. Harmony blok zinciri platformu, Harmony platformunun benzersiz çözümü ile harmanlanmış bir Ethereum karışımı gibidir. Bu özellikler, Harmony’yi geliştiricilerin büyümesi ve ölçeklenebilirliği için seçebilecekleri bir platform haline getirir. Harmony köprüsünün uygulanması, hem merkezi olmayan finansa (DeFi) hem de takas edilemeyen tokenlere (NFT) hitap edebilir.

Geliştiriciler Harmony blok zinciri platformunda aşinalık bulacaklar, hem Ethereum hem de Harmony Solidity programlama dilini ve Ether.js’yi kullanıyor – geliştiriciler için Harmony’de kodlama, tıpkı Ethereum blok zincirinde DApp inşa ediyormuş gibi hissedecek. Kullanıcı tarafında, iki saniyelik işlem onayı bekleyebilirler ve Harmony ile Ethereum blok zinciri arasında sorunsuz bir şekilde geçiş yapma yeteneğine sahiptirler.

Harmony Ele Aldığı Sorun Nedir?

Ethereum, akıllı sözleşmeleri kullanan ilk blok zinciri platformuydu. Herhangi bir öncü teknolojide olduğu gibi, Ethereum tabanlı akıllı sözleşmelerde de birkaç temel sorun vardı. Ethereum’un ölçeklenebilirliği ve 15 TPS’si (saniyedeki işlem), oyun ve merkezi olmayan borsalar dahil olmak üzere yüksek verimli uygulamaları destekleyemedi. Ethereum’un sınırlandırılması için önerilen birkaç çözüm var, ancak bunlar genel verimliliği iyileştirmedi. Bir proje bir sorunu çözdüyse, başka bir sorun bir engel haline geldi.

Sharding olarak bilinen bir konsept önerildi çünkü Ethereum blok zincirindeki en yaygın problem olan ölçeklenebilirlik problemini çözebilecek tüm özelliklere sahipti. Bu konsepti kullanan ve ölçeklenebilirlik sorununu çözen ilk halka açık blok zinciri Ziliqa idi. Ancak sundukları çözüm iki yönden yetersiz kalıyor. İlk olarak, blok zinciri verilerinin depolanmasını bölmedi. Sınırlı kaynaklara sahip makinelerin ağdaki katılımını sınırlayabilir. İkincisi, Ziliqa, rastgelelik oluşturma mekanizması olarak İş Kanıtı’na (PoW) güvenir ve bu da tek parçalı bir devralma saldırısına yol açabilir.

Bu sorunları ele alan Harmony, tamamen ölçeklenebilir olan yeni nesil parçalama tabanlı blok zincirini getirdi. Güvenli ve enerji tasarrufludur. Ekip, ortaya çıkan merkezi olmayan ekonomiyi desteklemek için hem protokol hem de ağ katmanlarında yenilikler yapıyor. Harmony vizyonundan çıkarılacak kilit noktalar, dünya çapında milyarlarca insanın güvenini ölçeklendirmek ve radikal olarak adil bir ekonomi yaratmaktır.

Binance 20 komisyon indirimi

ONE Token Nereden Alınır?

Harmony’nin ONE token Binance, Crypto.com ve Huobi Global dahil olmak üzere çeşitli borsalarda satın alınabilir.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250