• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Litecoin (LTC) Nedir, Nasıl Alınır?

Litecoin (LTC) Nedir, Nasıl Alınır?

Litecoin (LTC) Nedir, Nasıl Alınır?

Sonunda var olan en eski ve en itibarlı madeni paralardan biri olan Litecoin (LTC) ile karşılaşmadan kripto alanına uzun süre girmek imkansız olurdu. Litecoin, Bitcoin’e benzer, açık kaynak kodlu bir dijital nakit sistemidir. Daha da önemlisi, Litecoin, dünyanın ilk başarılı kripto para birimi olan Bitcoin’in bazı eksikliklerini iyileştirmek için geliştirildi. Bu kapsamda Litecoin, sektördeki birçok kişi tarafından Bitcoin altınının ‘gümüş’ü olarak etiketlendi.

Litecoin (LTC) Nedir?

Litecoin, piyasaya giren en eski kripto para birimlerinden biriydi. Sonuç olarak, piyasa değerine göre sektördeki en büyük madeni paralardan biri olmaya devam ediyor. Bu son derece popüler madeni para, neredeyse her kripto borsasında bulunabilir. Ayrıca, dünyadaki en yaygın kabul gören kripto para birimlerinden biridir. Litecoin’i mal, hizmet satın almak ve hatta ortaya çıktıkça diğer kripto projelerine yatırım yapmak için kullanabilirsiniz.

Çoğu kripto para birimi gibi, Litecoin de merkezi olmayan kalmak için blok zinciri teknolojisini kullanır. Merkezi olmayan para birimleri, geleneksel itibari para birimlerinden birçok yönden farklıdır. Öncelikle, hükümet gibi merkezi bir otoriteden çıkarılmazlar. Bunun yerine, Litecoin’ler bir сrурtоgrарhіс рrоtосоl aracılığıyla üretilir. Resmi olarak, Litecoin’ler MIT/X11 lісеnѕеѕ altında yayınlandı.

Litecoin Tarihi

Litecoin’in destansı şöhret yükselişi, Ekim 2011’de uzun süredir Bitcoin uzmanı Charlie Lee tarafından projenin teknik incelemesinin yayınlanmasıyla başlıyor. Özellikle Lee, ilk günlerinden beri Bitcoin’i takip eden eski bir Google çalışanıydı. O sırada Lee, Bitcoin’in değerini kabul etti, ancak iyileştirilmesi durumunda kitleler arasında büyük ölçekli blok zincirinin benimsenmesine yardımcı olabilecek bazı alanlar olduğunu fark etti. Lee’nin iyileştirmeleri, azaltılmış işlem süreleri, ücretler ve yoğun madencilik havuzlarının ortadan kaldırılmasına odaklandı.

Etkileyici bir şekilde, Litecoin’in 1 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşması sadece 2 yıl sürdü. Madeni para bugün piyasaya hakim olmaya devam ediyor. Özellikle Litecoin, 18 Aralık 2017’de resmi olarak tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 360.93$’a ulaştı. İnanılmaz bir şekilde, bu değer, sadece bir yıl önceki token değerine göre %8200’lük bir artışı temsil ediyordu. O zaman, Litecoin’in piyasa değeri 4,40 dolar civarındaydı.

İlginç bir şekilde Lee, 2017 yılının Aralık ayında elindeki tüm Litecoin varlıklarını satmaya karar verdi. O sırada Lee, bir Reddit gönderisi aracılığıyla bu kararı neden verdiğini açıkladı. Platform üzerindeki artan etkisi konusunda endişeleri olduğunu belirtti. Şu anda ünlü olan gönderilerinde Lee, “Ne zaman Litecoin fiyatı hakkında tweet atsam, hatta sadece iyi ya da kötü haberlerle ilgili tweet atsam, bunu kişisel çıkarım için yapmakla suçlanıyorum. Hatta bazı insanlar LTC’yi kısalttığımı düşünüyor! Yani bir anlamda, çok fazla etkim olduğu için LTC’yi tutmak ve bunun hakkında tweet atmak benim için bir çıkar çatışması.” Sonunda, LTC’nin kurucusu olarak konumuyla gelen çıkar çatışmasından kaçınmanın en iyisi olduğuna karar verdi.

Binance 20 komisyon indirimi

Litecoin (LTC) Nasıl Satın Alınır?

Litecoin (LTC) aşağıdaki borsalarda satın alınabilir.

  • Bitstamp
  • Uphold
  • Binance
  • KuCoin
  • Nexo
  • WazirX

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250