• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Chainlink (LINK) Nedir, Nasıl Alınır?

Chainlink (LINK) Nedir, Nasıl Alınır?

Chainlink (LINK) Nedir, Nasıl Alınır?

Chainlink, 2020’nin en popüler tokenlerinden biriydi. Görünüşte birdenbire, şaşırtıcı bir hızla piyasayı parçaladı ve yılı piyasa değerine göre en büyük madeni paralardan biri olarak bitirdi. Ama nedir, nasıl satın alabilirsiniz ve Bitcoin’den farkı nedir? Bu makale, tüm cevapları sağlamak için burada.

Blockchain oracle’larından bahsederken, Chainlink Oracles’ın adından bahsetmek mümkün değil. 2017 yılında piyasaya sürülen Chainlink, en popüler ve güvenilir oracle çözümlerinden biri olmaktan gurur duyuyor. Devrim niteliğindeki protokol, zincir dışı ve zincir üstü blok zinciri ortamları arasında güvenli bir bağlantı olarak çalışmaya çalışır. Chainlink, zincir üzerindeki ve zincir dışı altyapılardan ayrıntılar, bilgiler ve veriler sağlayan bir düğüm ağıdır. Platform, akıllı sözleşmelerin en belirgin eksikliklerinden birini, yani yerel blok zinciri ağı dışındaki verilerle etkileşime girememelerini çözüyor. DeFi gibi akıllı sözleşmelerle ilgili çoğu kullanım durumu, gerçek dünya verileri ve zincir dışı olaylar hakkında bilgi gerektirir. Oracles, zincir üzerindeki verileri tutarken dış kaynaklara özel bir ağ geçidine erişim sağlayarak blok zincirinin çalışma kapasitelerini genişletir. Ethereum akıllı sözleşmelerinin, orijinal veriler zarar görmeden veya bozulmadan diğer kaynaklardan, ödeme sistemlerinden ve AUI’lerden gelen verilerle güvenli bir şekilde bağlantı kurmasını sağlar. Ağ, LINK adlı yerel sanal belirtecinde çalışır. Chainlink LINK belirteçleri, ağda verilen hizmetler için yapılan ödemelerin ödenmesini kolaylaştıran hizmet belirteçleridir. Chainlink, Ethereum gibi, Solidity ve GoLang programlama dillerinde yazılmıştır. Kullanıcıların güvenlik risklerinden korkmadan herhangi bir zincir dışı veri kaynağına güvenli bir şekilde bağlanmasını sağlayan açık kaynaklı bir model altyapısıdır. Akıllı sözleşmeler, önceden tanımlanmış belirli koşullar veya gereksinimler karşılandığında bilgilerin değerlendirilmesine ve yürütülmesine yardımcı olan önceden tanımlanmış sözleşmelerdir. Kullanıcıların blok zinciri ve zincir dışı kanallarda doğrulanmış işlemler yapması için bir ağ geçidi olarak çalışırlar. Doğrulanabilir ve devredilemez oldukları için kullanıcılara üst düzey güvenlik sunarlar.

Chainlink, platformun çekirdek altyapısının akıllı sözleşmenin önceden belirlenmiş özelliklerinin karşılanıp karşılanmadığını belirlemeye yardımcı olduğunu iddia ediyor. Bununla birlikte, Chainlink veya Blockchain Teknolojisinden tamamen bahsederken, akıllı sözleşmelerin blockchain ağının ayrılmaz ve önemli bir parçası olduğunu anlamalısınız. Katılımcıların kolayca anlayabileceği bir dilde blok zincirindeki akıllı sözleşmelere harici bilgi ve veri kaynaklarını bağlamak çok önemlidir. Chainlink, veri kaynaklarının her iki tarafın da anlayabileceği bir dilde akıllı sözleşmelerle bağlantı kurmasını sağlayan bir bağlantı sağlar. Akıllı sözleşmelerdeki bağlantı sorununu çözmek için Açık ve Zincir Dışı veriler arasındaki boşluğu kapatır. Chainlink, oracle’ları kullanarak blok zinciri dışı kaynaklardan blok zinciri üzerindeki akıllı sözleşmelere ayrıntılar, veriler ve bilgiler sağlayarak ademi merkeziyetçiliği destekleyen bir düğümler ağıdır. Chainlink oracles tarafından çıkarılan veriler, güvenilir kaynaklardan geldiği için son derece güvenilirdir ve bu nedenle kullanıcılar yatırım kararlarını kolayca bunlara dayandırabilir.

Chainlink, istenen verileri elde etmek için farklı düğümlerden yararlanır. Ağ, blok zinciri ağındaki onu kripto ticaretinde diğerlerinden ayıran iki ilgi çekici ve etkileşimli bileşenden oluşur. Bunlar:

  • Zincir Üstü Bileşen
  • Zincir Dışı Bileşen

Chainlink, hizmetlerinde benzersiz ve yenilikçidir. Kullanıcı memnuniyetini birinci öncelik olarak tutmaya çalışır. Portal, verileri akıllı sözleşmeye döndürmeden önce bir fikir birliğine varır. Bu işlem, verilerin tek bir kehanete bağlı olmamasını sağlamaya yardımcı olur.

Binance 20 komisyon indirimi

LINK satın almanın en kolay yolu eski bir kripto para borsasındadır. Çoğunda LINK satın alabilirsiniz; Coinbase, Krake ve Binance gibi tüm büyük para birimlerinde çeşitli farklı para birimleri için ticaret yapabilirsiniz.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250