• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

NEAR Protocol (NEAR) Nedir, Nasıl Alınır?

NEAR Protocol (NEAR) Nedir, Nasıl Alınır?

NEAR Protocol (NEAR) Nedir, Nasıl Alınır?

Merkezi olmayan uygulamalar oluşturmanın bir yolunu arıyorsanız, NEAR Protocol aradığınız çözüm olabilir. Bu yazılım, geliştiriciler için bir platform çalıştırmak için bir bilgisayar ağını teşvik eder. Bu kılavuz, NEAR Protocol ne olduğuna ve nasıl çalıştığına daha yakından bakacaktır.

Ağınızı çalıştırmanın maliyeti ve karmaşıklığı hakkında endişelenmeden merkezi olmayan uygulamalar oluşturmanın bir yolu olsaydı ne olurdu? Near Protocol, geliştiricilerin tam da bunu yapmasına izin veren yeni bir yazılımdır. Near ile güvenli ve ölçeklenebilir bir ağın üzerine merkezi olmayan uygulamalar oluşturabilirsiniz. Bu, herkesin altta yatan altyapı hakkında endişelenmeden dapp’lerini başlatmasını kolaylaştırır.

NEAR Protocol Nedir?

NEAR Protocol, hızlı, ölçeklenebilir ve kullanıcı dostu merkezi olmayan uygulamalar sağlayan bir blok zinciri protokolüdür. Ağın işlemleri hızlı ve güvenli bir şekilde işlemesine olanak tanıyan, parçalanmış bir Hisse Kanıtı (PoS) konsensüs mekanizması üzerine inşa edilen protokol, durum paylaşımı ve çapraz parça iletişimi gibi özellikleri de içerir ve bu da onu yüksek oranda ölçeklenebilir hale getirir.

NEAR Protocol token (NEAR), NEAR Protocol blok zincirinin yerel para birimidir ve işlem ücretlerini ve platformla ilgili diğer maliyetleri ödemek için kullanılır. Stake için NEAR tokenleri gereklidir, bu da kullanıcıların fikir birliği sürecine katılım için ödüller kazanmalarını sağlar ve ağın güvenliğini sağlamaya yardımcı olur. NEAR belirteçleri, yönetişim kararlarına oy vermek ve protokolün geleceğini şekillendirmeye yardımcı olmak için de kullanılabilir.

NEAR Protocol ekibi, blockchain, kriptografi, dağıtılmış sistemler ve yazılım mühendisliği dahil olmak üzere çeşitli geçmişlere sahip deneyimli geliştiriciler ve araştırmacılardan oluşur. Ekip, San Francisco merkezlidir ve bir dizi tanınmış risk sermayedarı ve kripto para yatırımcısı tarafından desteklenmektedir. NEAR Protocol temel amacı, geliştiricilerin merkezi olmayan uygulamalar oluşturmasını ve başlatmasını kolaylaştırmaktır. Protokol, ölçeklenebilir ve verimli olacak şekilde tasarlanmıştır. Sharding, ağın birden çok işlemi işlemesine olanak tanır.

NEAR Protocol Nasıl Çalışır?

NEAR Protocol, enerji yoğun madencilik olmadan hızlı ve güvenli işlem işlemeye izin veren “Adaptive Proof of Stake” (APoS) adlı yeni bir fikir birliği algoritması tarafından desteklenmektedir. Aynı zamanda, yatay ölçeklenebilirlik sağlayan ve saniyede binlerce işlemin işlenmesini mümkün kılan durum parçalama özelliğine sahiptir.

Near’da bir dapp çalıştırmak için geliştiricilerin önce ağda bir hesap oluşturması gerekir. Bir hesap oluşturulduktan sonra geliştiriciler, işlem ücretlerini veya bahis ödüllerini ödemek için kullanabilecekleri NEAR tokenlerini hesaplarına yatırabilirler.

Bir hesap finanse edildiğinde, geliştiriciler dapp’lerini ağ üzerinde dağıtabilir. Bunu yapmak için önce, dapp’in işlevselliğini belirten bir kod parçası olan bir “sözleşme” oluşturmaları gerekir. Bir sözleşme oluşturulduğunda, ağa dağıtılabilir ve ağda hesabı olan herkes tarafından erişilebilir.

NEAR Protocol ilişkin sözleşmeler, Rust, AssemblyScript ve Solidity dahil olmak üzere çeşitli dillerde yazılmıştır. Bununla birlikte, protokol dilden bağımsızdır, yani Near Protocol dapp’ler geliştirmek için herhangi bir dil kullanılabilir. NEAR Protocol, akıllı sözleşmeler yazmak için kullanılan “Taşı” adlı yerleşik bir programlama diline sahiptir. Hareket, güvenli ve kullanımı kolay olacak şekilde tasarlanmış statik olarak yazılmış bir dildir. Ayrıca Turing tamamlandı, yani her türlü dapp yazmak için kullanılabilir.

Bir sözleşme oluşturulduktan sonra, ağa dağıtılabilir ve ağda hesabı olan herkes tarafından erişilebilir. Near’daki işlemler, her 10 saniyede bir oluşturulan bloklar halinde işlenir. Near’daki her blok, ağ düğümleri tarafından işlenen işlemlerin bir listesini içerir. Düğümler iki türe ayrılır: doğrulayıcılar ve tam düğümler. Doğrulayıcılar, işlemleri işlemekten ve ağın durumunu korumaktan sorumludur. Tam düğümler, ağın geçmişini depolamaktan sorumludur.

Binance 20 komisyon indirimi

NEAR Protocol Nereden Satın Alabilirim?

NEAR, Binance gibi büyük kripto para borsalarından satın alınabilir. NEAR Protocol ticareti yapan borsalardan birinde alım satım hesabınızı kurduktan sonra, Bitcoin (BTC) veya Ethereum (ETH) nakitinizi bir cüzdan sistemi aracılığıyla göndermeniz gerekecektir.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250