• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Uniswap (UNI) Nedir, Nasıl Alınır?

Uniswap (UNI) Nedir, Nasıl Alınır?

Uniswap (UNI) Nedir, Nasıl Alınır?

Uniswap (UNI), Uniswap DEX (merkezi olmayan değişim) için birincil simgedir. Uniswap, şu anda piyasa değeri açısından dünyanın en büyük DEX’idir. Aynı zamanda piyasadaki en popüler Ethereum Dapp. Uniswap, kripto pazarında yeniliği ve benimsenmeyi ilerletmede hayati rol oynar. Bu sebeple, platform bu yıl rekor bir büyüme yaşamıştır. Yakın tarihli Dune Analytics raporuna gmre, Uniswap’ın mevcut pazar payını %63 artmaktadır.

Spesifik olarak, Uniswap, alıcıların ve satıcıların ERC-20 belirteçlerini güvenilir ve izinsiz bir şekilde değiştirmesine izin veren bir protokoldür. ERC-20 jetonları şu anda en popüler jeton tarzıdır. Ethereum ağında bulunurlar ve tüm ERC-20 uyumlu cüzdanlar, borsalar ve Dapp’ler arasında birlikte çalışabilirler. Bu tokenler, DeFi (merkezi olmayan finans) yükselişte olduğundan kullanımda keskin bir artış gördü.

Uniswap Tarihi

Uniswap’ın (UNI) tarihi 2016’da başlar. Ethereum’un Kurucusu Vitalik Buterin, merkezi olmayan otomatikleştirilmiş piyasa yapıcı kavramını o zaman önermiştir. Tanınmış başka bir kripto geliştiricisinin projeyi üstlenmesinden sadece bir yıl önceydi. Hayden Adams, ETH topluluğunun yardımı ile bu konsepti gerçeğe dönüştürdü. Özellikle, Ethereum Vakfı’ndan 100.000 dolarlık hibe de dahil olmak üzere çeşitli hibeler almıştır. Bugün, Uniswap piyasada hayati rol oynamaktadır. DeFi platformlarındaki son patlama, Uniswap’ı daha da değerli hale getirmiştir. Bu yeni projelerin piyasaya sorunsuz şekilde girmesi Uniswap’a bağlıdır. Sonuç olarak, Uniswap, tüm DeFi sektörü için önemli bir fırlatma rampası.

Uniswap Faydaları

Uniswap, kullanıcılara ve bir bütün olarak pazara önemli faydalar sağlar. Uniswap, açık doğası ve basit arayüzü nedeniyle yıldızlığa yükseldi. Uniswap için ticaret penceresi temeldir. Bir tıklama ile alım satım yapabilirsiniz ve tüm ağ, özellikleri nedeniyle oldukça esnektir.

Esnek

Herkes bu ağı kullanarak iki Ethereum varlığını temel bir likidite havuzuna karşı kolayca değiştirebilir. Ek olarak, herhangi bir proje, eşleştirilen iki ERC-20 jetonunun eşit değerini sağlayarak bir pazar yaratabilir veya tohumlayabilir. Ancak bu açık doğa aynı zamanda tüm projelerde gerekli özeni göstermeniz gerektiği anlamına gelir. Ağa katılan çok sayıda dolandırıcılık ve halı çekme belirteci var.

Sansür-Direniş

Uniswap, kullanıcıları engellemek ve fonlarına el koymak için merkezi bir yetkiye sahip değildir. Çok fazla alım satım yapıp yapmadığınıza veya hangi şirketlere yatırım yapabileceğinize karar veren bir firma yok. Herkese eşit erişim sağlayan gerçek anlamda küresel, merkezi olmayan bir pazar. Bu şekilde platform, ademi merkeziyetçiliğin özünü tam olarak yakalar.

Daha Fazla Ticaret Seçeneği

Uniswap merkezi olmayan bir yapıda çalıştığından, token listelemeleri ile merkezi borsalarınki arasında genellikle fiyat farklılıkları vardır. Bu farklılıklar, CeFi ve DeFi arasındaki ticareti tahkim edenler için büyük getirilere eşit olabilir. Bugün, Uniswap’ın fiyat teklifleri ile piyasanın geri kalanı arasındaki fiyat farklılıklarından yararlanarak kar elde eden tonlarca tüccar var.

Binance 20 komisyon indirimi

Uniswap (UNI) Nasıl Satın Alınır?

Uniswap (UNI) şu anda aşağıdaki borsalarda satın alınabilir.

  • Bitstamp
  • Uphold
  • Binance
  • KuCoin
  • WazirX

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250