• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Tron (TRX) Nedir, Nasıl Alınır?

Tron (TRX) Nedir, Nasıl Alınır?

Tron (TRX) Nedir, Nasıl Alınır?

Bitcoin, Ethereum, Litecoin ve diğerleri gibi şu anda piyasada bulunan binlerce kripto para birimi arasında TRON, son zamanlarda giderek daha popüler hale geliyor. TRON, dünyaya yayılmış dijital eğlence endüstrisi için özel olarak tasarlanmış, açık kaynaklı, blok zinciri tabanlı bir protokoldür. Bir blok zinciri ve eşler arası (P2P) ağ teknolojisinden yararlanarak çeşitli eğlence içeriklerini paylaşan merkezi olmayan bir platform sunar.

TRON protokolü, kullanıcıların verileri yayınlamasına, depolamasına ve sahip olmasına olanak tanır. Kullanıcılar, özerk merkezi olmayan formu kullanarak, verilerin nasıl paylaşılacağını seçebilirler. Aynı form, dijital varlıkları serbest bırakıp dolaştırarak abonelikleri ve push içeriği sağlar. Bu kripto para, ilk olarak Singapur merkezli kar amacı gütmeyen bir kuruluş tarafından 9 Eylül 2017’de ilk madeni para teklifi (ICO) olarak piyasaya sunuldu. TRON blok zinciri platformu aşağıdaki özelliklere sahiptir:

  • Ölçeklenebilirlik: TRON blok zinciri yan zincir yoluyla genişletilebilir, bu da blok zinciri veritabanında yalnızca para birimi işlemleri, yasal olarak bağlayıcı sözleşmeler ve sertifikalar, ses ve video dosyalarının saklanabileceği anlamına gelmez;
  • Ademi merkeziyetçilik: Bir ajans olmadan, tüm düğümler aynı hak ve yükümlülüklere sahiptir, çalışmayı durduran herhangi bir düğüm sistemin genel işleyişini etkilemeyecektir.
  • Güvensiz ortam: Sistemdeki tüm düğümler güven olmadan takas edilebilir. Veritabanının ve tüm sistemin işleyişi açık ve şeffaf olduğu için düğümler birbirini aldatamaz;
  • Tutarlılık: Düğümler arasındaki veri bilgisi tutarlıdır;
  • Hataya dayanıklı: Sistem 1/3 düğüm Bizans hatasına uyum sağlayabilir;
  • Ölçeklenebilirlik Hesap Modeli: UTXO Modeli + Hesap Soyutlama

2018’de “Peiwo”, TRON ağı ile uyumlu olma konusunda başı çekecek. TRON protokolünün, tüm sanal para birimi protokolleri söz konusu olduğunda cüzdan ve kullanıcı miktarları on milyonu aşan ilk akıllı sözleşme blok zinciri protokolü olmak için BTC ve Ethereum’u aşacağını ifade ediyor. Peiwo APP, en büyük mobil sesli canlı yayın uygulamasıdır ve 10 milyondan fazla kayıtlı kullanıcıya sahiptir. Aylık aktif kullanıcı sayısı da bir milyonu aştı ve kümülatif arama süresi 2 milyar dakikayı aştı.

TRON Vakfı

Tim Berners-Lee’nin takipçileri olarak TRON ekibi, internetin, protokolün doğduğu günden beri, bir grup insan için karlı bir araç yerine, tüm insanlığa ait olduğuna sıkı sıkıya inanıyor. Bu nedenle TRON, birincil görevi TRON ağını halka açık, adil, şeffaf ve kâr amacı gütmeden işletmek ve TRON’un geliştirme ekibine destek sunmak olan Singapur’da Tron Vakfı’nı kurdu.

Bu Vakıf bağımsız olarak bir mütevelli heyeti veya yönetim komitesi tarafından yönetilir ve yönetilir ve hükümetten bağımsızdır. Vakfın kamu yararı veya özel çıkar faaliyetlerini desteklemek veya bunlara katılmak için herhangi bir ticari çıkarı yoktur. Vakıf tarafından elde edilen “kâr” fazla sayılır ve üyeleri arasında dağıtılmak yerine diğer faaliyetler için gider olarak tutulur.

Binance 20 komisyon indirimi

TRON (TRX) Nasıl Satın Alınır?

TRX’i geleneksel para birimleri ile satın almak mümkün değildir, bu nedenle Bitcoin veya Ethereum gibi başka bir dijital para birimi satın almanız gerekecektir. En uygun yol, banka havalesi veya banka veya kredi kartı kullanarak Coinbase aracılığıyla satın almak ve ardından Binance gibi bir borsada TRX satın almaktır.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250