• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Algorand (ALGO) Nedir, Nasıl Alınır?

Algorand (ALGO) Nedir, Nasıl Alınır?

Algorand (ALGO) Nedir, Nasıl Alınır?

Algorand, ademi merkeziyetçilik, güvenlik ve ölçeklenebilirlik blok zinciri üçlemesini çözmek amacıyla oluşturulmuş merkezi olmayan uygulamalar (dapps) oluşturmak için akıllı bir sözleşme platformudur.

Blok zinciri geliştiricileri genellikle yeni protokoller oluştururken üçlemeyi çözmeyi amaçlar. Bu amaçla platform, blok zincirinde 5 saniyenin altında neredeyse anında tamamlama kesinliğine odaklanarak saniyede 1.000 işleme kadar işleyecek ve aynı zamanda sıkı güvenlik standartlarını sürdürecek şekilde oluşturuldu. Algorand, karar vermede eşit söz hakkına sahip katılımcı kullanıcılar tarafından doğrulanan hiçbir merkezi yetki ve işlemler olmaksızın, aynı zamanda büyük ölçüde ademi merkeziyetçiliği de sürdürmektedir.

Algorand, işlemleri doğrulamak ve blok zincirine blok eklemek için Pure Proof of Stake (PPoS) adı verilen bir Proof of Stake (PoS) varyasyonunu kullanır. Doğrulayıcı ödülleri daha sonra protokolün yerel kripto para birimi olan ALGO’nun tüm sahiplerine dağıtılır. Algorand, karbon negatif bir blok zinciri olarak kabul edilir. Bunu sadece düşük karbon emisyonları yayarak değil, aynı zamanda blok zincirinin ana şirketi olan Algorand, Inc., karbon emisyonlarını dengelemek ve iklim değişikliği projelerini finanse etmek için çözümler geliştirmek olan bir şirket olan Climate Trade’e önemli ölçüde bağışta bulunuyor.

Bu blok zinciri, hızı, ölçeklenebilirliği, güvenliği ve ağın ulusal bir para birimi için gereken uyumluluk kontrollerini uygulama yeteneği nedeniyle merkez bankası dijital para birimleri (CBDC’ler) oluşturma ve başlatma gibi kurumsal uygulamalar için de popüler olmuştur. Marshall Adaları, CBDC’sini Algorand’da başlatan ilk ülkeydi ve daha pek çoğu kanatlarda bekliyor. Ayrıca Algorand, NFT (karşılaştırılamayan tokenler) koleksiyonları ve biletleme ve ürün satın alma gibi blok zinciri tabanlı girişimler için resmi bir cüzdan çözümü sağlamak üzere FIFA ile ortaklık kurdu.

Algorand Kim Yarattı?

Algorand, kriptografi alanındaki çalışmaları nedeniyle prestijli Turing Ödülü’nü alan MIT profesörü ve bilgisayar bilimcisi Silvio Macali tarafından 2019 yılında piyasaya sürüldü. Platformun gelişimi iki bağımsız kuruluş tarafından da destekleniyor. Kâr amacı gütmeyen Algorand Vakfı protokolü, yönetim mekanizmasını ve platformun açık kaynak geliştirmesini denetlerken, Algorand, Inc. teknolojisinin kurumsal olarak benimsenmesini denetler.

Vakıf ayrıca, ekosistemi için etkinlikler, sertifikalar ve hackathonlar düzenleyerek ve ayrıca MIT ve UC Berkeley gibi büyük üniversitelerde kurslar geliştirerek eğitim ve öğretimi destekler. Mainnet, Haziran 2019’da piyasaya sürüldü ve aynı zamanda tokenini serbest bırakmak için bir Hollanda müzayedesi düzenlendi. Açık artırma, 10 milyar toplam basılmış tokeninin 25 milyonunun satılmasına yardımcı oldu ve 60 milyon dolar topladı.

Binance 20 komisyon indirimi

ALGO Nasıl Satın Alınır?

Algorand token Binance üzerinden satın alabilirsiniz. Bir Binance hesabına kaydolun ve bugün ALGO ticaretine başlayın!

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250