• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

FTX Token (FTT) Nedir, Nasıl Alınır?

FTX Token (FTT) Nedir, Nasıl Alınır?

FTX Token (FTT) Nedir, Nasıl Alınır?

Yıllar geçtikçe, yatırımcıların kripto para birimleri satın almasına, satmasına veya takas etmesine izin veren birçok kripto borsasının yükselişine tanık olduk. İki tür kripto borsası vardır: merkezi ve merkezi olmayan . Her ikisinin de çok özel kullanım durumları olsa da, merkezi borsalarla ilişkili sınırlı özellikler vardır. Çoğu, yalnızca spot ticaret özelliklerine sahip fiat ile kripto ticaret çiftlerine izin verir. Ancak opsiyonlar, vadeli işlemler vb. gibi çok çeşitli özellikler sunan merkezi bir kripto borsası vardır. Bu kripto değişimine FTX Token denir. FTX’in ne olduğunu ve nasıl çalıştığını anlayalım!

FTX (FTT) Nedir?

FTX, 2019 yılında piyasaya sürülen ve türev ürünler konusunda uzmanlaşmış bir kripto para borsasıdır. FTX’in iki kuruluşu vardır: Bahamalar merkezli FTX ve FTX ABD iştiraki. Her iki kuruluş da örtüşen yönetim ekiplerine ancak farklı sermaye yönetimine sahiptir. Ayrıca, ABD sakinleri yalnızca FTX US üzerinden işlem yapabilir.

FTX platformu, opsiyonlar ve gelecek, volatilite ürünleri ve kaldıraçlı tokenler gibi türevler dahil olmak üzere çok çeşitli ticaret ürünleri sunar. Ayrıca borsa, BTC/USDT, ETH/USDT, XRP/USDT vb. gibi 100’den fazla kripto para birimi alım satım çifti için spot piyasada alım satım fırsatları sağlar. herhangi bir ücret ödemeden gün. FTX, MIT mezunu ve eski Jane Street Capital uluslararası borsada işlem gören fon tüccarı Sam Bankman-Fried tarafından kuruldu. Kripto borsası, günde yaklaşık 1 Milyar Dolar hacme sahip bir ticaret firması olan Alameda Research tarafından destekleniyor.

FTX Nasıl Çalışır?

FTX ekosistemi geri çekilmeleri önlemek için tasarlandı. Geri alma, bir tarafın zamanında geri ödeme yapamaması ve borç verenin parayı cezalarla geri almasıdır. FTX, likiditeyi sağlamak ve geri tepmeleri önlemek için üç katmanlı bir tasfiye modeli kullanır. Model aynı zamanda oran sınırlı bir emirle pozisyonları kapatır ve müşteri kayıplarını önlemek için bir sigorta fonu tutar. FTX ekosistemi, tek bir evrensel sabit para cüzdanında paylaşılan teminatı da korur. Platform ayrıca marjlar veya vadeli işlemlerle kaldıraçlı pozisyonlar almaya da izin veriyor. Bunun yerine platform, kaldıraçlı ticaret deneyimlerini taklit eden kaldıraçlı jetonlar kullanır.

FTX Token Benzersiz Yapan Nedir?

FTX’in resmi web sitesine göre, ticaret platformunun süreçlerini taklit etmek zor, bu da onu blok zinciri alanında türünün tek örneği bir varlık haline getiriyor.

FTX işlem platformunda işlem yapmak, yatırımcıların marj üzerinde işlem yapmaya gerek kalmadan kısa veya kaldıraçlı işlemlere girmelerine olanak tanır. Sonuç olarak, tüccarlar birçok vadeli işlem piyasasında pozisyon ayarlamayı ve pozisyonları tasfiye etmekten kaçınmayı zor buluyor. Bu, merkezi bir teminat fonu ve küresel bir stabilcoin gerektirir, çünkü FTX türevleri stabilcoin’e dayalıdır. Yalnızca bir evrensel marj cüzdanı gereklidir. İflasın ötesinde, bir hesap sosyalleşmiş kayıplara, geri çekilmelere ve otomatik olarak kaldıraç kaybına uğrar.

Bir kullanıcının teminatlı bir vadeli işlem sözleşmesi varsa ve piyasalar buna karşı hareket ederse, kayıpların karşılanması gerekir. Hesap sahibi, tasfiye edilmeyen diğer kullanıcılarla birlikte kilitlenir, çünkü hiçbir borsa kriptoda sistemin dışında iflas etmiş bir hesap sahibinden varlık toplayamaz. FTX ticaret platformu, geri alınma riskini azaltmak için üç katmanlı bir tasfiye tekniği kullanır.

Binance 20 komisyon indirimi

FTX Token Nereden Satın Alabilirsiniz?

FTX Token, aşağıdaki kripto para ticaret platformlarından herhangi birinden satın alınabilir:

  • Binance
  • FTX Exchange
  • Huobi Global
  • ByBit
  • KuCoin

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250