• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Fantom (FTM) Nedir, Nasıl Alınır?

Fantom (FTM) Nedir, Nasıl Alınır?

Fantom (FTM) Nedir, Nasıl Alınır?

Fantom, DeFi geliştiricilerinin ekosistemi üzerine inşa etmeleri için düşük maliyetle yüksek hızlı işlemler ve çeşitli araçlar sağlayan bir blok zinciri protokolüdür. Fantom bir Katman-1’dir; ana ağ veya ana zincir olarak da adlandırılan katman-1, Bitcoin, Ethereum, Binance Chain, Solana, Cardano vb. gibi temel blok zinciridir.

Katman-1’ler, işlemleri işlemek için kendi altyapılarına sahiptir ve kendi güvenlik protokollerine dayanır. Buna karşılık, katman-1’in üzerine bir katman-2 inşa edilir. Bazı popüler örnekler, Ethereum’un üzerine inşa edilmiş protokoller olan Polygon, Arbitrum ve Loopring’dir. Fantom, Solana gibi rakiplerinden, Ethereum Sanal Makinesi (EVM) ile uyumlu birkaç katman-1’den biri olarak öne çıkıyor ve kullanıcıların uygulamalarını ve projelerini Ethereum’dan Fantom’a veya tam tersi şekilde taşımasına izin veriyor. Fantom popüler çünkü:

  1. Kullanıcılara yaklaşık 1 saniyelik yerleşim süreleriyle yüksek hızlı işlemler sunar
  2. Geliştiricilere, ekosisteminde uygulamalar ve akıllı sözleşmeler oluşturmak için kullanımı kolay birkaç araç sağlar
  3. Ethereum ağı ve Binance Akıllı Zinciri ile birlikte çalışabilir
  4. SpookySwap gibi popüler merkezi olmayan borsalar ve Aave ve Alchemix gibi borç verme protokolleri de dahil olmak üzere ekosistemi üzerine inşa edilen birkaç DeFi projesine ev sahipliği yapıyor.

Fantom: Tarih ve Kurucular

Michael Kong ve Quan Nguyen, 2018’de Fantom Vakfı’nı kurdu. Protokol, o yıl başlatıldı ve bir İlk Para Teklifinde (ICO) 40 milyon doları aştı. Kripto topluluğunda popüler bir blok zinciri geliştiricisi olan Andre Cronje, Fantom’un lansmanına katıldı. kilit danışman olarak görev yaptı ancak 6 Mart 2022’de ayrıldı. Cronje, Fantom ekosistemine entegre olan Yearn Finance ve Sushiswap dahil olmak üzere çeşitli projelerdeki ilk çalışmalarıyla biliniyordu.

Fantom, blockchain ortamındaki çeşitli sorunları ele almak için tasarlandı. Fantom Vakfı, çok varlıklı ve zincirler arası bir ekosistem sağlamak için diğer blok zinciri protokolleriyle çeşitli ortaklıklar yaptı. Mayıs 2019’da Fantom, FTM için yeni bir token standardı sunmak ve birlikte çalışabilirliği geliştirmek için Binance Chain ile ortaklık kurdu.

Fantom Nasıl Çalışır?

Fantom, kullanıcıların protokolün ana blok zinciri olan Opera aracılığıyla kripto para birimini sorunsuz bir şekilde aktarmalarına olanak tanır. Fantom, Ethereum blok zincirinde kullanmak için bir ERC-20 sürümüne ve Binance Zincirinde kullanmak için bir BEP-2’ye sahip olan FTM adlı bir yardımcı program belirtecine sahiptir. Fantom, geliştiricilere akıllı sözleşmeler ve merkezi olmayan uygulamalar (dApp’ler) oluşturmak için bir dizi kaynak ve araç sağlar ve hatta özelleştirilebilir yönleri olan kendi blok zincirlerini oluşturur.

Binance 20 komisyon indirimi

FTM Nereden Satın Alabilirsiniz?

FTM’yi Binance, Coinbase veya Kraken gibi neredeyse tüm üst düzey kripto borsalarında satın alabilirsiniz. FTM’nin ERC-20 ve BEP-2 versiyonlarını da satın alabileceğinizi unutmayın.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250