• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Bitcoin (BTC) Nedir, Nasıl Alınır?

Bitcoin (BTC) Nedir, Nasıl Alınır?

Bitcoin (BTC) Nedir, Nasıl Alınır?

Bitcoin, yalnızca çevrimiçi olarak var olan bir değişim aracı olan bir tür dijital para birimi veya kripto para birimidir. Para birimi, fiyatı yıl boyunca binlerce dolar arttığı için 2017’de ana akım bilincine girdi. Daha yakın zamanlarda, tüccarlar bunu 2022’de kitlesel olarak düşmeden önce hızlı bir şekilde zengin olmanın bir yolu olarak gördükleri için 2020 ve 2021’de fırladı.

Bitcoin, para biriminin geleceği olduğunu söyleyen destekçilerden, onu spekülatif bir balon olarak reddedenlere kadar pek çok tartışma yarattı. İşte Bitcoin, nasıl çalıştığı ve bazı dezavantajları hakkında bilmeniz gerekenler.

Bitcoin Nedir ve Nasıl Çalışır?

Bitcoin, para birimini destekleyen yazılımın piyasaya sürüldüğü 2009 yılında piyasaya çıktı. Bununla birlikte, kökenleri biraz gizemli ve Satoshi Nakamoto olarak bilinen bir kişi (veya belki de grup), kripto para birimini ortaya çıkarmak için kredi talep ediyor. Bitcoin, para birimini yöneten ve izleyen blok zinciri teknolojisini kullanarak merkezi olmayan bir bilgisayar ağı veya dağıtılmış defter üzerinde çalışır. Dağıtılmış defteri, para biriminde gerçekleşen büyük bir halka açık işlem kaydı gibi düşünün. Ağa bağlı bilgisayarlar işlemleri doğrular, verilerin bütünlüğünü ve bitcoinlerin sahipliğini sağlar ve bunu yaptıkları için bitcoinlerle ödüllendirilirler.

Bu merkezi olmayan ağ, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin cazibesinin büyük bir parçasıdır. Kullanıcılar birbirlerine para aktarabilir ve para birimini yönetecek bir merkez bankasının olmaması para birimini neredeyse özerk hale getirir. Bu özerklik, para biriminin en azından teorik olarak hükümetlerin ve merkez bankalarının müdahalesinden kaçınabileceği anlamına gelir. Bitcoin çoğunlukla anonim olarak çalışabilir. İşlemler belirli kullanıcılar için izlenebilir olsa da, işlem herkese açık olarak işleniyor olsa bile kişinin adı hemen işleme bağlı değildir. Bununla birlikte, bitcoin işlemlerinin defteri halka açık olduğu için, yetkililer bitcoin hareketlerini izlemede daha iyi hale geldi.

Bitcoin’in Avantajları

Bitcoin’in para birimi olarak bazı avantajları vardır ve ütopyadan kapitaliste kadar birçok nedenden dolayı popülerdir.

Merkezi Olmayan Para Birimi Yönetimi

Merkezi olmayan ağı ve sınırlı sayıda madeni parası sayesinde Bitcoin, bir tür ütopik para birimi versiyonu vaat ediyor. Taraftarlar, merkez bankalarını ve hükümetleri kur oyunundan çıkararak para biriminin değerini zaman içinde daha iyi koruyacağını söylüyorlar. Bazıları, bu varlıkları çıkararak Bitcoin’in insanlara güç verdiğini söylüyor.

Anonim veya Yarı Anonim İşlemler

Bitcoin’in göreceli anonimliği de birçokları için çok büyük bir özellik. Hükümetin veya diğer yetkililerin para birimini kimin kullandığını kolayca takip edememesi gibi bazı savunucular (belirli özgürlükçüler gibi). Bununla birlikte, böyle bir anonimlik, para biriminin suç faaliyetleri için de kullanılabileceği anlamına gelir. Her işlemin izlendiğini ve belirli bir cüzdanın harcamalarını yeniden yapılandırmak için kullanılabileceğini belirtmekte fayda var. Her şey herkese açık, herhangi bir varlığın harcamaları takip etmesine izin vererek, belirli bir cüzdanın kime ait olduğu net olmasa bile daha fazla gizlilik endişesi yaratıyor.

Taklit Edilmesi Zor veya İmkansız

Bitcoin’in popülaritesi de tamamen pratik bir meseleden kaynaklanmaktadır. İşlemleri tekrar tekrar doğrulayan blok zinciri defter sistemi nedeniyle sahtesini yapmak zordur.

Artan Popülerlik

Bitcoin ayrıca popüler çünkü kripto para birimini çevreleyen hype onu modaya uygun bir ticaret aracı haline getirdi. Para biriminin değeri çok fazla dalgalandığından, tüccarlar atlayabilir ve para kazanabilir (veya kaybedebilir). Bu yutturmaca ve madeni paraların algılanan sınırlı doğası, önemli ölçüde dalgalanmaya devam etmesine rağmen, son on yılda bitcoin fiyatını çok daha yükseğe çıkardı.

Binance 20 komisyon indirimi

Bitcoin Nereden Satın Alabilirim?

Banka havaleleri ve kredi kartları ve banka kartları gibi banka kartları gibi geleneksel ödeme yöntemlerini kullanarak bir kripto para borsası aracılığıyla BTC satın alabilirsiniz.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250