• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Ethereum (ETH) Nedir, Nasıl Alınır?

Ethereum (ETH) Nedir, Nasıl Alınır?

Ethereum (ETH) Nedir, Nasıl Alınır?

Ethereum, akıllı sözleşme işlevine sahip, merkezi olmayan, açık kaynaklı bir blok zinciridir. Ether, Ethereum’un yerel kripto para birimidir ve blok zinciri, NFT’leri satın almak, satmak ve oluşturmak için en çok kullanılan platformdur. Blockchain teknolojisi hala yeni, bu nedenle dünyadaki en popüler blockchain hakkında konuşurken tartışılacak çok şey var. Ethereum’un nasıl çalıştığı ve teknolojisiyle yapabileceğiniz her şey hakkında bilmeniz gereken her şey burada.

Ethereum Nedir?

Teknik olarak Ethereum, akıllı sözleşme işlevine sahip, merkezi olmayan, açık kaynaklı bir blok zinciridir. Tamam harika. Peki bunun anlamı nedir?

Merkezi olmayan, bir kuruluşun veya platformun faaliyetlerinin – özellikle planlama ve karar vermeyle ilgili olanların – merkezi bir varlıktan uzakta gerçekleştirildiği süreci tanımlar. Ethereum’un durumunda, bu, kararları yalnızca tek bir sunucu değil, birden fazla bilgisayarın verdiği anlamına gelir. Bu bilgisayarlar daha çok blockchain dünyasında düğümler olarak bilinir.

Merkezi bir sunucuyla ilgili sorun, çökerse, o sunucuyu kullanan tüm platformların da çökmesidir. Ethereum gibi merkezi olmayan bir platformda, bir sunucu çökerse, dünya çapında hala Ethereum ve platformlarının çalışmasına izin verecek çok sayıda düğüm var.

Açık kaynak, platform herkese açık olduğu için insanların değiştirebileceği ve paylaşabileceği bir şeyi (bu durumda Ethereum) ifade eder. Blockchain, bir platformda bulunan dijital olarak dağıtılmış bir kamu defteridir. Akıllı sözleşmeler, kod satırlarına yazılan şartlarla kendi kendini yürüten sözleşmelerdir. Akıllı sözleşmeler genellikle, kodu kullanarak bir sözleşmenin yürütülmesini otomatikleştirerek aracıyı ortadan kaldırmak için kullanılır. Akıllı sözleşmelerin henüz yasal sözleşmeler olarak görülmediğini belirtmek önemlidir.

Ethereum Nasıl Çalışır?

Tek bir merkezi sunucu (veya hatta merkezi bir otorite tarafından yönetilen bağlı sunucular ağı) yerine, Ethereum “düğümler” olarak bilinen binlerce bilgisayarda barındırılır. Bu yaygın ağ, Ethereum’un “Ethereum Sanal Makinesi” (EVM) olarak adlandırdığı tek bir “bilgisayarı” tutar. Her düğüm, EVM’nin bir kopyasını tutar ve Ethereum’daki her etkileşim, düğümlerin EVM’nin kopyasını güncelleyebilmesi için doğrulanır.

Ethereum şu anda yeni etkileşimlerle veri bloklarını doğrulamak için “iş kanıtı” adı verilen bir fikir birliği mekanizması kullanıyor. Proof of Work, madencilerin blokları blok zincirine eklemeden önce doğrulamasını gerektirir. Madenciler, iş doğrulama kanıtını yapmaları karşılığında eter paraları ile ödüllendirilir. Ancak madencilik, çok fazla bilgisayar gücü gerektirir ve hem finansal hem de çevresel olarak maliyetli olabilir.

Binance 20 komisyon indirimi

Ethereum Nasıl Satın Alınır?

Ethereum satın almak için dijital bir cüzdan kurmanız, bir borsada Ethereum satın almanız ve ETH’yi cüzdanınıza aktarmanız gerekir.

Ethereum’a Yatırım Yapmaya Değer Mi?

Ethereum’un yatırım portföyünüzün sağlıklı bir parçası olup olmadığı birkaç faktöre bağlıdır. Öncelikle, neye yatırım yaptığınızı ve nasıl çalıştığını tam olarak anladığınızdan emin olmanız gerekir. Ethereum başka herhangi bir varlık tarafından desteklenmediğinden ve gerçek bir değere sahip olmadığından, sıradan yatırımcılar soğuk, sabit nakitlerini yatırmadan önce dikkatli olmalıdır.

Ek olarak, risk toleransınızı ve yatırım yapmayı düşündüğünüz para miktarını da göz önünde bulundurmalısınız. Değerdeki hızlı dalgalanmalar sizi rahatsız ediyorsa ve hızlı bir düşüşü kaldıramıyorsanız, Ethereum sizin için doğru yatırım olmayacaktır. Öte yandan, yalnızca kaybetmeyi göze alabileceğiniz kadar yatırım yaparsanız ve gözünüz açık bir şekilde Ethereum satın alımınıza girerseniz, bu yatırım portföyünüze heyecan verici bir katkı olabilir.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250