• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Tether (USDT) Nedir, Nasıl Alınır?

Tether (USDT) Nedir, Nasıl Alınır?

Tether (USDT) Nedir, Nasıl Alınır?

Tether (USDT), dünyanın en popüler kripto para birimlerinden biridir. Dolaşımdaki 70 milyardan fazla token ile Tether, çoğu kripto borsasında bulunabilir ve birçok kripto platformunda kullanılabilir. Ancak Tether’i kullanmak güvenli midir? İyi bir yatırım mı? Tether’in ne olduğunu, nasıl kullanılacağını ve neden tüm dünyada manşetlere çıkmaya devam ettiğini anlamak için okumaya devam edin.

Tether (USDT) Nedir?

Tether, değerini fiat para birimine sabitleyen, sabit para olarak bilinen bir tür kripto para birimidir. Tether’in dört farklı sürümü (altın, Euro ve Çin Yuanı Renminbi gibi diğer para birimlerine sabitlenmiş) olsa da en popüler sürüm ABD dolarına sabitlenmiş USDT’dir.

Tether, itibari para destekli bir sabit paradır, yani dolaşımdaki her Tether jetonunun eşit miktarda ABD doları veya dolar eşdeğeri ile desteklendiği anlamına gelir. Bu, herhangi bir zamanda bir Tether (USDT) tokeninin değerinin 1,00 ABD Doları değerinde olduğu anlamına gelir (ancak değer zaman zaman bir sentin kesirlerinde dalgalanabilir).

Tether, kripto para borsası Bitfinex tarafından geliştirilmiştir ve tether ağının yerel belirtecidir. Tether blok zincirinden bağımsızdır, yani birden fazla ağda kullanılabilir, çoğu borsada bulunur ve birçok merkezi olmayan uygulamada kullanılır. Tether, Şubat 2022 itibariyle 70 milyar doların üzerinde bir piyasa değerine sahip ve bu da onu piyasadaki en büyük kripto para birimlerinden biri haline getiriyor.

Tether Kripto Para Biriminin Tarihi

The Wall Street Journal’a göre Tether, ilk olarak 2014 yılında ABD dolarının fiyatını yansıtmak için bir kripto para birimi olarak tasarlanan Real Coin olarak piyasaya sürüldü. İsim daha sonra Tether olarak değiştirildi ve kripto para borsası Bitfinex ile ortaklaşa tokenlar çıkarıldı. Tether, Bitfinex’in ana şirketi olan iFinex Inc.’e ait özel bir şirket olan Tether, Ltd.’ye aittir.

Tether jetonları, kripto para birimine daha fazla talep arttıkça yayınlandı, ancak dolaşımdaki toplam Tether, 2015 ve 2016 boyunca nispeten sabit kaldı. Bitcoin piyasası 2017’de çekiş kazanmaya başladıkça, talebe ayak uydurmak için giderek daha fazla Tether jetonu çıkarıldı. ve yüksek hacimli kripto para ticareti.

Ocak 2017 itibariyle, dolaşımda yaklaşık 10 milyon USDT vardı. 2018’deki kripto boğa koşusunun zirvesinde, dolaşımda 2 milyardan fazla Tether vardı. Jetonlardaki bu artış, Tether’i kripto tüccarları için sabit para haline getirdi ve büyümeye devam etti. Bugün, dolaşımda 70 milyardan fazla Tether tokeni var ve Kaiko Research’e göre Bitcoin alım ve satımlarının %50’sinden fazlasının Tether ile yapıldığı tahmin ediliyor. Ancak Tether piyasadaki en popüler stablecoin olmaya devam etse de tartışmasız değil.

Binance 20 komisyon indirimi

Tether Nereden Alınır?

Tether, çoğu büyük kripto borsasında satın alınabilir ve ayrıca merkezi olmayan borsalarda işlem görebilir. Coinbase, Kraken, FTX ve Binance gibi merkezi kripto borsaları Tether ve diğer sabit paraları sunar. Uniswap, TraderJoeXYZ ve TerraSwap gibi merkezi olmayan borsalar da kullanıcıların diğer kripto para birimini kullanarak Tether satın almalarına izin verir.

Merkezi bir borsada Tether satın almak için bir hesap oluşturabilir, itibari para (ABD doları gibi) yatırabilir ve sipariş verebilirsiniz. Tether, çoğu blok zinciri ağında ve birçok merkezi olmayan uygulamada kullanılabilir.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250