• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

USD Coin (USDC) Nedir, Nasıl Alınır?

USD Coin (USDC) Nedir, Nasıl Alınır?

USD Coin (USDC) Nedir, Nasıl Alınır?

USD Coin nedir ve neden ona yatırım yapmalısınız? Getiriler dibe vurdu ve önceki on yılın büyük bir bölümünde orada kaldı. Fed’in para politikasının öngörülebilir gelecekte gevşek kalması ve yatırımcılara tasarruf hesapları ve CD’lerde etkileyici olmayan getiriler bırakması bekleniyor. Bu da doğal olarak yatırımcıları alternatif aramaya teşvik ediyor. İdeal olarak, hisse senetleri yatırımcıların durumuyla ilgilenirdi. Ancak, kamu hizmetleri gibi isteğe bağlı olmayan sektörlere yatırım yaparak önemli ölçüde daha fazla risk almaları veya %3’ün altındaki getirilerle tatmin olmaları gerekir.

Böyle bir ortamda, USD madeni para zorlayıcı bir fırsat sunuyor. Bazı platformlar USDC’de %9’a varan getiriler sunar, bu da bu stabilcoin’in CD’ler veya tasarruf hesapları gibi geleneksel araçları kolayca geride bıraktığı anlamına gelir. Yatırımcıların stabilcoin veya USDC terimlerine çok aşina olmaması mümkündür. Hakkında tam bilgiye sahip olmadıkları sürece bir şeye yatırım yapmaları pek olası değildir – bu nedenle bu makale yatırımcıları USD Coin ve neden yatırım yapmaya değer olduğu konusunda eğitmeyi amaçlamaktadır.

USDC Nedir?

USD Coin ne olduğunu anlamak için öncelikle stablecoin’lerin ne olduğunu anlamak önemlidir. Ne olduklarını ve nasıl çalıştıklarını anlamak için FINRA’nın stablecoin tanımına bakalım. FINRA, stablecoin’leri “ABD Doları gibi fiat para birimleri gibi daha istikrarlı varlıkların değerlerini izleyerek oynaklığı yönetmeyi amaçlayan dijital varlıklar” olarak tanımlıyor.

Stablecoin’ler, itibari para birimi veya emtia gibi daha istikrarlı başka bir varlık tarafından desteklenir. Stablecoin’ler, DLT (dağıtılmış defter teknolojisi) içinde değeri koruyan bir varlık olarak çalışır. Dijital varlıkların fiat’a dönüştürülmesi ihtiyacını ortadan kaldırarak idari yükü ve ücretleri en aza indirmeye yardımcı olurlar.

Esasen, stabilcoinler, bireylerin işlemleri için nakit ödeme yapmalarına veya dijital varlıklarla ticaret yapmalarına olanak tanıyan faydaları ve her iki dünyanın en iyilerini sunar. Stablecoin’ler bunu, değerlerini daha istikrarlı bir varlığa, genellikle fiat para birimine sabitleyerek gerçekleştirir ve verilen toplam stabilcoinlerin değerine eşdeğer bir rezerv miktarı yedek olarak tutulur. Buradaki fikir, piyasa oynaklığı zamanlarında veya farklı kripto para birimleri arasında alışveriş yaparken istikrar sağlamaktır. Stablecoin’ler, şahsen yapıldıklarından daha hızlı ve daha rahat işlem yapabilmenin ek yararı ile geleneksel fiat para birimi biçimleri olarak hareket eder.

Binance 20 komisyon indirimi

USD Coin Nasıl Satın Alınır?

USD Coin satın alırken herhangi bir sorun yaşamazsınız. Bu stabilcoin ne kadar yaygın olarak kullanıldığından, bir dizi kripto borsası onu satıyor. USD Coin’e sahip büyük borsalardan birkaçı:

  • Gemini
  • Coinbase
  • Kraken

USD Coin, dijital dolar isteyen bireyler ve işletmeler için kullanışlıdır. İster gönderiyor, alıyor veya ödünç veriyor olun, kullanımı kolaydır. Stablecoin’ler garanti edilmez, ancak USD Coin’in şeffaflığı onu en güvenli seçeneklerden biri yapar.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250