• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Cardano (ADA) Nedir, Nasıl Alınır?

Cardano (ADA) Nedir, Nasıl Alınır?

Cardano (ADA) Nedir, Nasıl Alınır?

Kripto yatırımıyla uğraştıysanız, Bitcoin, Ethereum ve Cardano platformlarıyla karşılaşmış olacaksınız. Peki Cardano nedir ve onu diğerlerinden farklı kılan nedir? Cardano (ADA), tüm kripto para birimi endüstrisinde en hızlı büyüyen blockchain varlıklarından biri haline geldi. Kullandığı teknolojiyi hızlı bir şekilde ilerleterek diğer rakip blok zincirlerinden sıyrılıyor.

Cardano, merkezi olmayan bir uygulama (DApp) geliştirme platformu oluşturmak istiyor. Cardano blok zinciri, akıllı sözleşmeler oluşturmak ve sırayla merkezi olmayan uygulamalar ve protokoller oluşturmak için kullanılabilir. Bir diğer popüler ve benzersiz özellik, Cardano’nun blok üretim sürecinde enerji tüketimini azaltmak için tasarlanmış hisse kanıtı konsensüs protokolüdür. Bu protokol, sonsuz ölçeklenebilir bir konsensüs mekanizması içerir. Cardano’nun enerji verimliliği ve ölçeklendirme yeteneği, madenciliği kolaylaştırır ve platformda hızlı işlem süreleri sağlar. Cardano ile minimum işlem ücreti uygulayarak anında para gönderip alabilirsiniz.

Cardano Nasıl Çalışır?

Cardano Yerleşim Katmanı

Cardano Uzlaşma Katmanı, Cardano platformunun muhasebe katmanıdır. Token sahiplerinin minimum işlem ücreti ile anında ADA gönderip alabilecekleri yerdir. Cardano’nun güçlü yönlerinden biri, muhasebe ve hesaplama katmanları arasındaki ayrımdır. Bu şekilde platform, yönetmelik göz önünde bulundurularak inşa ediliyor.

Cardano Hesaplama Katmanı

Cardano Hesaplama Katmanı, hisse kanıtı Ouroboros konsensüs protokolünü içerir. Protokol, akıllı sözleşmelerin yürütülmesine, güvenlik ve uyumluluğun sağlanmasına ve diğer gelişmiş işlevlere izin verilmesine yardımcı olur. Cardano’nun matematik kullanımı, kanıtlanabilir şekilde güvenli bir blok zincirinin oluşturulmasına izin verir. Saldırılara daha az eğilimlidir. Ouroboros konsensüs mekanizması ayrıca ADA’nın her zaman kolay ve güvenli bir şekilde gönderilip alınmasına izin verir.

Bir PoS konsensüs mekanizması olarak Ouroboros, ADA’larını ağa stake eden token sahiplerine ödüller sağlar. Cardano, ağ konsensüsüyle sonuçlanan ADA’larını ağa paylaştırmak için token sahiplerine ihtiyaç duyar. Ağ konsensüsü aşağıdakilere izin verdiği için önemlidir:

  • Ağdaki işlemlerin doğrulanması,
  • Oluşturulacak işlem blokları ve
  • Cardano blok zincirine eklenecek yeni oluşturulan bloklar.

Ouroboros çok etkilidir çünkü az sayıda ADA sahibinin çevrimiçi olması ve iyi bir ağ bağlantısı sürdürmesi gerekir. Enerji tüketimini daha da azaltmak için hisse havuzları oluşturulur. ADA sahipleri, kendilerini hisse havuzları halinde düzenleyebilir ve protokol yürütme sırasında havuzu temsil etmek için birkaçını seçebilir, bu da katılmayı kolaylaştırır ve bazı token sahipleri çevrimdışı olsa bile blok oluşturmayı sağlar.

ADA’larını blok zincirine yatıranlar, çabaları karşılığında daha fazla Cardano kriptosu ile ödüllendirilir. Bu bahis sistemi, blok zinciri boyunca güvenliğin korunmasına yardımcı olur.

Binance 20 komisyon indirimi

Cardano Nereden Alınır?

Neyse ki Cardano köklü bir altcoindir, bu nedenle hemen hemen her kripto ticaret platformunda bulabileceğiniz bir varlıktır. Cardano’yu Coinbase, eToro, Kraken, Binance vb. üzerinden satın alabilirsiniz. Sadece bir hesap oluşturun, hesaba para yatırın ve yatırım platformunda ADA satın almak için yatırılan fonları kullanın.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250