• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

XRP (XRP) Nedir, Nasıl Alınır?

XRP (XRP) Nedir, Nasıl Alınır?

XRP (XRP) Nedir, Nasıl Alınır?

XRP, ABD merkezli şirket Ripple Labs tarafından geliştirilen, yayınlanan ve kısmen yönetilen bir kripto para birimidir. XRP, özellikle bankacılık sektöründe sınır ötesi ödemelerin verimliliğini artırma fikriyle oluşturulan Ripple Labs paketindeki birçok üründen biridir. İşlemleri 3 ila 5 saniye içinde sonuçlandırma yeteneğine sahip, açık kaynaklı, izinsiz, dağıtılmış bir defter olan XRP Defterindeki yerel dijital para birimidir.

XRP, herhangi bir aracıya ihtiyaç duymadan doğrudan gönderilebilir, bu da onu iki para birimini hızlı ve verimli bir şekilde birbirine bağlamak için uygun bir araç haline getirir. XRP’nin temel amacı, döviz değişimi için aracı olmaktır.

XRP Nasıl Çalışır?

XRP defteri, fiat para birimini, kripto para birimini veya diğer herhangi bir değer birimini temsil eden jetonların transferini desteklemek için dağıtılmış defter teknolojisini (blok zinciri teknolojisi yerine) kullanır. Protokol tamamen açık olduğundan, Ripple Labs’ın önceden onayı olmadan herkes ona erişebilir. Bu, banka ve banka dışı aktörlerin Ripple protokolünü kendi sistemlerine dahil etmelerini sağlar.

Ripple’ın Kurucuları Kimdir?

Protokolün ilk tekrarı 2004 yılında oluşturuldu. Bu aşamada, projenin bugün bildiğimiz kripto para birimleri ile pek ortak yanı yoktur. Ripple’ın gerçek tarihi, eDonkey ağının yaratıcısı olan Jed McCaleb’in çok sayıda dünya çapındaki yatırımcıyı Ripple Labs’ın oluşturulmasına yatırım yapmaya davet ettiği 2013 yılında başlamaktadır.

Ripple Labs, Chris Larsen ve Jed McCaleb tarafından kurulmuştur. Bir iş yöneticisi ve gizlilik aktivisti olan Larsen, kripto para birimindeki en zengin adamlardan bir tanesidir. Ayrıca McCaleb, Stellar, Ripple, eDonkey vedünyanın en büyük kripto borsası olan Mt. Gox dahil olmak üzere pek çok büyük kripto projesinin kurucu ortağı olan girişimci ve tanınmış bir programcıdır. .

XRP’yi Benzersiz Kılan Nedir?

XRP başlangıçta diğer kripto para birimlerinden çok daha ucuz ve hızlı işlemlere sahip olacak bir şekilde tasarlanmıştır ve bu da onu günlük ödemeler için daha uygun hale getirir. Bununla birlikte, geliştiricileri odaklarını XRP’nin kurumsal kullanımına kaydırdığı için nadiren bu şekilde kullanılmaktadır. Birleştirilmiş minimum komisyon ile herhangi bir para birimine ya da değerli (altın gibi) ile değiştirilebilme özelliği, XRP’nin sunduğu büyük bir avantajlardandır.

Binance 20 komisyon indirimi

XRP Nasıl Satın Alınır?

XRP satın almak, Binance Ripple satın alma sayfasını ziyaret etmek ve bir ödeme yöntemi seçmek kadar kolaydır. Binance, kullanıcılarının MasterCard veya Visa, SEPA transferi, Skrill, Neteller veya Sofort ile XRP satın almalarını sağlar.

XRP, geleneksel bankacılığın modernizasyonunun gerekli olduğuna inanan, ancak diğer kripto para birimlerinin önerdiği ölçüde değil, insanlar için dijital bir para birimidir. XRP’nin değeri, işlem hızından ve kurumlara hitap etmesinden gelmektedir ve geleneksel finansla merkezi olmayan finans arasındaki orta yoldur.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250