Terra (LUNA) Nedir, Nasıl Alınır?
Terra, akıllı sözleşmelerin yürütülmesini sağlayan halka açık bir blok zinciri projesidir. Bu nedenle, Terra bir akıllı sözleşme platformu olarak adlandırılabilir. Terra’nın yerel platform belirteci, stake edilebilen ve ağ yönetişimi için kullanılabilen ve stablecoin’lerin (TerraSDR’ler) ihracında hayati bir rol oynayan LUNA’dır. Proje, yatırımcıların dikkatini çekti çünkü piyasa değeri 1 Ocak 2021’de 315 milyon dolardan 2022’nin ilk çeyreğinin sonunda neredeyse 35 milyar dolara yükseldi. Bu, 15 aylık bir zaman diliminde %71.000’lik bir getiri.
Terra’nın Arkasında Kim Var?
Terra’nın halka açık blok zinciri ağının ana ağ sürümü 24 Nisan 2019’da gerçekleşti. Ancak proje ilk olarak Ocak 2018’de iki Güney Koreli girişimci tarafından kuruldu.
Bunlardan biri de Güney Kore’nin en büyük e-ticaret platformlarından biri olan TMON’un kurucusu ve CEO’su Daniel Shin’di. Bu şirket, Terra’nın piyasaya sürülmesinin arkasında oldukça büyük bir itici güçtü. Diğer Güney Koreli girişimci, daha önce Anyfi adlı başka bir girişime başkanlık eden ancak Terra’nın arkasındaki şirket olan Terra Labs’ta CEO olarak görev yapan Do Kwon’du.
Terra Nasıl Çalışır?
Terra protokolü, Tendermint ve Cosmos SDK’yı temel alır. Bu çerçeveler, herhangi bir dilde yazılabilen ve yerel olarak birlikte çalışabilir blok zincirlerini başlatmak için açık kaynaklı, düşük seviyeli yazılım çerçeveleri olarak kabul edilebilir. Bu nedenle, Terra ve blok zincirindeki herhangi bir DApp, BNB zinciri, THORChain veya Crypto.com gibi diğer Cosmos ile birlikte çalışabilir projelerle birlikte çalışabilir.
Konsensüs mekanizması söz konusu olduğunda Terra, Delegated Proof-of-Stake (DPoS) algoritması olarak yapılandırılmıştır. Bu, Terra blok zincirinin çeşitli doğrulayıcılara (şu anda 130) sahip olduğu ve Terra bloklarını önermek için kendi Luna’larını bağladıkları anlamına gelir. Luna jeton sahipleri, jetonlarını stake ederek Luna jetonlarını doğrulayıcılara devredebilir. Doğrulayıcıların etkisi (ve ödemesi), kendilerine devredilen Luna jetonlarının miktarına göre belirlenir. Doğrulayıcıya ne kadar çok jeton devredilirse, doğrulayıcının ödülleri o kadar büyük olur.
30 milyar doların üzerinde Luna jetonları ile Terra, en büyük üç stake blok zinciri arasında yer alıyor. Toplamda, tüm Luna tokenlerinin %41,54’ü şu anda protokolle stake ediliyor. Luna’yı tutan en büyük stake havuzu, toplam Luna token arzının %15’inden fazlasını elinde tutan Orion Money’dir.
Terra (LUNA) Nasıl Satın Alınır?
Terra (LUNA) şu anda aşağıdaki borsalarda satın alınabilir:
- Kraken
- Uphold
- Binance
- KuCoin
- WazirX
LUNA Coin İyi Bir Yatırım Mı?
Terra LUNA veya LUNC artık iyi bir yatırım değil. Piyasa, kurucuya olan güvenini kaybetti ve yeniden lansman daha çok bir halı çekme planına benziyor. Ölü paralara yatırım yapmayın, bunun yerine Solana, Ethereum vb. Gibi gelecek vaat eden projelere ve blok zincirlere gidin. Kripto para birimi oldukça değişken bir piyasadır. Gönderide paylaşılan tüm bilgiler sadece bilgi amaçlıdır. Hiçbir şekilde finansal veya yatırım tavsiyesi değildir. Okuyucular kendi yatırım kararlarından sorumludur ve yalnızca uygun araştırmadan sonra kripto para birimine yatırım yapmalıdır.
Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250