• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Binance USD (BUSD) Nedir, Nasıl Alınır?

Binance USD (BUSD) Nedir, Nasıl Alınır?

Binance USD (BUSD) Nedir, Nasıl Alınır?

Binance’de kripto para birimi satın aldıysanız veya sattıysanız, muhtemelen BUSD ile karşılaşmışsınızdır. Binance’in borsasında sağladığı alım satım eşleştirmeleri genellikle jetonu içerir. Özünde, Binance USD ABD dolarının değerine sabitlenir ve onun dijital bir temsili olarak işlev görür.

Binance USD (BUSD) Nedir?

Fiat para ile desteklenen ve dolara bağlı olan bir stablecoin’e Binance USD (BUSD) denir. Sonuç olarak, bir BUSD bir USD’ye eşittir. Şu anda en büyük piyasa değerine sahip stabilcoinlerden biri BUSD. Binance ve Paxos kurdu.

Ticaret hacmine göre Binance, dünyanın en büyük kripto para borsasıdır. Kripto para milyarderi Changpeng Zhao başlattı. Ayrıca, daha önce Binance Chain olarak bilinen ve Ethereum’dan sonra piyasa değeri açısından en büyük ikinci akıllı sözleşme platformu olan BNB Zincirini (BNB) geliştirdi.

Binance USD’nin Arka Planı

Binance, 2017 yılında Changpeng Zhao tarafından Çin’de kurulan bir kripto para borsasıdır (kripto para birimi/kripto para birimi). Binance, işlem hacmi açısından dünyanın en büyük kripto borsasıdır.

Paxos, New York merkezli bir blockchain teknoloji firmasıdır. Şirket, kripto para birimi aracılık, kripto varlıkları ve ödeme hizmetleri sunmaktadır. “Hizmet Olarak Stablecoin” bir Paxos hizmetidir. Şirketlerin bir stablecoin geliştirebilmeleri için altyapı ve teknoloji sağlıyorlar. Ek olarak, New York Eyaleti Finansal Hizmetler Departmanı (NYDFS), Paxos tarafından ihraç edilen üç varlığa dayalı tokeni onayladı: Paxos Standard (PAX), PAX Gold (PAXG) ve BUSD Eylül 2019’da.

Binance, stabilcoin BUSD’yi oluşturmak için Paxos hizmetini kullandı. Binance’in teknik kısma ve ilgili prosedürlere çok fazla odaklanması gerekmez, ancak tamamen markayı ve ekosistemi BUSD etrafında oluşturmaya odaklanabilir.

Binance USD Nasıl Çalışır?

BUSD’nin sabit fiyatının bakımı diğer stabilcoinlerden daha kolaydır. Rezervler, yatırımcıların 1:1 oranında BUSD’yi USD’ye çevirmelerine olanak tanır. BUSD’yi Paxos’a göndermek, jetonlarınızı yakacak ve size fiat para birimi verecektir. Bu yaklaşım arz ve rezervleri eşit tutar.

Arbitraj tüccarları, fiyat 1 BUSD için 1 doların altına düştüğünde çok sayıda BUSD satın alacak. 0,98 dolardan kâr edebilirler. Arbitrajcılar, BUSD alımlarını fiat ile değiştirmek için Paxos’u kullanabilir. Yüksek BUSD talebi nedeniyle, token BUSD fiyatı 1 dolara döner ve 1:1 sabitini geri yükler.

Binance USD Hangi Sorunları Çözüyor?

Binance USD, diğer dijital varlıklara daha istikrarlı ve uygun bir alternatif sunmayı amaçlayan bir sabit paradır. Bunu, değerini ABD dolarına sabitleyerek, kullanıcılara değeri depolamak ve aktarmak için daha istikrarlı bir yol sağlayarak yapar. Ek olarak, Binance USD, Binance üzerinde işlem yapmak için kullanılabilir ve kullanıcılara platformun avantajlarına erişmenin daha verimli bir yolunu sunar.

Binance 20 komisyon indirimi

BUSD Nasıl Alınır?

Bir Binance web sitesi veya uygulama hesabı oluşturun. Binance hesabınız kripto satın almanıza izin verir. Binance USD (BUSD) satın almadan önce kimliğinizi doğrulamanız gerekir.

  1. Binance web sitesinde veya uygulamasında ücretsiz bir hesap oluşturun.
  2. İlk BUSD satın alma kredi kartınızı veya ana menüden P2P satın alın.
  3. Binance USD’yi (BUSD) Binance’de saklayın veya kullanın.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250