• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Shiba Inu (SHIB) Nedir, Nasıl Alınır?

Shiba Inu (SHIB) Nedir, Nasıl Alınır?

Shiba Inu (SHIB) Nedir, Nasıl Alınır?

Bitcoin satın almak istiyorsanız, bir madeni paranın tamamını satın almak için en az 38.000 dolara ihtiyacınız olacak. Ancak Shiba Inu’ya (SHIB) yatırım yaparsanız, aynı miktarda nakit karşılığında bir milyardan fazla Shiba Inu satın alabilirsiniz.

Shiba Inu, popüler İnternet memlerindeki kökenleri sayesinde “meme paraları” olarak adlandırılan birkaç kriptodan biridir. Bugün SHIB, piyasa değerine göre ilk 15 kripto arasında yer alıyor. SHIB Ordusuna katılmaya hazırsanız, Shiba Inu’yu nasıl satın alacağınız aşağıda açıklanmıştır.

Shiba Inu (SHIB) Nedir?

Shiba Inu, maskotu olarak Shiba Inu köpek ırkını kullanan başka bir meme madeni para olan Dogecoin’e (DOGE) alternatif olarak Ağustos 2020’de oluşturuldu. SHIB, Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilmiştir ve toplam bir katrilyon arz ile piyasaya sürülmüştür; bu da onu Bitcoin gibi diğer kripto para birimlerinden çok daha yaygın hale getirir.

Shiba Inu ile ilgili bir diğer gerçek ise, bunun merkezi olmayan bir kripto para projesi olmasıdır. Büyümesi, kripto ticareti ve satın almaya odaklanan, kendi kendini ilan eden SHIB Ordusu olan topluluğu tarafından yönlendiriliyor.

Dijital Ekonomide Shiba Inu

Kripto para birimleri satın almak söz konusu olduğunda, bir madeni paranın tamamının fiyatı göz korkutucu olabilir. Bitcoin ve Ethereum, parça başına binlerce dolara mal oluyor. Buna karşılık, Shiba Inu’nun mevcut fiyatı bir kuruşun çok altında işlem görüyor. Önde gelen bir Bitcoin ve kripto para ATM sağlayıcısı olan CoinFlip’in kurucu ortağı ve başkanı Daniel Polotsky’ye göre, Shiba Inu’nun büyüme potansiyeli var. Ancak aynı zamanda aşırı oynaklığa da tabidir.

Polotsky, “Shiba Inu’ya yatırım yapmanın en büyük dezavantajı, kripto muadillerinin çoğundan bile çok riskli olmasıdır.” dedi. Tesla CEO’su Elon Musk’ın kripto para hakkında tweet atmasından sonra fiyatı Ekim 2021’de tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Ancak fiyat Nisan sonu itibariyle %65’ten fazla düştü. Morningstar’ın kıdemli araştırma analisti Madeline Hume, finansal hizmetler firmasının Shiba Inu ve diğer sözde meme paraları konusunda temkinli olduğunu söyledi.

Hume, “Shiba Inu’nun satın alınmasını bir yatırım olarak görmezdik” dedi. “Shiba Inu bir mem parası, yani değerini herhangi bir temelden ziyade diğer yatırımcıların madeni paraya olan coşkusundan alıyor. Bu tür spekülatif getiri modelini herhangi bir doğruluk derecesi ile tahmin etmek oldukça zordur.” Ekosistemi açısından, Shiba Inu, ShibaSwap adı verilen merkezi olmayan borsadan, takas edilemez tokenlere (NFT’ler) kadar bir dizi projeyi desteklemektedir.

Binance 20 komisyon indirimi

SHIB Nereden Satın Alabilirim?

SHIB’yi bir dizi farklı kripto borsasında satın alabilirsiniz. ABD dolarını SHIB ile değiştirebileceğiniz birkaç borsa:

  • FTX
  • Bitfinex

Shiba Inu to Tether (USDT) gibi “ticaret çiftleri” terminolojisine dikkat edin. SHIB/USDT durumunda, SHIB, değeri ABD dolarına sabitlenmiş bir stablecoin olan Tether’e dönüştürülebilir. SHIB’yi Tether ile eşleştiren birkaç borsa:

  • Binance
  • KuCoin

Ve SHIB zulanızı Dogecoin’e dönüştürmeye çalışıyorsanız. Binance, SHIB’yi de DOGE ile eşleştiriyor.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250