• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Başbakan'dan yeni anayasa açıklaması 23.3.2016

Başbakan'dan yeni anayasa açıklaması 23.3.2016

Başbakan'dan yeni anayasa açıklaması 23.3.2016

AK Parti İl Başkanları Toplantısında konuşan Davutoğlu, yeni anayasa konusunda CHP ve HDP’nin ‘AK Parti bütün fezlekelerin, dokunulmazlıkların kaldırılmasına yanaşmayacak, böylece teröre destek veren milletvekilleri de kurtulacak’ hesabı yaptığı ifade ederek, “Biz bu oyunları bir hamleyle boşa çıkardık. Onlar küçük piyonlarla uğraşırken, biz ’şah’ dedik ve mat oldular” ifadelerini kullandı.  Başbakan yeni anayasa açıklaması,  Ahmet Davutoğlu yeni anayasa için ne dedi?, Yeni anayasa nasıl olacak? 

İhlas haber ajansında yer alan bilgilere göre; Başbakan Ahmet Davutoğlu, milletvekili dokunulmazlığı konusunda ortak hareket eden CHP ve HDP’yi topa tuttu. AK Parti’nin yeni anayasa taslağı için düğmeye bastığını anlatan Davutoğlu, tarih de verdi.
Meclise sevk edilen bütün fezlekeleri görüşmeyi teklif ettiklerini anlatan Davutoğlu, “Böylece şunu gösterdik; bir AK Parti’nin kimseden korkacak, çekinecek dosyası yoktur, olursa da hesaplaşmayı biz biliriz. İki, HDP hiçbir şekilde hiçbir zaman mağduriyet edebiyatı yapmayacaktır, onlar mağdur değiller, onlar zalimler, onlar katillerle ortaklık yapan kalleşler. Eğer CHP, bu terör destekçilerinin dokunulmazlıklarını kaldırmak için sunduğumuz teklifi reddederek, onları korumaktan başka bir anlam ifade etmeyen tekliflere yönelirse biliniz ki terör örgütlerinin Kandil’de kurduğu ittifakın benzerini CHP ve HDP, Ankara’nın gizli ve karanlık odalarında kurmuştur ve bunun için dokunulmazlık teklifimizi engellemeye tevessül etmişlerdir. Olay bu kadar açık ve nettir.
Şimdi top CHP’nin sahasında, CHP’nin ne diyeceğini bekliyoruz, MHP’nin ne diyeceğini bekliyoruz, HDP’nin ne diyeceği zaten belli ve onların ne dediğinin de ne millet nezdinde ne de bizim nezdimizde hiçbir itibarı yoktur. Millete savaş açanların, millet evlatlarını otobüs duraklarında katledenlerle dayanışma içinde olanların sözlerinin hiçbir itibarı yoktur. CHP ve MHP olumlu davranırsa bir hamlede bütün dokunulmazlık fezlekelerinin taşınması teklifinde bulunacağız. Onlar bu yola çıkmayız derlerse kusura bakmasınlar biz kendi teklifimizi sunarız, milletimiz de düşen maskeleri görür” diye konuştu.

BRÜKSEL’DEKİ SALDIRILAR HAKKINDA

Brüksel’deki saldırıları bir kez daha kınayan Başbakan, ‘iyi terörist kötü terörist’ ayrımı yapan Avrupa’yı eleştirerek, “Kızılay’da terör kurbanı olan vatandaşlarımız ile Brüksel’de hayatını kaybeden insanlar, ki aralarında Müslüman Hıristiyan kim olursa olsun, onların hayatları bizim için eşit derecede kıymetlidir. Belçika halkına ve hayatını kaybedenlerin yakınların taziye dileklerimi sunuyorum. Bu acı olaylardan artık herkes üzerine düşen dersi çıkarmalıdır. ’Senin teröristin, benim teröristim’ ayrımı yaparak, kısa vadeli menfaat hesaplarına girenler de, orta ve uzun vadede büyük bedeller ödeyeceklerini görmelidirler ve görmeye başlamışladır” dedi.
Independent Gazetesindeki ’Brüksel saldırısından sonra dayanışma halinin neden Ankara’daki saldırı sonrası olmadığının’ eleştirildiğini anlatan Davutoğlu, “Bu soruyu soran vicdanlı batılı aydınlara, gazetecilere teşekkür ediyorum. Bugünlerde bu soruyu daha çok sormaya devam etmeliyiz” ifadelerini kullandı

YENİ ANAYASA HAKKINDA

Başbakan Davutoğlu’nun gündeminde yeni anayasa ve başkanlık sistemi de vardı. CHP komisyona dönerse birlikte çalışabileceklerini ifade eden Davutoğlu, Hükümetin alternatif planını ise şu sözlerle açıkladı.
“Kendi çalışmalarımızı hızlandırma kararı aldık. Yeni anayasaya yönelik hızlı adımlar atmayı planladık. Anayasa taslağımızı önümüzdeki hafta yazmaya başlayacağız. Onların 12 Eylül Anayasasını kaldırmak gibi bir gündemleri olmayabilir. Biz zihnimizdeki programı sürdürmeye devam edeceğiz. Önümüzdeki 1 ay içerisinde en geç Nisan ayı sonunda Meclis’e anayasayı sunmayı düşünüyoruz.Özgürlükçü, insan onurunu esas alan ve bu çerçevede başkanlığı gündeme getiren anayasayı sunacağız.” ifadelerini kullandı.

Bu şekilde Ahmet Davutoğlu yeni anayasa hakkında merak edilenleri yanıtlamış oldu.

Habermark