• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Mülteciler bugün İzmir Dikili'ye gelmeye başlıyor!

Mülteciler bugün İzmir Dikili'ye gelmeye başlıyor!

Mülteciler bugün İzmir Dikili'ye gelmeye başlıyor!

Avrupa'da ki mülteciler 3 milyar euro karşılığında Türkiye'ye gelmeye başlıyor. 4 Nisan 2016 günü Midilli adası üzerinden, İzmir'in Dikili ilçesine geçiş yapacak göçmenler için barınak ve kamp tamamlanmadığı için, Midilli'den getirilen mülteciler Dikili Limanına geçecek. İzmir'e ne kadar mülteci gelecek?, Suriye'liker Türkiye'de hangi kamplara yerleştirilecek?, Türkiye mültecileri ne zaman alacak?, Türkiye mülteciler için ne kadar para alacak?

Dikili limanında mülteciler için barınak ve tuvalet ihtiyacı için bölümler oluşturulduğu bildirildi. Buraya gelen mülteciler daha sonra kamplara gönderilecek, 3. dünya ülkesi vatandaşları ise güvenlik sorunları var ise burada bir süre daha kalacak. Bu durum için sayısız polis ve jandarma görev alırken, başka bir birim ise parmak izi alacak. 

Çeşme'de de benzer hazırlıkların sürdürülüğü belirtildi.

DİKİLİ HALKI VE BELEDİYE BAŞKANINDAN TEPKİ

Dikili halkı ilçenin olmusuz etkileneceği düşüncesi ile mülteci kamplarının kurulmasına karşı çıkıyor. Göç etmenin engellenemediğini belirten vatandaşlar olası bir bir mülteci akını sonrasıu ilçede güvenliğin sağlanıp sağlanamayacağı konusunda endişeli olduklarını dile getirdiler.

Belediye başkanı yapmış olduğu açıklamada, İzmir'in Dikili ilçesinin turizm ve sera merkezi olduğunu belirterek. Burada kurulan kampların insan yaşamı standartları açısında yetersiz olacağını ve çocukların gelişim ve eğitim alanları için bir bölge olmadığını belirtti. Hastane gibi ihtiyaçlar için Dikili'de bulunan hastanelerin ancak kendi halkına yetebildiğini belirten, Mustafa Tosun, bu sorunların çözülmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Dikili'nin sahil kordonu boyunca kilometrelerce alan olduğuna vurgu yapan belediye başkanı, biz bu sorunları dile getirdiğimizde insanalr bizim vicdanımızı sorguluyor. Bize insanların mağduriyetinin farkındayız fakat bu durumların çözülmesi gerek vurgusu yaptı. Dikili'de kurulacak bir mülteci kampı olursa, 20 bin mültecinin yer alacağını ve bu durumun Dikili'yi zorlayacağını belirtti.

Olası bir mülteci kampı kurulması durumunda İzmir ve Dikili'nin turzim açısından büyük darbe alabileceği ve bu bölgede yaşayan ve tatil için buraya gelen kişilerin başka yerler tercih edebilecekleri iddia edildi.

Mülteci akını 4 Nisan 2016 tarihinde saat 10:00'da başlayacak.Yunanistan'dan gelen mülteciler Dikili limanında toplanacak.

Habermark