• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Şıklığınızı kravat mendili ile tamamlayın

Şıklığınızı kravat mendili ile tamamlayın

Şıklığınızı kravat mendili ile tamamlayın

Kravat mendilleri bir hayli eski bir adettir. Kravat mendilleri, yakalarda bulunan kravat ceplerine üzeri üçgen olacak şekilde katlanarak konulmaktadır. Bu adet, çok eskiden beri hem erkeklerin hem de kadınların mendil taşıma adetinden kaynaklanmaktadır. Mendil taşımak, bir erkek için stil demektir. Aynı zamanda şıklığın da göstergesidir. Bu sebeple bir erkeğin mendil taşıması demek, ne kadar tarz sahibi biri olduğunun alametidir.

Erkekler artık çok şık giyinmeleri gerekmedikçe kravat ile takım olmayan mendilleri taşımıyorlar fakat kravat mendilleri şıklığın bir göstergesi olduğundan mendilin taşınması da hemen hemen her ortam için çok uygun olacaktır. Özellikle düğünlerde damatlık için tercih ediliyor artık kravat mendilleri. Bu ortamların dışında pek az talebi var. Genellikle ikon sahibi ve tarz olmayı seven, şıklığını her ortam için kullanma çabasında olan beylerin tercihi olan kravat mendilleri, tahmin edeceğiniz üzere her mağazada bulunmuyor. İpek olarak tercih edilen kravat mendillerinin her kravatla uygun olanını ise bulmak mümkün. Yeter ki siz kravat mendili taşımak isteyin, dilediğiniz kravat mendilini bulabilirsiniz.

Peki kravat mendilleri illaki kravatlarla aynı renk ve desende mi olmalıdır? Elbette böyle bir şart yok. Kravatlar desenli olabilirken mendiller kravat renklerine uygun olarak desensiz olabilir. Tam tersi olarak da mendiller desenli olabilirken kravatlar desensiz olabilmektedir. Bu tamamen kişinin zevkine kalmış bir durumdur. Aynı zamanda nasıl bir takım elbise giyeceğine de bağlıdır. Düz bir takım elbisede aksesuarların desenli olması takıma hareket kazandıracaktır. Oldukça ciddi bir ortamda olacaksınız veya kravat mendilinin kullanım alanı tamamen zarafet, şıklık ve ciddiyet ise hem takımı, hem kravatı, hem de mendili düz renklerden tercih edebilirsiniz.

Kravat mendili kullanmaya yeni başlıyor iseniz tercihen kravatı ve mendili aynı desen ve kumaştan tercih etmeniz olacaktır. Bu hususta ise kravatı ve mendilini aynı yerden tercih etmeniz uygun olacaktır. Kravatlar genellikle kendilerine uygun olarak üretilen mendillerle beraber satılmaktadırlar. Kravatınızı alırken mendilini de kravatınıza uygun bir şekilde temin edebilirsiniz. Bu şekilde kullanacağınız kravat ve mendil, şıklığınızı tamamlar. http://www.sadekravat.com/kravat-mendili