• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Jinekomasti tedavisi hakkında önemli bilgiler

Jinekomasti tedavisi hakkında önemli bilgiler

Öncelikle bu sorunla karşı karşıya kalan kişilerin düzelmesini beklemelerinden çok, doktora gidip muayene olmaları gerekir. Uzman doktor tarafından kontrol ve muayene edilmesinin ardından, gerekli tahlil ve tetkikler yapılır. Sonrasında cerrahi bir müdahale gerekip gerekmediğine karar verilir. Kullanılan ilaç ve benzeri şeylerin her biri araştırılır. Bunları doktorunuza söylemekten kaçınmayın. Eğer sürekli kullanılan bir ilacınız varsa bunu Jinekomasti ameliyattan 1 hafta önce kesmeniz gerekebilir.Göğüs estetiği fiyatları karşılıklı görüşme ve muayene değerlendirilmesi sonrasında kesin bir netlik kazanacaktır.

                Alkol ve sigara gibi alışkanlıklarınız varsa, bunların da ameliyat öncesinde kullanılmaması gerekiyor. Bu kullanımlar ameliyat sırasında ve sonrasında olumsuz etkilenmenize ve yaraların iyileşme süresinin uzamasına nedendir. Jinekomasti ameliyatına girerken herhangi bir rahatsızlığınızın olmaması gerekiyor. Soğuk algınlığı ve grip gibi bulaşıcı hastalıklarınızın da olmaması şart. Ameliyattan 6 saat önce yeme ve içme olaylarına son vermeniz gerekir. Genel ya da lokal anestezi uygulanmasına doktorunuz karar verecektir.

                Jinekomasti Ameliyat sonrası biraz rahatsızlık ve hareket zorluğu yaşayacağınızdan dolayı, yanınızda bulunabilecek bir yardımcıya ihtiyacınız olabilir. Gerekli işlemler yapıldıktan sonra ameliyata hazır hale gelirsiniz. 3 saate kadar sürebilen bu işlemler korkulacak kadar sıkıntı yaşatmaz. Ameliyatta sorunlu bölgeler belirlenir ve göğsün üzerinden gerekli dokular alınır. Yağ, meme ya da deri parçaları çıkartılır. Tüm işlem ve uygulamalar bittikten sonra hijyen kurallarına uygun bandajlama yapılır.

Uyandığınızda biraz rahatsızlık hissedebilirsiniz. Ama zorlu günlerden kurtulmanızın sevincini de aynı anda yaşarsınız. Duruma göre 1 gün içinde taburcu edilirsiniz. Ağrı kesiciler ve uygun görülmesi halinde antibiyotik tedavisine başlanır.

                Jinekomasti tedavisi yaşadığınız sorunun sıkıntısından çok daha kolaydır. Karar vermeniz durumunda doktorunuzla sık sık görüşmeli ve uygun şartları yaratmalısınız. Sosyal yaşantınızı olumsuz yönde etkilemesine, ruhsal sağlığınızı bozmasına izin vermeyin. Uzman bir hekim sayesinde bu sorundan kurtulmanız saatlerinizi alacaktır. Ama sorunun kendi kendine çözülmesini beklerseniz, yıllarca uğraşmak zorunda kalırsınız. Sadece psikolojinizi değil, beden sağlığınızı da etkilersiniz. Böyle durumların sık karşılanacağını unutmayın. Bu olayın sadece sizin başınıza gelebileceğini düşünmek bedeninize eziyet etmek olur. Bir köşeye çekilip, sorunlarınızla boğuşmak yerine, doktora giderek saatler içinde hayatınızı kaldığınız yerden devam ettirebilirsiniz.