• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Tüp Bebekte Cinsiyet Seçimi Nedir?

Tüp Bebekte Cinsiyet Seçimi Nedir?

Tüp Bebekte Cinsiyet Seçimi Nedir?

Tüp bebek tedavileri ile alakalı incelemelerin yapılması ile birlikte, çok farklı teknolojilerin de ortaya çıkmış olduğunu görebilirsiniz. Bu işlemler sayesinde artık, yalnızca normal yollar ile bebek sahibi olamayan çiftler tüp bebek yöntemini kullanmıyorlar. Tüp bebekte cinsiyet seçimi işlemi gibi özel işlemler de yine aynı tedavi üzerinden yapılabiliyor. Ancak bu tedaviler, Türkiye dahil, pek çok ülkede uygulanamıyor. Hal böyle olunca da, çiftler bu tedavilerin yasal olarak uygulandığı Kuzey Kıbrıs’ta, Mucize Ekip – Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi gibi, bu alanda başarılarıyla isim yapmayı başarmış olan merkezler ile iletişime geçmeyi tercih ediyorlar. Bu tercihleri sonrasında ise akıllarındaki her türlü soruyu Dr. Firdevs ve ekibi ile yapılacak olan görüşmeleri sayesinde cevaplamış oluyorlar.

Birçok çift, doğmamış bebeklerinin cinsiyetini belirlemenin imkansız olduğunu düşündüklerinden, bu konuda hiçbir girişimde bulunmuyordu. Şimdilerde ise artık tüp bebekte cinsiyet seçimi yapılması konusunda, Mucize Ekip – Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi tarafından sunulmakta olan hizmetleri kullanmaya başlayan çiftler ile birlikte cinsiyet seçimi tahmin edilenden çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Çiftler bu sayede, bebekleri daha embriyo aşamasındayken bebeklerinin cinsiyetlerini %99 oranında belirlemiş oluyorlar.

Tüp Bebekte Cinsiyet Seçimi Nasıl Yapılır?

Cinsiyet seçimi için tüp bebek yapılacağı zaman öncelikli olarak anne adayının yumurta gelişimi tedavisine başlaması gerekmektedir. Ona özel kullanılacak olan tedavi ile birlikte çok kısa sürede annenin yumurtalarının sayı ve kalitesi artmaya başlayacaktır. Son aşamada ise, çatlatma iğnesinin yapılması sonrasında, gelişen yumurtalar anneden acısız bir şekilde alınır.

Yumurtaların alındığı gün, baba adayından da spermler alınır ve sonrasında ise dölleme işlemine başlanmış olur. Dölleme işlemi sonrasında ise embriyo oluşturulacaktır.Tüp bebekte cinsiyet seçimi yapılabilmesi adına, gelişmiş olan embriyoların incelenmesi gerekmektedir. Embriyolardan alınacak olan hücrelerin dikkatli ve ayrıntılı bir şekilde incelenmesinin sonrasında ise çok kısa bir süre içerisinde hangi embriyonun hangi cinsiyette olduğu konusunda tam olarak bilgi sahibi olunacaktır. Bu bilgilerin ışığında ise hangi embriyoların anne rahmine transfer edileceğinin de kararı verilmiş olacaktır. Embriyoların transfer edilmesi sonrasında ise, klasik gebelik sürecine başlanabilecektir. Çiftler de bu cinsiyet belirleme işlemi sonrasında, kısa sürede istedikleri cinsiyetteki bebeklerini kucaklarına almış olacaktır.