• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Facebook'ta canlı yayın yaptığınızda tüm dünyaya yayınlandığını biliyor muydunuz?

Facebook'ta canlı yayın yaptığınızda tüm dünyaya yayınlandığını biliyor muydunuz?

Facebook'ta canlı yayın yaptığınızda tüm dünyaya yayınlandığını biliyor muydunuz?

Facebook canlı yayın uygulaması nedir? Son dönemde ülkemizdeki birçok kullanıcı bu uygulamanın ne işe yaradığını merak ediyor. Facebook'ta canlı yayın nasıl yapılıyor? Canlı yayın uygulamasının özellikleri ve dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Facebook üzerinden gerçekleştirilen canlı yayınların tüm dünya ülkelerine anlık olarak yayınlandığını biliyor muydunuz?

Türkiye'de geniş bir kitlenin özellikle, sanatçı, ses sanatçısı ya da performans sanatçılarının sıkılıkla kullanmaya başladığı canlı yayın özelliği hakkında detaylara gelecek olursak. Facebook yeni bir haber ağı kuruyor, bu şekilde anlık olarak dünyanın heryerinde anlık gelişecek olayları ya da gelişmeleri facebook kullanıcıları anlık olarak gözlemleyebilecekler. Birçok dünya ülkesinde bu durumun eğlence amaçlı olarak kullanıldığı düşünülüyor olsada gerçekler biraz farklı. Yeni bir reklam yöntemi geliştirmek isteği duyan facebook, canlı yayın özelliği yaygınlaştığında bu yayınlara etiket ekleme ve reklam verme gibi modüller getirecek, bu durum gerçekleştiğinde yepyeni bir reklam formatı ortaya çıkacak ve milyar dolarlara yeni bir halka eklenecek. 

Kendi çapında, ürünlerini, hizmetlerini ya da yaşadığı güzel anları, üzüntülerini facebook canlı yayını aracılığı ile kişi listesine paylaşan vatandaşlarımızın bilmesi gerekenler arasında en önemlileri, canlı yayınların kayıt altında olduğu ve tüm dünya üzerinde anlık olarak takip edilebildiğidir.

Youtube üzerinde çok fazla dedikodusu dolaşan kaos teorileri arasında eklenen mavi akım durumuna en güzel somut örnek olarak ortaya çıkan facebook canlı yayın projesi ile birlikte bir gerçek daha ortaya çıkmak üzere. '' facebook ekibi bizi gözetliyor olabilir mi? '' Genellikle facebook'un kullanım koşulları sözleşmesini %99 oranında kullanıcılarımız okumamaktadır. Bütün bu teknolojik gelişme ve reklam stratejileri bir yana Mark Zuckerberg'in ofisinde ekibi ile birlikte sitesinde kayıtlı olan kullanıcıları izlediği düşünülmektedir.

Bu yayınların herbiri çok iç açıcı olmayabiliyor. Asya ve uzakdoğuda hayat kadınlığı ile geçimini sürdüren birçok kişi bu yayınlar aracılığı ile kitlelere ulaşabiliyor. Ya da ortadoğuda bir oluşum ya da herhangi bir düzen karşıtı topluluk gençlerin hatta çocukların kafalarını karıştıracak bilgileri doğruymuş gibi canlı yayınlar aracılığı ile aktarıyor.

Çocukların gelişimi için önemli görev aile büyüklerine düşüyor. Bu durum ve hukuki açıklar için facebook'un herhangi bir açıklaması henüz gerçekleşmedi. Sonuç olarak Mr. Mark dünyayı yine dahada küçük bir hale getirmeyi başardı.

Facebook canlı yayın aracılığı ile 9 dakikada nasıl dünyanın 50 ülkesinde neler yaşanıp bittiğini görmek isterseniz videomuzu izleyebilirsiniz.

Habermark Teknoloji

Özel Haber

Emre Ata