• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Genelkurmay Başkanlığından flaş açıklama

Genelkurmay Başkanlığından flaş açıklama

Genelkurmay Başkanlığından flaş açıklama

Genelkurmay Başkanlığından gerçekleştirilen açıklamada, Tunceli-Pülümür karayolunu trafiğe kapatan teröristlerin, sivil otobüsle dağıtım oldukları birliklerine seyahat eden iki askeri kaçırdığını kamuoyu bilgisine sunuldu.
 

Genelkurmay Başkanlığı, internet sitesinde önemli yurt içi olaylara yönelik bilgilere yer verildi. Buna göre, Siirt merkezde, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından İl Jandarma Komutanlığı unsurlarına yapılan silahlı saldırıda, iki terörist ölü ele geçirildi.

Teröristlere ait iki adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet el bombası, bir adet gece görüş dürbünü, bir adet dürbün, örgütsel doküman ve yaşam malzemeleri de el geçirilen olayda, bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık eden bir sivil şahıs yakalandı.

Bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce Tunceli-Pülümür karayolu trafiğe kapatılarak sivil otobüsle dağıtım oldukları birliklerine seyahat eden iki erin kaçırıldığı belirtildi.

6 EYP İMHA EDİLDİ AÇIKLAMASI

Kars’ın Kağızman, Hakkari’nin Şemdinli ve Şırnak’ın Uludere ilçelerinde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yola yerleştirilen altı adet el yapımı patlayıcı (EYP), TSK unsurları tarafından tespit edilerek yerinde yok edildiği bildirildi.

Iğdır Karakoyunlu İlçe Jandarma Komutanlığı unsurlarınca yapılan aramada, bölücü terör örgütü mensubu teröristlere ait altı adet uzaktan komutalı el yapımı patlayıcı patlatma düzeneği, 18 adet elektrikli fünye, bin 100 metre kablo, 420 litre motorin, bir çuval gübre, muhtelif örgütsel doküman ve bol miktarda yaşam malzemesi ele geçirildiği açıklandı.

Ağrı’nın Diyadin ilçesinde, bölücü terör örgütünden kaçan bir terörist silahsız ve teçhizatsız olarak güvenlik güçlerine teslim olduğu bilgisi verildi.

Gaziantep’in Oğuzeli ilçesinde Türkiye’den Suriye’ye yasa dışı yollarla geçmeye çalışan yabancı uyruklu üç DEAŞ mensubu teröristlerin ele geçirildiği bilgisi kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla paylaşıldı.

Habermark