• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Ecem Uzgör olayı viral reklam mı?

Ecem Uzgör olayı viral reklam mı?

Ecem Uzgör olayı viral reklam mı?

Son günlerde tüm Türkiye'nin konuştuğu Miss Turkey olayı hakkında ortaya atılan son iddiada gerçekleşen olayın viral reklam olabileceği yönünde. Kendisine gelen tepkiler yüzünden açıklama üzerine açıklama yapmak zorunda kalan Ecem Uzgör için şimdide bu iddia ortaya atıldı. Tüm samimi açıklamasına rağmen edilen küfürler, sosyal medya linç durumunu durdurmaya yetmedi. 

Spot ve haber başlığı gözlerinizi kamaştırdı değil mi? Ne kadar güzel olurdu bu yaşanan olayın viral reklam olma olasılığı? Ama maalesef değil arkadaşlar! Genç bir kız sadece bir paylaşımı yüzünden yanlış anlaşıldı ve ardından sosyal medya üzerinden hiç hak etmediği küfürlere maruz kaldı. Yetmedi Ecem Uzgör hakkında sahte twitter hesapları açıldı, kendisninin ağzından söylenmiş gibi saçma sapan cümleler kuruldu ve sosyal medya da fenomen hesaplar üzerinden sırf hit gelsin sayfa erişimleri artsın diye servis edildi.

Genç bir kızımızla nüfusumuzun yarısı dalga geçti! Hala geçiyorlar. Hemde dış görünüşü yüzünden. Herşeyi bir kenara bıraktık Habermark'a gelen mesajların çoğunda kaç para aldınız? Reklam için ne kadar ödediler? gibi ithamlar var! Bu ne saçmalıktır arkadaşlar? Biz nasıl bir toplum haline geldik? Sırf Youtube videosundan sildiğimiz küfür sayısı 225! Daha bunun facebook sayfası ve diğer videoyu yayınlayan sayfaları var.

Bu kadar mı kolay sosyal medya üzerinden küfür etmek? İnsan karalamak? Bu kadar rahat küfür edebilen gençler ve yaşını başını almış insanlar gerçek olabilir mi? Sosyal medya üzerinde Ecem Uzgör adına gerçekleşen hakaretleri, bir kenara bıraktık bakın size yakın dönemde meydana gelmiş ve ülkemizde de ses getirmiş bir olaydan bahsedeyim.

Amerika'da bir mekanda dans etmesi yüzünden dış görüntüsü yüzünden eleştirilen adama nasıl sahip çıkıldığını hatırlarsınız sanıyorum. Sean'den bahsediyorum. Bu adam bir mekanda dans ederken bir grup insan “Dans etmeye çalışan bu şişko bizim kendisine güldüğümüzü fark edince utandı” şeklinde adamın fotoğrafını paylaşmış ve sosyal medya üzerinden tepkileri üzerlerine çekmişlerdi. Bu adama öyle bir sahip çıktılar ki ünlüler olsun, her ırktan her ülkeden insan bu adamla dans etmek istedi.

Peki bizim ülkemizde benzer olay olduğunda ne oldu? Ecem Uzgör adında genç bir kız bir güzellik yarışmasına katıldı. İngilizce açısından pek bilgili olmayan bazı vatandaşlarımız Miss Turkey olayını , ülkemizdeki Miss Turkey yarışması zannetti. Sonra yorumlar küfürler hakaretler peşpeşe geldi. Bütün açıklamalara ve çekilen videoya rağmen? 

Bu durum gerçekleşirken her olay hakkında , her yaşanan facia hakkında, her kamuoyuna maal olan haber hakkında çatır çatır Tweet atan ünlülerimiz, aydınlarımız neredeydi? Nerede kenetlenme? Nerede dış görüntüsü yüzünden küfür yiyen gencecik kızımızın ablaları, ağabeyleri?, sektörde ki büyükleri?

Sadece soruyorum nerede bu güzel insanlar? Ben size acı gerçeği söylemek isterim ülkemizde sosyal medyada o kadar saçma sapan haberler, kurgulanmış olaylar ortraya çıktı ki artık insanlar bir olay gerçekleşince bunun reklam olduğunu yada kurmaca olduğunu, dalavere olduğunu düşünüyor. Bakın ne kadar güzel vicdanınızı akladım öyle değil mi? 

Şimdi biri bana şunun cevabını versin. Bu genç kız sosyal medya üzerinde linç edilirken ulaşıp haber yaptığımda, Ecem Uzgör Habermark aracılığı ile sesini Türkiye kamuoyuna duyurduğunda ben haberin başlığını '' Tepkilere dayanamayan Miss Turkey Ecem Uzgör canına kıydı! '' şeklinde verseydim? Ne olacaktı? Ben size söyliyeyim şuanda sus pus olan olayın reklam olup olmadığını düşünen değerli insanlarımız bir anda kadın hakları savunacaktı, sosyal medyanın tehlikesinden bahsedecekti. Profil fotoğrafları Ecem Uzgör'le dolacaktı. 

Genellikle ülkemizde işler böyle yürüyor sanıyorum? Bir genç kadın acımasızca hakaretlere uğruyor ve buna kimse ses çıkartmadı diyemem ses çıkaranlar oldu sahip çıkanlar oldu. Bakın yakın zamanda bir vatandaşımız şort giydiği için tekmelendi bir toplu taşıma aracında kadın televizyona çıkana kadar hanginiz bu olayı sorguladı onlarca haber yapıldı?

İllaki birinin yaşamını mı yitirmesi gerekiyor arkadaşlar? Viral'miş, reklammış, torpil miş.. Habermark olarak kimseden bu ses duyurma haberi için para almadık. Vicdan diyorum sadece.

Buradan tekrar kamera karşısında etkin olan, sosyal medyada yazdıkları ile büyük kitleleri yönlendiren, genç insanlarımızın idol olarak kabul ettiği saygın insanlarımıza sesleniyorum. Bu sosyal medya linçleri ve küfür olaylarına karşı lütfen sesinizi çıkarın.

Habermark'a viral reklam yaptı diye iddia eden kişilere belirttiğim haberleri incelemelerini öneriyorum. Biz Habermark olarak sosyal medya üzerinde gerçekleşen her türlü linç olayına karşı olamaya devam edeceğiz. 

Sosyal medya linç olayları hakkında yaptığımız haberler;

Koray Avcı sosyal medya linç haberi

Arda Turan sosyal medya linç haberi

Bilinçsizce Sosyal Medya'da linç edilen Top Model finalisti Ecem Uzgör bakın aslında nasıl biri?

Miss Turkey Ecem Uzgör bir video ile hakkında yapılan yorumlara cevap verdi

Özel haber 

Habermark 

Emre Ata