• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Şeref Çetin'den tiyatro severler için yepyeni bir oyun '' Ölü Kuşlar ''

Şeref Çetin'den tiyatro severler için yepyeni bir oyun '' Ölü Kuşlar ''

Şeref Çetin'den tiyatro severler için yepyeni bir oyun '' Ölü Kuşlar '' 

Türk tiyatro sahnelerinde yeni bir soluk izleyici ile buluşuyor.  Şeref Çetin ve oyuncu Esin Yüksel'in hayat verdiği '' Ölü Kuşlar '' isimli oyun izleyici beğenisine sunuluyor. Yardımcı yönetmenliğini Şenol Akpınar'ın üstlendiğini gördüğümüz oyun 1 saat 30 dakika sürüyor ve kadın erkek ilişkileri konusunda nokta atışı sekanslar içeriyor.2016 senesinin iddialı yeni tiyatro oyunları arasında gösterilen eser hakkında detaylı bilgileri ilgili röportajdan edinebilirsiniz.

Tek perdelik sosyal içerikli güldürü türündeki oyun senenin dikkat çeken tiyatro oyunları arasında gösteriliyor.

Şeref Çetin ve Esin Yüksel değerli oyunları hakkında verdikleri röportajda şunlara değindi;

Bize yeni yazdığınız yönettiğiniz aynı zamanda içinde ana karakterlerden birini oynadığınız “ Ölü Kuşlar “ isimli oyununuzdan bahseder misiniz?

Şeref Çetin – Yeni oyunumuz “ Ölü Kuşlar’’ İstanbul Balat'ta geçiyor. kadın erkek ilişkilerindeki çelişki ve çatışmaları,  aile içi demokrasiyi, bireyler üzerindeki toplumsal baskıyı ele alır .Diyalogların  derinlemesine inildiğinde aşkın sınıfsal üstü bir olgu olduğunu göreceğiz.

Esin YÜKSEL –  Öncelikle Yönetmenim Şeref Çetin’e bu oyunu benimle oynamayı uygun gördüğü için çok teşekkür ederim.  “ Ölü Kuşlar “ oyunun metnini okuduğumda çok heyecanlandım muhteşem bir yazım dili var.  “ Ölü Kuşlar “ oyununda başarı elde edeceğime inandım daha sonra ekip olarak masa başı çalışmaları ve oyunun dramaturji’sini yaptık. Yönetmenimiz Şeref Çetin ‘le bütün detayları çok özenle işleyip sahne provalarına geçiş yaptık. Ortaya güzel bir iş çıkardığımıza inanıyorum.

 “ Ölü Kuşlar “ oyununuz nerelerde sahne alacak 

Şeref ÇETİN – Kısa bir Avrupa turnemiz olacak buralar Bremen, Hamburg, Amsterdam ve Fransa ardından Türkiye’ de Edremit körfezinde ve ege bölgesinde çeşitli şehirlerde gösterim yapacağız.

 “ Ölü Kuşlar “ oyununuzun kadrosunda kimler yer almaktadır 

Şeref ÇETİN – Deneyimlenmiş tecrübeli bir kadromuz var. Bildiğiniz üzere oyunculuklarını  Esin YÜKSEL
Ve ben üstlenmekteyiz. Işık – Efekt ve Sahne Tasarımını Şenol AKPINAR  Proje Asistanlığını Burçak Seda ALTAY Fotoğraf Ferhat KAYGUSUZ  Afiş Tasarım “ bi” galeri Nur Bardakçı üslendi.

Başarılı Sahne rejisi ve oyunculukların yanı sıra hikâyeyi son derece iyi anlatan dekor ve aksesuarlar tasarlayıp oyununuzla bütünleştirdiğinizi biliyoruz. Oyununuzun dekor kostüm aksesuar tasarlama aşamasında nasıl bir yol izlediniz.

Esin YÜKSEL – Ekip olarak büyük bir disiplin içerisinde kolektif çalışmalar sonucu oyunumuza en olması gereken dekor ve kostüm oluşturduk.

Sarsıcı ve ilginç oyunlar yazıyorsunuz yazmak için nasıl bir yol izlediniz.

Şeref ÇETİN – Bir yol izlemiyorum ancak şöyle ifade edebilirim kendi sanatımı anlatıyorum. Gördüğüm rüyayı kendi penceremden yüksek sesle anlatabilmek için kâğıda kaleme sarılıyorum. Bir nevi deliliğin dışa vurumu diye nitelendiriyorum yazmayı.

Bizler vakit ayırdığınız için çok teşekkür ediyorum. Alkışınız bol perdeleriniz hiç kapanmasın.

Esin YÜKSEL – Şeref ÇETİN tiyatrosu oyuncaları adına biz size teşekkür ediyoruz

Ölü Kuşlar hakkında diğer bilgiler ise şu şekilde;

ÖLÜ KUŞLAR OYUN İÇERİĞİ:

Bir sağlık merkezinde tedavi gören Ârmin’e HIV virüsü bulaşmasıyla olay örgüsü başlar. Tutkuyla âşık olduğu Hazar’a bu virüsü bilmeden bulaştırması da onlar için kaçınılmaz sonun başlangıcı olacaktır. 
Ölü Kuşlar kadın erkek ilişkilerindeki çelişki ve çatışmaları,  aile içi demokrasiyi, bireyler üzerindeki toplumsal baskıyı ele alır. Diyalogların derinlemesine inildiğinde aşkın sınıflar üstü bir olgu olduğunu görürüz. Bu oyunda insan vicdanının özenli bir dilde işlendiğini göreceksiniz. 

Ölü kuşlar video tanıtımı;