• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Müşterisine cinsel tacizde bulunan Instagram satıcısı hakkında suç duyurusu!

Müşterisine cinsel tacizde bulunan Instagram satıcısı hakkında suç duyurusu!

Müşterisine cinsel tacizde bulunan Instagram satıcısı hakkında suç duyurusu!

Son dönemde internet üzerinde gerçekleşen cinsel taciz olaylarında bir yenisi daha eklendi. Ajans adı altında açılan facebook ve Instagram hesapları üzerinden kadınlara gönderilen ahlaksız iş teklifleri, yada iş verme vaadi adı altında sunulan arkadaşlık olaylarına, sapık bir Instagram butik hesabı da eklendi. Tacize uğrayan kişi ilgili hesap hakkında suç duyurusunda bulundu. İnsanlar sosyal medya üzerinden satış yapan hesapların güvenilirliği konusuna tedirgin. Tacizci instagram butiği hakkınna detaylar

Normal bir şekilde sipariş veren genç kadını önce dolandırmaya çalışan şahış, sattığı ürünün parasını havale yolu ile alırken, ürünü gönderdiğinde kapıda ödeme olarak ekstra ücret talep etti. Bu sorunun çözülmesi için kendisine durumu bildiren genç kadın ile birkaç gün konuşan şahıs, daha sonra cinsel taciz içerikli mesajlar ile müşterisini taciz etti. Bu durum karşısında psikolojisi bozulan genç kadın parasını iade almak ve ürünü geri vermek istedi. Bu andan itibaren taciz yerini hakaretlere bıraktı ve ağıza alınmayacak küfürler instagram butik sahibi tarafından arka arkaya sıralandı. Yaşadığı olay karşısında neye uğradığını şaşıran genç kadın hakkını hukuki yollarla aramaya karar verdi ve İzmir Cumhuriyet başsavcılığına şikayete bulundu.

Yaşadıkları karşısında şoke olan genç kadın bu durumdan çok kötü etkilendiğini belirtti.

Son yıllarda özellikle dizi,reklam filmi, sinema filmi gibi yapımlarda rol vermek yada çeşitli fuar ve organizasyonlarda iş bulmak amacı adı altında kurulan çeşitli facebook ajans sayfaları ve hesapları her geçen gün artmaya devam ediyor. Bu tür hesapları cinsel arzularını bastırmak için ve çeşitli kadınlarla, erkeklerle dialog kurabilmek için açan kişiler sosyal medya üzerinden hem insanları mağdur ediyor, hemde alanında otorite olmuş birçok firmanın, insanların gözünde değer kaybetmesine sebebiyet veriyor.

İnstagram üzerinde mevcut olan birçok ürün satış hesabı var. Bu son yaşanan taciz olayından sonra birçok kullanıcı instagram hesaplarının güveniirliğini sorgulamaya başlamış durumda. Birçok büyük tekstil devinin hesapları, bu taciz olayından sonra büyük miktarda müşteri akışı kaybedeceğe benziyor.

Müşterisini taciz eden instagram hesabının önce isminin değiştirildiği daha sonra kapatıldığı iddia edildi. Müşteriler, kadınlar, erkekler ve bu iş ile geçimini sağlayan birçok firma bu hareketi gercekleştiren kişinin hakettiği cezayı alması konusunda hemfikir olarak tepkilerini dile getirdiler.

Habermark