• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Dışişleri Bakanlığından Rusya hakkında flaş açıklama

Dışişleri Bakanlığından Rusya hakkında flaş açıklama

Dışişleri Bakanlığından Rusya hakkında flaş açıklama

Türkiye Cumhuriyeti, Dışişleri bakanlığı tarafınani Rusya'nın son günlerde gerçekleştirdiği sınır ihlalleri hakkında açıklama yayınlandı. Kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla DIşişleri bakanlığından yapılan Rusya açıklaması şu şekilde;

Dışişleri Bakanlığı tarafınan kamuoyu bilgisine sunulan ilk açıklamada; “Rusya Federasyonu makamlarıyla Ankara’da Bakanlığımızca yapılan görüşmeler ve askeri makamlarımız arasındaki görüşmeler bağlamında herhangi bir çalışma grubu tesisi gündeme gelmemiştir” ifadeleri net bir dilde kullanıldı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Rusya Federasyonunun bariz hava sınırı ihlalleri hakkında şu açıklamayı dile getird;

Rusya Federasyonu’nun 3 ve 4 Ekim 2015 tarihlerinde Türk hava sahasına yönelik ihlalleri, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından Rusya Federasyonu’nun Ankara Büyükelçiliği nezdinde kuvvetle protesto edilmiş, ihlallerin tekrar etmemesi istenmiş, bunların tekrarı durumunda doğacak sonuçlardan Rusya Federasyonu’nun sorumlu olacağı belirtilmiştir. Bu hususlar dün (6 Ekim) Dışişleri Bakanlığı’na davet edilen Rusya Federasyonu’nun Ankara Büyükelçisine, 5 Ekim’de Sayın Başbakanımız başkanlığında yapılan güvenlik toplantısının ardından yayımlanan bildirinin ışığında tekrarlanmış,‎ ayrıca Türk askeri makamlarının ihlallerin nedenlerine dair izahatlarını ve benzer olayların tekrarını önlemek için ne gibi tedbirler aldıklarına ilişkin verecekleri bilgileri dinlemek üzere Rusya Federasyonu askeri makamlarıyla Ankara’da görüşebilecekleri dile getirilmiştir. Aynı vesileyle, Rusya Federasyonu Büyükelçisine, esas olanın Türk hava sahasına yönelik ihlallerin tekrar etmemesi olduğu önemle vurgulanmıştır. Rusya Federasyonu makamlarıyla Ankara’da Bakanlığımızca yapılan görüşmeler ve askeri makamlarımız arasındaki görüşmeler bağlamında herhangi bir çalışma grubu tesisi gündeme gelmemiştir.” İfadelerini kullandı ve açıklama sona erdi.

RUSYA NE YAPMIŞTI?

Rusya uçakları geçtiğimiz günlerde Suriye'deki kampları bombalarken, Türkiye Cumhuriyeti hava sınırlarını ihmal etmiş ve jetlerimize tacizde bulunulduğu iddiası ortaya atılmıştı.

RUSYA'DAN HAVA SINIRI İHLALİ AÇIKLAMASI İÇİN TIKLAYINIYIZ

Habermark