• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Amerika'da Anti-Trump hareketi kontrol altına alınamıyor protestolar büyüyor

Amerika'da Anti-Trump hareketi kontrol altına alınamıyor protestolar büyüyor

Amerika'da Anti-Trump hareketi kontrol altına alınamıyor protestolar büyüyor

Amerika başkanlık seçiminde Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın zafer kazanmasının ardından bütün eyaletlerde halk sokaklara döküldü.Bütün dünya seçim sonrası Amerika'daki olayları izliyor. Polis göstericilere plastik mermi ile müdahale ediyor. Birçok Amerikan haber kaynağının aktardığı bilgi, video ve gelişmeleri Habermark olarak sizler için derledik. Sokaklara çıkan halk bazı eyalet ve bölgelerde polisle sıcak temas halinde ve çatışmalar yaşandığı gözlemleniyor. Amerika'da Trump protestoları son gelişmeler. Amerika'da neler oluyor? Trump protesto videoları haberimizde.

Donald Trump Atlanta, Boston, New York ve birçok eyalette protesto ediliyor. Gösteriler bügünde devam etti. En ağır olayların Portland sokaklarında yaşandığı, emniyet birimlerinin göstericilere plastik mermi ve biber gazı kullandıkları kamuoyuna bildirildi. Ayrıca Portland emniyet müdürü Mike Marshman açıklama yaparak, barışçıl şekilde protesto hakkını kullanan Amerikan vatandaşlarına hiç bir şekilde şiddet uygulanmadığını, çevre binalara zarar veren anarşist gruplara müdahale edildiğini belirtti.

Miami'de ise polis güçlerinin protestocuları durdurmak için yollara barikat kurduğu bildiriliyor. Orlando sokaklarında yürüyüş yapan Trump protestocularına polis,n müdahale etmediğini belirtildi.

Öte yandan Los Angeles, Indianapolis, Cincinnati, Las Vegas ve New York'ta Cumartesi günü Anti – Trump protesto eylemlerinin devam edeceği kaynaklarda yer alan bilgiler arasında.

Türkiye'de Twitter üzerinde #AbdAlevAlev adı altında bir tag açıldı ve tt listesinde ilk sıraya yükseldi.

Bugün Amerika Birleşik Devletleri ile Meksika arasında oynanacak maç için geniş kapsamlı güvenlik önlemleri alındı.

26 PROTESTOCU PORTLAND'DA TUTUKLANDI

Portland'da  çıkan olayları bastırma işlemi esnasında 26 kişinin çevreye zarar verdiği öne sürülerek tutuklandığı bildirildi.

İŞTE AMERİKAN KAYNAKLARINDAN DAKİKA DAKİKA TRUMP PROTESTOLARINDA YAŞANANLAR

Fox 10 News kanalının youtube kanalından aktardığı saat, saat Anti Trump yayını ve hükümet yetkililerinin açıklamaları;

Msnbc'nin aktardığı görüntüler

Wallstreet Journal'ın Youtube kanalından paylaştığı Portland görüntülerinde aktivistlerin Amerikan polis birimleri ile sıcak temas sağladığı görülüyor.

Amerika'da seçim sonrası Donald Trump protestolarından fotoğraflar için tıklayın

Habermark Dünya

Özel haber

Emre Ata