• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Rusya bombardımana başladı!

Rusya bombardımana başladı!

Rusya bombardımana başladı!

Rusya Savunma Bakanı Sergei Shoigu, Hazar Denizi’nde bulunan 4 Rus savaş gemisinin Suriye’deki IŞİD hedeflerineyönelik saldırı başlattıklarını  dünya kamuoyuna duyurdu.

Rusya Savunma Bakanı Sergei Shoigu, televizyonda yayınlanan bir toplantı sırasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e Hazar Denizi’ndeki 4 Rus savaş gemisinin Suriye’deki IŞİD unsularına karşı 26 roket atışı başlattığını söyledi. Rus bakan, saldırı sırasında vurulan 11 hedefin imha edildiğini kaydederek, “Hazar filosundaki 4 destroyer, bu sabah 11 hedefe 26 kalibre füze başlattı” dedi. Tüm hedeflerin imha edildiğini aktaran Rus Bakan, “Hazar Denizi’nden yaklaşık bin 500 kilometre uzaklıkta yüksek hassasiyetli füze atışı başlattık ve askeri endüstriyel kompleks içindeki tüm hedefleri vurduk” ifadelerini kullandı. Rusya Savunma Bakanı Sergei Shoigu, Suriye’deki IŞİD’e karşı hava saldırısı başlatılan 30 Eylül’den bu yana 112 hedefin vurulduğunu belirterek, operasyonların yoğunluğunun arttığını kaydetti. Shoigu, “23 uçak, bu sabah militanlara ait mevzileri vurarak hava saldırılarına devam etti. 30 Eylül’den bugüne 19 kumanda kontrol merkezi, 12 silah deposu, 71 donanım parçası, tesis ve patlayıcı üretimi için kullanılan merkez imha edildi” ifadelerini kullanarak açıklama gerçekleştirdi.

RUS LİDERİ PUTIN’DEN AÇIKLAMA

Suriye’deki IŞİD’e karşı hava saldırıları başlatan Rusya ordusunu öven Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin durumla alakalı açıklamalrda bulundu, “Suriye’deki hava saldırılarını yürüten pilotların yanı sıra Hazar Filosunda görevli denizcilere de hassas silahlarını da kullandıkları için özel olarak teşekkür etmek istiyorum” dedi. Vladimir Putin erken sonuçlara varılmaması konusunda uyarıda bulunarak, “Terör karşıtı operasyonların ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Sonuca varmak için oldukça erken” şeklinde ifadeler kullandı. Rusya lideri Vladimir Putin, Savunma Bakanı Shoigu’ya ABD, Türkiye, Suudi Arabistan, İran ve Irak ile işbirliğini sürdürmesi emrini verdi.

Habermark Dünya