• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

İzmir'de terör saldırısı 2 vatandaşımız yaşamını yitirdi, İzmir bombalı saldırı son durum

İzmir'de terör saldırısı 2 vatandaşımız yaşamını yitirdi, İzmir bombalı saldırı son durum

İzmir'de terör saldırısı meydana geldi. Olay yaşandıktan sonra polis kuvvetleri teröristlerle çatışmaya girdi. 1 teröristin arandığı belirtildi. Bayraklı ilçesindeki adliyenin, hakim ve savcıların giriş yaptığı C kapısına yakın bir noktadaki araçta patlama meydana geldiği bildirildi. İzmir terör saldırısı son dakika, İzmir terör saldırısı Valilik açıklaması. İzmir terör saldırısı son haber

İzmir Valisi Erol Ayyıldız İzmir terör saldırısı için yapmış olduğu açıklamada, birkaç fişek ve kalaşnikof, el bombaları ele geçirildiğini belirtti. Hadisenin daha büyük yıkıma yol açmadan atlatıldığına vurgusunu yaptı. Emniyet birimlerinin her riski göze alarak engellemek için çalıştığınıda vurgulayan Erol Ayyıldız, bu hadise içimizi yakmıştır açıklmasını yaptı. Ulusal basına seslenen İzmir Valisi terör ve teröristlerin ekmeğine yağ sürülmemesi gerektiğine vurgu yaptı.  Yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet diliyorum diyerek devam etti. Şuanda elde olan bilgilerin PKK terör örgütünü işaret ettiğini belirtti. Söz konusu terör saldırısı hakkında bir polis memurumuzun kendini feda ederek daha büyük bir yıkımı engellediğine vurgu yaptı. Ve sosyal medya üzerinde yapılacak yorum ve paylaşılacak bilgiler konusunda kendilerinden  gelecek açıklamaların beklenmesi gerektiğini belirtti.

Patlama sonrası bölgeye çok sayıda itfaiye, ambulans ve sağlık birimlerinin olay yerine sevk edildiği aktarıldı 

Patlamanın ardından polisle çatışmaya giren 2 teröristin öldürüldüğünü; bir teröristi ise yakalama çalışmalarının ise devam ettiğini duyurdu.Ayrıca 6 yaralımız olduğu ve çıkan çatışmada 3 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

1.70 BOYLARINDA SİYAH MONTLU TERMRİSTİN ARANDIĞI BİLGİSİ VERİLDİ

Patlama sonrası olay yerinden kaçan siyah montlu, beyaz bereli ve 1,65-1,70 metre boyundaki bir şüpheli aranıyor.
Anadolu Ajansı, saldırıda 1 polis ile 1 adliye çalışanının şehit olduğunu duyurdu. Yaklaşık 10 kişinin de yaralı olduğu açıklandı.

1 Araç kontrollü şekilde patlatıldı bilgisi gelen haberlar arasında. Adliye tamamen tahliye edildi. 

Habermark Son Dakika