• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Tekirdağ'da acı olay söndürdüğü bina üzerine çöktü!

Tekirdağ'da acı olay söndürdüğü bina üzerine çöktü!

Tekirdağ'da acı olay söndürdüğü bina üzerine çöktü!

Tekirdağ’da bulunan metruk bina yangınına müdahale eden talihsiz itfaiye çalışanı, binanın çökmesi sonucu söndürdüğü binanın altında kaldı. Bir saatlik  uzun ve kararlı çalışma sonucu mahsur kaldığı yıkıntı altından kurtarılan itfaiye çalışanı, olay yerine gelen ambulansla hastaneye sevk edildi.

Elimize ulaşan olayla alakalı bilgiler şu şekilde, Süleymanpaşa ilcesine bağlı Ertuğrul Mahallesi Şifa Sokak’ta henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı metruk binada yangın meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını kısa sürede söndürerek soğutma çalışmalarına hız verildi. Ekiplerin, soğutma çalışmaları yaptığı sırada metruk binanın bir kısmı itfaiye çalışanı Muammer İkizler’in üzerine çöktü. Ekipler, moloz yığını altında altında kalan talihsiz itfaiye çalışanına müdahale ederken, polis ekipleri de binanın etrafına güvenlik şeridi çekerek herhangi bir tehlikeye karşı önlem aldı. AFAD ekipleri ve itfaiye ortak çalışması sonucu Muammer İkizler mahsur kaldığı yerden 1 saatlik çalışma sonucu hafif yaralanmış şekilde çıkartılarak olay yerine gelen ambulansla Tekirdağ Devlet Hastanesi’ne gönderildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan gazetecilere yaptığı açıklamada, yangın hakkında bilgi alır almaz olay yerine hemen geldiklerini ve söndürmek için müdahale ettiklerini belirterek, “Burayla ilgili tereddütlerimizi daha önceden de bildiğimiz için ihbarı alır almaz olay yerine geldik. Tabi her ahşap bina yangınında yaşanacak risk burada da vardı. Arkadaşımızın bir anlık dalgınlığından kaynaklanan içeriye girmeden önce dikkatli olması gerekirdi. Herhalde o anki iş heyecanından kaynaklandı olsa gerek içeri girmede bulunmuş. Çökmeyi her an bekliyorduk zaten. Hele hele su işlendiği zaman böyle binaya çökme daha da hızlanır. Çökme olduğu zaman arkadaşımızın bir ayağı enkazın altında kaldı, sıkıştı. Çok şükür Allah’a hiçbir sıkıntı olmadan kurtardık. Yangını zaten söndürmüştük. Tabi ki bu binalar bu şekilde terk edilmesi bunlara hiçbir şekilde dokunulamaması Anıtlar Kurulu’nun kararları gereği dolayısıyla bu tür riskleri hep barındırıyor. Ama bu konuya bir an önce çözüm bulunması lazım. Yangının çıkış sebebini şu an bilmiyoruz ama muhtemelen kundaklama olabilir diye düşünüyoruz. Çünkü aynı anda birkaç yerinden birden” ifadelerini kullandı.

Öte yandan aynı binanın bir kısmı, bir hafta önce  bir arabanın üzerine çökmüştü.

Habermark