• BITCOIN/TL
    2153621,482
    % -0,42
  • ETHEREUM/TL
    109445
    % -3,72
  • RIPPLE/TL
    20.17
    % 3,13
  • BITCOIN CASH/TL
    11907.53,718
    % -0,68
  • LITECOIN/TL
    2344.42
    % -0,86
  • COSMOS HUB/TL
    198.56
    % -1,71
  • CARDANO/TL
    13.42
    % -0,15
  • TETHER/TL
    32.85
    % -0,02

Mango worms, hayvan derisinde kurtçuk başlıklı Facebook videosunu izlemeyin psikolojiniz bozulabilir

Mango worms, hayvan derisinde kurtçuk başlıklı Facebook videosunu izlemeyin psikolojiniz bozulabilir

Mango worms, hayvan derisinde kurtçuk başlıklı Facebook videosunu izlemeyin psikolojiniz bozulabilir

Facebook üzerinde onlarca tıbbi müdahale, kaza, cerrahi operasyon videoları paylaşılıyor. Bu tür videoların paylaşılma sebebi, yaygın olan bazı hayvan hastalıklarının çözümünü bulduğunu belirten veterinerlerin viral reklam amacı ya da tamamen dikkat çekmek. Bu tür tıbbi müdahale videoları arasına Afrika'da Gabon'dan yayılan  '' MANGO WORMS '' adında bir parazit müdahale operasyon görüntüsü eklendi. Video görselinde bir köpek ve köpeğin derisine yerleşmiş parazitlerin nasıl deriden çıkartıldığı gösteriliyor. Psikolojiniz için bu videoyu izlemeyin.

Hayvan dostlarımızın virüslerden ya da hastalıklardan kurtulmasını görmek, ya da onlara yardım edilmesini görmek güzel bir durum. Ama bazen bu tür yardım videoları amaçlarını aşabiliyor. Son 8 aydır facebook üzerinde paylaşılan bir cerrahi müdahale videosu izleyenlerin psikolojisini bozabliyor. Video da bedeninde '' mango worms '' adında bir parazitin yerleşmiş olduğu görülen hayvan dostumuzun nasıl bu parazitten arındırıldığı gösteriliyor. Fakat operasyon çoğu kişi için rahatsız edici düzeyde görüntüler içeriyor ve herhangi bir uyarı video üzerinde yer almıyor, facebook yönetiminin bu videoyu sansürlememiş olması ayrı bir sorun. Veteriner elleri ile, hayvan bedenine yerleşmiş kurtçukları, önce hayvana sakinleştirici vererek çıkarıyor. Bu video facebook üzerinde sansürsüz olarak paylaşılmakta. İzleyenlerde genellikle kaşıntı ve rahatsız edici bir his oluşmasına sebebiyet veriyor.

Psikolojinizin bozulmamsı için haberde yer alan görseldeki gibi bir görüntüye denk gelirseniz izlememenizi tavsiye ediyoruz. Cordylobia anthropophaga adı verilen '' Tumbu sineği '' videolarından uzak durun. Bu parazit sinek ile hayvan derisine yerleşiyor, zamanla hızla büyüyerek, deri altında solucan benzeri bir kurtçuk haline geliyor. Gabon merkezli bir veteriner kliniğinin sosyal medya üzerinde paylaştığı görüntüler izleyenlerde psikolojik hasar bırakabiliyor.

Habermark Dünya

Özel haber

Emre Ata