• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Memduh Ün cenaze töreni gerçekleştirildi

Memduh Ün cenaze töreni gerçekleştirildi

Memduh Ün cenaze töreni gerçekleştirildi

Ünlü yönetmen Memduh Ün, Muğla’nın Bodrum ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Memduh Ün kimdir?

Memduh Ün’ün Bodrum Adliye Camiinde kılınan cenaze namazına Muğla Valisi Amir Çiçek, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nermin Kırım, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Fatma Girik ve Memdun Ün’ün yakın dostları ve vatandaşlar katıldı.

Ünlü yönetmenin cenazesi öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Torba’daki evine getirildi. Ünlü Yönetmen burada cenaze taşıma aracı içinde bekletilirken, burada yakınları tarafından helallik alındı. Torba’daki evinden sonra ünlü yönetmen defin için Torba Mezarlığına getirildi. Burada Fatma Girik’in de hazır bulunduğu definde ünlü yönetmen kalabalık bir topluluk tarafından toprağa verildi.

Cenaze töreninde açıkylama yapan ünlü sanatçı Fatma Girik, “Benim içimde eser fırtınayı kimse anlar mı? 56-47 yıllık bir beraberliğin birden son bulması bunu nasıl anlatayım” ifadelerini kullandı.

MEMDUH ÜN KİMDİR?

Yönetmen, yapımcı, senarist, oyuncu ve Yeşilçam’ın en başarılı yönetmenlerinden biridir. 41 filmde oyuncu olarak görev almış, 75 filme yönetmen olarak imzasını atmış, 121 filmin yapımcılığını üstlenmiş ve 33 filmin senaristliğini yapmıştır. 14 Mart 1920‘de İstanbul‘da dünyaya geldi. 1943 yılında profesyonel olarak Beşiktaş’ta futbol oynamaya başladı. 1946 yılında Adana’da yedek subay olarak yaptığı askerlik döneminden sonra İstanbul’a döndüğü 1947 senesinde elektrik idaresinde memur olarak çalışmaya başladı. 1951 yılında Arşavir Alyanak‘la birlikte Yakut Film Şirketi‘ni kuran Ün, 1955‘te ilk filmi için kamera arkasına geçti. Yetim Yavrular. Muhterem Nur ve Eşref Kolçak gibi dönemin önemli isimleriyle çalıştığı bu filmiyle adından söz ettiren Ün, 60’lı yıllara kadar birçok başarılı yapıma imza attı. Memduh Ün, 1949’da Cahide Şen ile evlendi. 1958 yılından bu yana Sinema Sanatçısı Fatma Girik‘le birlikte yaşıyordu.

Memduh Ün cenaze töreni fotoğrafları için tıklayın

Habermark Kültür Sanat