• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Diktatör flaş açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Diktatör flaş açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Diktatör flaş açıklaması

TürkiyeCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisine ’diktatör’ diyenler hakkında flaş açıklamalar yaptı. “Siz 28 Şubat’ta neredeydiniz, 12 Eylül’de neredeydiniz? 12 Eylül’ün paşası cumhurbaşkanlığı yaparken bir kez olsun bu kelimeyi, bu kavramı kullanabildiniz mi?” şeklinde soru yöneltti. Recep Tayyip Erdoğan son dakika. Cumhurbaşkanı diktatör açıklaması 22.10.2015

HAK- İŞ’in Olağan Genel Kurulu ve 40. Kuruluş Yıldönümü etkinliğinde konuşan Erdoğan, Ankara’daki terör saldırısıyla ilgili çağrıcı bir bilgi verdi. Erdoğan, “Bu, tamamen kolektif bir terör eylemidir. Burada DAEŞ de var, PKK da var, burada el Muhaberat da var, burada Suriye’nin kuzeyindeki PYD terör örgütü de var. Hepsi beraber ortak olarak bu eylemi planlamışlardır” ifadelerini kullandı ve açıklamalrıan devam etti.

KENDİSİNE ‘DİKTATÖR’ DİYENLERE SORULAR SORDU

Erdoğan, kendisine ‘diktatör’ suçlamalarını yöneltenlere de bazı sorular yöneltti. Cumhurbaşkanı, “Çıkıp sağda solda pervasızca, edepsizce, ahlaksızca ‘diktatör’ kavramını kullananlar var. Allah aşkına soruyorum, siz 28 Şubat’ta neredeydiniz, 12 Eylül’de neredeydiniz?  12 Eylül’ün paşası cumhurbaşkanlığı yaparken bir kez olsun bu kelimeyi, bu kavramı kullanabildiniz mi?  Gerçek diktatörlere bir kez olsun diktatör diyebildiniz mi?  Diyemezler, diyemediler. Çünkü bunlar cennet mekan Sultan Abdülhamit Han’a diktatör diyenlerin adeta neslidir, onların devamıdır. Bunların kimlerle yürüdüklerini biz çok iyi biliyoruz. Ama biz milletle yürüdük, milletle yürümeye de devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

BİR AFİŞ HAKKINDA TEPKİSİNİ DİLE GETİRDİ

Cumhurbaşkanının gündeminde Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinin DBP’li belediyenin bilboardlara astırdığı ahlaksız afiş de vardı. Erdoğan, “Birileri çıkıp alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimize ahlaksızca saldırdı. Bu bir zihniyetin dışa vurumunu gösteriyor. Mekke’den Medine’den sonra en çok sahabe kabrinin olduğu yer Diyarbakır’dır. Diyarbakır’da bu yapılmamalıydı. Bunu hangi partinin belediyesinin yaptığının bir önemi yok. Ben falanca partinin kurucusu olduğum için de söylemiyorum Bir insan olarak, bir Müslüman olarak o resim benim kanıma dokundu. Ona, buna oy verin demiyorum. Kime oy verdiğinizi iyi bilin diyorum.  Hazreti Peygambere edepsizce dil uzatan bir yönetimle benim Kürt kardeşimin ne işi olabilir? Bir Müslüman olarak bu benim kanıma dokunuyor. Ben Kürt kardeşime hep gönül diliyle konuştu. Buradan diyorum ki kime oy verdiğinizi iyi düşünün, şimdi diyorum ki teröre teröriste karşı aranıza cesaretle mesafe koyun. Artık ’yeter’ deyin” şeklinde net ifadeler kullandı.

Habermark