• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Mobil Aramaların Tesettür Giyim Pazarındaki Yeri

Mobil Aramaların Tesettür Giyim Pazarındaki Yeri

Mobil Aramaların Tesettür Giyim Pazarındaki Yeri

Teknolojinin gelişmesi ve mobil cihazların hayatımıza büyük ölçüde dahil olması ile artık neredeyse tüm aramaları mobil cihazlar üzerinden yapıyor ve alışveriş için yine mobil cihazları tercih ediyoruz.

Yapılan araştırmalara göre mobilden en çok aramayı 25-34 yaş aralığı yapıyor. Kadınlar modern giyim, tesettür giyim ve giyim aksesuarları aramaları yaparken, erkek kullanıcılar ise mobil üzerinden en çok evlere yemek servisleri araması yapıyor.

Google’ın 2014 yılında açıkladığı Mobil ve Yerel Arama Davranışları verilerine göre, mobil cihazlardan arama yapan her iki kişiden biri arama yaptığı yere aynı gün içinde gidiyor. Yapılan bu aramaların %54’ünde işletmenin çalışma saatlerine, %53’ünde ise yol tarifi bilgisine bakılıyor.

En yoğun aramalar öğle saatlerinde yapılıyor.

Mobilde en çok arama yapanların yaş aralığının %44’ü 25-34 iken %30’u 18-24 yaş, %17’si 35-44 yaş, %4’ü 45-54, %5’i ise 55 yaş ve üzeri.

En çok mobil arama yapan iller sırasıyla %40’lık orada İstanbul, %19’luk oranda Ankara, %10’luk oranla İzmir, %6’lık oranla Adana, %2’lik oranda Antalya ve %2’lik oranla Diyarbakır izliyor.

En Çok Arama Yapılan Sektörler

Kadınların en çok arama yaptığı sektörler arasında giyim, ayakkabı, çanta, türk mutfağı, restoranlar ve giyim aksesuarları yer alıyor. Erkek kullanıcılar ise cep telefonu hattı ve aksesuarları, evlere yemek servisi, mobilya, ev, restoranlar ve giyim firmaları bulunuyor.

En Yoğun Mobil Arama Yapılan Saatler

Kadınları mobil aramaları yoğun olarak 23.00’den sonra, erkekler ise 11.00 – 16.00 saatleri arasında yapmayı tercih ediyorlar.

Kullanıcıların bu arama alışkanlıkları, kurumların aramaları satışa çevirmelerine fırsat sağlıyor.

Sosyal Medya İle Pazara Ulaşma

Türkiye’de bulunan online giyim firmaları, en popüler sosyal paylaşım sitesi olan Facebook’u kendi avantajlarına mükemmel bir şekilde kullanıyorlar.

Facebook üzerinde müşterileri ile sürekli iletişim halinde olan firmalardan Sefamerve.com 4.3 milyon, Kayra 3.1 milyon, Modanisa 2 milyon, Zühre 1.9 milyon, Tuğba 1.8 milyon, Armine 1.1 milyon ve Aker 0.6 milyon takipçiye sahip.

Sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanmayı başaran SefaMerve, e-ticaret alanına da yatırım yaparak, 3 yıl içerisinde 4.2 milyon Facebook takipçisine ulaşmayı başardı.

SefaMerve CEO’su Oya Okur Erciyes şunları söylüyor, “Müşterilerimiz ile şirketimiz arasındaki en büyük iletişim kanalı Facebook. Ar-Ge ekibimiz geri bildirim alabilmek ve hatalarımızı düzeltebilmek için organik olarak müşterilerimiz ile birebir irtibata geçiyor. Sonra da yenilikler geliyor.”

Yeniliklerle Gelen Başarı

Tesettür giyimi benimsemiş olan sporcu bayanların kullandığı eski spor başlıkları dikişli yapısı nedeniyle, giyen kişide baş ağrısı yapıyor ve terin dışarı atılmasını engelliyordu.
SefaMerve.com bu başlıkları yeniden tasarlayarak soruna çözüm buldu. Tesettürlü bayanların konforu düşünülerek tasarlanan dikişsiz başlıklar, 2.50 dolar fiyat etiketi ile piyasaya sürüldü ve yıl içerisinde tam olarak 0.7 milyon adet satış rakamına ulaştı.

SefaMerve’nin spor başlıklarındaki başarısı, diğer tesettür spor giyim alanlarındaki yeniliklerin önünü açtı.

SefaMerve.com CEO’su Oya Okur Erciyes, “Ar-Ge ve tasarım ekibimiz İslami prensiplere uygun takım kıyafetler geliştirdi. Şimdi Suudi Arabistan kadın basketbol takımı geliştirdiğimiz mütevazı spor kıyafetleri giyiyor ve Rio 2016 Olimpiyatlarında mücadele edecek olan 3 Müslüman kadının giyim sponsoruyuz.” “Şu anda saç kaybını ve teri önleyen ve E Vitamin kapsülleri içeren başlıklar üzerinde çalışıyoruz.” açıklamasını yaptı.

Global Markaların Pazardaki Yeri

Global moda markaları, müslüman kadın müşterilerin ince farklarını anlamak için mücadele ediyorlar. Bazı uzmanlar ise bu mücadelenin yerel şirketler ile global markalar arasında olduğunu belirtiyorlar. Zira global markalar bu alanda ne şekilde bir yenil yapacaklarını henüz bilmiyorlar.

SefaMerve.com’un ortak kurucusu ve başkanı Mehmet Metin Okur şunları söylüyor, “Global
markalar yeterli tecrübeye ve bizim bu işi nasıl yaptığımıza dair bilgilere sahip değil. Bu
pazarda üstün olmak için muhafazakar giyimi tercih eden Müslümanların dünya üzerinde
nerelerde olduklarının fark edilmesi gerekiyor.”